Πμπτη 29 Ιανουαρου 2015

http://www.fourtounis.gr/Τα καθκοντα του νου Γενικο Γραμματα Κοινωνικς Ασφλισης ανλαβε ο πρην Επιστημονικς Σμβουλος του Ινστιτοτου Εργασας της ΓΣΕΕ Γιργος Ρωμανις και ξεκνησε την καριρα του με μια δλωση-σοκ. Ο κ. Ρωμανις μιλντας στο Mega σχολασε αναφορικ με τις συντξεις «Τον Γενρη και τον Φλεβρη θεωρ τι δεν υπρχει πρβλημα για τις συντξεις. Απ τον Μρτιο θα εναι σφιχτ για τις συντξεις. Δεν χω μιλσει βεβαως με τους υπηρεσιακος παργοντες, θα το κνω φεγοντας απ εδ. Θα βρομε μως λση, θα το ρυθμσουμε. χω καταγρψει 24 νες πηγς χρηματοδτησης, πραν της κρατικς.»
Η δλωση αυτ, πως ταν φυσικ προκλεσε ανασττωση και ανγκασε  τον υφυπουργς Κοινωνικν Ασφαλσεων κ. Δημτρη Στρατολη να «διορθσει» τον κ. Ρωμανι απ τους ΑΝΕΛ, δηλνοντας: «Η κυβρνηση η να που ανλαβε και το υπουργεο των Κοινωνικν Ασφαλσεων χει διασφαλσει μχρι το τελευταο ευρ της σνταξης του κθε συνταξιοχου. χι μνο για το Γενρη και τον Φλεβρη, και για τον Μρτη και για τον Απρλη και για τον Δεκμβρη και για τις επμενες χρονις». 
Μλιστα ο κ. Στρατολης διαβεβαωσε «ως αρμδιος υπουργς τι οι συντξεις εναι εγγυημνες» και υποστριξε τι «αυτ σας επε και ο Γιργος ο Ρωμανις τι ποια προβλματα προκπτουν στο μλλον θα τα λνουμε μεσα γιατ χουμε σχδιο και τις επμενες μρες θα σας ανακοινσουμε, χι εξαγγελες με λγια, θα κνουμε συγκεκριμνες πρξεις τις αμσως επμενες μρες με τις οποες θα αποδεξουμε τι εμες ρθαμε χι μνο να διασφαλσουμε και το τελευταο ευρ των συντξεων αλλ να σταματσουμε τις μεισεις και να αρχσουμε να στηρζουμε πιο αποφασιστικ το ασφαλιστικ σστημα», κατληξε.
Φυσικ το μλλον θα δεξει ποιος χει δκιο και ποιος δικο.