: ˻

Δευτρα 26 Ιανουαρου 2015

synergasiaΑντιδρσεις στο εσωτερικ του ΣΥΡΙΖΑ προκαλε η κυβερνητικ συνεργασα με τους Ανεξρτητους λληνες.
Η Κομμουνιστικ Τση εκφρζει την ντονη διαφωνα της  κνοντας λγο για σοβαρ πολιτικ ατπημα και χαρακτηρζει τους ΑΝΕΛ να δεξι αστικ κμμα.
« χουν να βαθι αντιδραστικ, αντεργατικ πολιτικ πργραμμα σε λα τα βασικ πεδα, πως η οικονομα, το κρτος, η εκπαδευση, η εξωτερικ πολιτικ», αναφρει χαρακτηριστικ.
«Το πσο αντιμνημονιακ εναι αυτ το αστικ κμμα, αποδεχθηκε με την ανπαρκτη αντοχ που επδειξε κατ την διαδικασα ψφισης μνημονιακν νμων στη Βουλ, αλλ και ταν τελικ τθηκε το ζτημα της πτσης της κυβρνησης στην πρσφατη προεδρικ εκλογ», προστθεται στην ανακονωση της Κομμουνιστικς Τσης, που συστνει την προσφυγ σε νες εκλογς μχρι την κατκτηση της αυτοδυναμας.

