Πμπτη 29 Ιανουαρου 2015

http://www.fourtounis.gr/Μσα σε ναν μνα θα προχωρσει στην επαναπρσληψη  3.500 δημοσων υπλληλων, που απομακρνθηκαν απ το Δημσιο λγω διαθεσιμτητας, ο αναπληρωτς υπουργς Διοικητικς Μεταρρθμισης Γιργος Κατρογκαλος. πως επε ο υπουργς εν ο πρην υπουργς Κ. Μητσοτκης του ανφερε τι οι απολυμνοι μσω διαθεσιμτητας ανρχονται σε 2.500, οι υπηρεσες του επαν τι εναι 3.500.
Ο υπουργς, σμφωνα με τα σα δλωσε στον ΣΚΑ, διευκρνισε πως δεν πρκειται για επαναπροσλψεις, αλλ για την ανκληση αντισυνταγματικν απολσεων. Οι απολυμνοι προρχονται απ τις δεξαμενς των καθαριστριν, των σχολικν φυλκων, των καθηγητν των ΕΠΑΛ και απ κποιες λλες κατηγορες.
Αναφορικ με το πο θα βρεθον τα χρματα προκειμνου να καλυφθε το μισθολογικ κστος, ο κ. Κατρογκαλος απντησε πως ο προπολογισμς δη προβλπει 15.000 προσλψεις στο Δημσιο το 2015, και επομνως τα κονδλια θα εξευρεθον με την πραγματοποηση λιγτερων νων προσλψεων.
Παρλα αυτ, στους 3.500 υπαλλλους που θα επιστρψουν στις θσεις τους δεν περιλαμβνονται οι απολυμνοι εργαζμενοι της ΕΡΤ. Ο κ. Κατρογκαλος τνισε πως και αυτο θα επαναπροσληφθον, μως δεν εναι ζτημα της δικς του αρμοδιτητας.