Διαβστε την ανακονωση της Κομμουνιστικς Τσης για τις τελευταες εξελξεις και τον σχηματισμ κυβρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
Η χθεσιν μεγλη εκλογικ νκη του ΣΥΡΙΖΑ, η μικρ αλλ διακριτ ενσχυση του ΚΚΕ και η ταυτχρονη συντριβ των αστικν κομμτων, συνιστον μια ιστορικ ευκαιρα, αλλ και μια σαφ πολιτικ εντολ απ την εργατικ τξη και τα φτωχ λακ στρματα για το σχηματισμ μιας αριστερς αυτοδναμης κυβρνησης. Μετ απ δεκαετες διωγμν, κατατρεγμν και πολιτικς περιθωριοποησης, το ελληνικ κομμουνιστικ κνημα μπορε να κυβερνσει με μια εκλογικ δναμη 42% και με νετη πλειοψηφα 164 εδρν στη Βουλ! μως δυστυχς, οι ηγεσες της Αριστερς με βασικ υπεθυνη την ηγεσα του ΚΚΕ, αλλ και με την ανοχ της πρθυμης για συμμαχα με αστικ κμματα ηγεσας του ΣΥΡΙΖΑ, «πετον» αυτ τη μοναδικ ιστορικ ευκαιρα και τσι, αντικειμενικ και ανεξρτητα απ τις ποιες «αγαθς» προθσεις τους, προδδουν την ξεκθαρη χτεσιν λακ εντολ για βαθις πολιτικς και κοινωνικς αλλαγς στη χρα.
Η διαφαινμενη κυβερνητικ συνεργασα του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ εναι να σοβαρ πολιτικ ατπημα και θα αποδειχθε στην πρξη τραγικ επιζμια για τον εργαζμενο λα. Οι ΑΝΕΛ εναι να δεξι αστικ κμμα. χουν να βαθι αντιδραστικ, αντεργατικ πολιτικ πργραμμα σε λα τα βασικ πεδα, πως η οικονομα, το κρτος, η εκπαδευση, η εξωτερικ πολιτικ κλπ. Η «αντιμνημονιακ» ρητορικ τους εναι μια δημαγωγικ μσκα για το καμουφλρισμα αυτο του προγρμματος. Το πσο αντιμνημονιακ εναι αυτ το αστικ κμμα, αποδεχθηκε με την ανπαρκτη αντοχ που επδειξε κατ την διαδικασα ψφισης μνημονιακν νμων στη Βουλ, αλλ και ταν τελικ τθηκε το ζτημα της πτσης της κυβρνησης στην πρσφατη προεδρικ εκλογ. Η κοινοβουλευτικ ομδα των ΑΝΕΛ, γεμτη αστος αριβστες και καριερστες, φυλλορρησε αποφασιστικ προς το κυβερνητικ στρατπεδο.
Οι επιπτσεις μιας κυβερνητικς συνεργασας με τους ΑΝΕΛ θα εναι πολιτικ οδυνηρς. Με τις διφορες «κκκινες γραμμς» τους ενντια σε κθε προγραμματικ θση του ΣΥΡΙΖΑ που στρφεται ενντια στα θεμελιδη συμφροντα της ελληνικς ρχουσας τξης, θα λειτουργσουν σαν ο ανοικτς πρκτορας του κεφαλαου μσα σε μια κυβρνηση με «κορμ» τον ΣΥΡΙΖΑ. Πνω στην πρτη κιλας δοκιμασα σοβαρν πισεων απ την τρικα και το ελληνικ κεφλαιο προς τη να κυβρνηση για να υποχωρσει απ ριζοσπαστικ μτρα, ο αστικς συρφετς των ΑΝΕΛ θα σκορπσει και θα επαναφρει, πως δη καθ’ λη την προεκλογικ περοδο χει κνει το κμμα του Πνου Καμμνου, το ζτημα κυβερνσεων «εθνικ εντητας», εντητας δηλαδ και με τα υπλοιπα κμματα του κεφαλαου. Αν μλιστα στη ΝΔ υπρξει αλλαγ φρουρς στην ηγεσα πιθαν με μια «Καραμανλικ» προσωπικτητα, μια σειρ βουλευτν και στελεχν των ΑΝΕΛ θα αρχσουν να επιστρφουν πσω στην πολιτικ τους «μτρα», τον παραδοσιακ κομματικ χρο του κεφαλαου στη χρα.
Η ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ πρπει να συνειδητοποισει λους αυτος του κινδνους και αντ για τους ΑΝΕΛ, να κνει τρα μια συντροφικ «επθεση εντητας» στο ΚΚΕ, επιδικοντας προγραμματικ συμφωνα για το σχηματισμ μιας σταθερς και νετης σε κοινοβουλευτικ πλειοψηφα αριστερς συγκυβρνησης. Θα πρπει επειγντως να κνει αυτ που θα πρεπε να χει κνει απ καιρ, να συμπληρσει δηλαδ το «πργραμμα της Θεσσαλονκης» με αντικαπιταλιστικ και σοσιαλιστικ μτρα, πως αυτ που υπρχουν μσα στο πργραμμα του ΚΚΕ.
Τρα πια δεν υπρχουν δικαιολογες και λλοθι για το καιρο και ανφικτο του «στρατηγικο σκοπο». Τρα με 164 βουλευτς μπορον να περσουν στο κοινοβολιο μτρα που μαζ με τα Μνημνια θα αρχζουν να «ξηλνουν» και τον καπιταλισμ, πως εναι οι κοινωνικοποισεις των βασικν μοχλν της οικονομας και το ξερζωμα του διεφθαρμνου και αυταρχικο αστικο κρατικο μηχανισμο. Ταυτχρονα η αριστερ εντητα του 42%, που στις πλεις ξεπερν ακμα και το 50%, μπορε να κινητοποισει με ενθουσιασμ το λα για να εγγυηθε την εφαρμογ ενς γνσιου σοσιαλιστικο προγρμματος.
Απ την πλευρ της, η ηγεσα του ΚΚΕ πρπει επειγντως να υιοθετσει μια γνσια λενινιστικ στση πνω στο ζτημα του σχηματισμο κυβρνησης, ικαν να συνδει τον κομμουνισμ με τις μζες και χι να τον περιθωριοποιε. Αυτ η τακτικ εναι η κκληση στην ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρσει τις φιλεργατικς της δεσμεσεις με βασικ αντικαπιταλιστικ – σοσιαλιστικ μτρα. Πνω στη βση αυτν των ρων θα πρπει να δηλσει διατεθειμνη στω για την παροχ μιας «ψφου ανοχς» σε κυβρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φρνοντας την ηγεσα του προ των πολιτικν της ευθυνν και ξεσκεπζοντας την παρξη μιας καθαρς τσης για ταξικ συμβιβασμ με το κεφλαιο που δυστυχς υπρχει στον πυρνα της.
Με την εκ των προτρων ρνηση «κθε συνεργασας» αντθετα, η ηγεσα του ΚΚΕ δνει το αναγκαο πολιτικ λλοθι στην ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ για κλιμκωση της δεξις της πορεας. χι μνο δεν την «ξεσκεπζει» στα μτια του εργαζμενου λαο, αλλ συγχζει να μεγλο μρος του, κνοντς το να πιστεει τι η συνεργασα με τους ΑΝΕΛ «εναι μονδρομος», εν αυτ η επιλογ εναι ολθρια. Δεν εναι καθλου τυχαο το γεγονς τι λοι οι πολιτικο και ιδεολογικο εκπρσωποι της ρχουσας τξης, απ χθες το βρδυ εκφρζουν κδηλη ανακοφιση για το γεγονς της πεισματικς ρνησης της ηγεσας του ΚΚΕ για κθε συνεργασα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν η ηγεσα του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετσει τελικ την κκληση για μια ριζοσπαστικ – σοσιαλιστικ συνεργασα με το ΚΚΕ και η ηγεσα του δετερου συνεχσει να αρνεται να δσει ακμα και μια «ψφο ανοχς», ττε θα πρπει το κμμα μας να οδηγσει τα πργματα σε νες εκλογς καλντας ανοικτ τους εργαζμενους να ενισχσουν τα ποσοστ του ΣΥΡΙΖΑ δνοντς του αυτοδυναμα. Οι νες εκλογς συνιστον «κστος» και «ανωμαλα» μνο για την αστικ τξη και καθλου για το λα, καθς η αυτοδναμη επικρτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εναι το ββαιο ενδεχμενο. Εναι καλτερο να δσουμε μια ακμα εκλογικ μχη για να χουμε τα χρια μας λυμνα για την εφαρμογ ενς ριζοσπαστικο προγρμματος, παρ να μας δσει τα χρια ο αστς, φλος των εφοπλιστν Καμνος και το δεξι κμμα του!
Η Κομμουνιστικ Τση του ΣΥΡΙΖΑ καλε την ηγεσα να μην προχωρσει τη συνεργασα με τους ΑΝΕΛ και κνει στατη κκληση σε αυτν, αλλ και στην ηγεσα του ΚΚΕ να συναισθανθον το μγεθος των ιστορικν τους ευθυνν και να συγκροτσουν τρα μια αυτοδναμη σοσιαλιστικ κυβερνητικ συμμαχα. Οι δυνμεις της «Αριστερς Πλατφρμας», της κριας τσης της αριστερς του κμματος, δεν πρπει να δεχθον τη συνεργασα με τους ΑΝΕΛ και να συμπορευθον με την Τση μας και λη την αριστερ βση του κμματος, στην υπερσπιση της μοναδικς πολιτικ και ταξικ σωστς επιλογς, δηλαδ της επιδωξης μιας σοσιαλιστικς συγκυβρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ.