. :

Τετρτη 21 Ιανουαρου 2015

http://www.fourtounis.gr/«Η Αθνα μλησε». Με αυτ τα λγια του Ανδρα Παπανδρου λλοτε, ξεκνησε την ομιλα του στην κεντρικ προεκλογικ συγκντρωση του Κινματος Δημοκρατν Σοσιαλιστν ο Γιργος Παπανδρου, ανταποδδοντας τσι την θρμη που λαβε απ το πλθος κσμου που συνρρευσε για να τον ακοσει.
«Στις 25, φρνουμε τις αξες των Δημοκρατν Σοσιαλιστν μσα στο Κοινοβολιο! Αξες και παραδσεις που ενπνευσαν γενις και κινματα. Και κανες δεν μπορε να μας σταματσει! Την Κυριακ. Εκε θα δουν πολλο τι σημανει ανατροπ!» , επε ο πρην πρωθυπουργς, υποστηρζοντας τι μνο η παρουσα του Κινματος στην Βουλ θα επιβλλει τη συνεργασα για την προδο. Τονζοντας απ την εμπειρα του λλωστε τι το ργο που πρπει να γνει, θλει πολλς πλτες, ευρτερες συναινσεις, ξεκαθρισε σε κθε περπτωση τι μιλει για να προοδευτικ πλασιο και μνο, αποκλεοντας κθε συνεργασα με τη Δεξι. «Εμες δεν θα γνουμε «πατερτσα» και παρακολοθημα κανενς, για μερικς καρκλες και οφτσια! Και σγουρα χι ουραγς μιας δεξις πολιτικς και κυβρνησης», επε.
http://www.fourtounis.gr/Ο πρεδρος του Κινματος επανλαβε τι πρτεινε προς λους «το αποτλεσμα της διαπραγμτευσης με τους εταρους μας για το χρος και το πργραμμα προσαρμογς, η λση για να μπει οριστικ τλος στην λιττητα και την ανασφλεια, να βασζεται σε να δικ μας Ελληνικ Σχδιο με βαθις αλλαγς στο κρτος και την οικονομα, και να χει τη γνμη και την απφαση του Ελληνικο λαο», επαναφροντας την πρτασ του για δημοψφισμα. «Ρωτ και θα ρωτ συνχεια τις ηγεσες του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτ τις ηγεσες και των λλων κομμτων: Να μας πουν ξεκθαρα - ναι χι στο δημοψφισμα; Γιατ φοβονται τον Ελληνικ λα; Οι πολτες ζητον σε συντριπτικ ποσοστ να τους εμπιστευτομε! Γιατ τους φοβονται τα λλα κμματα; Θα θσουν την ποια συμφωνα με τους εταρους μας στην κρση του λαο; ‘Η θα θλουν απλς λευκ επιταγ;», ρτησε προς πσα κατεθυνση ο Γιργος Παπανδρου, επιμνοντας τι «οι εκλογς δεν εναι δημοψφισμα».
Στην ομιλα του ο πρην πρωθυπουργς φησε αιχμς για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρζοντας τι «υπερασπιστκαμε μσα σε μλις τρεις εβδομδες τις επιλογς και το ργο της κυβρνησης 2009-2011, σο δεν το κανε ποτ η σημεριν ηγεσα του ΠΑΣΟΚ δυμιση χρνια τρα!». Τνισε λλωστε, τι «εμες δεν ντρεπμαστε», καλντας τους παρευρισκμενους να μην αφσουν κανναν να ρχνει λσπη στο εξς.
Υπερασπστηκε την ποψ του τι «λεφτ υπρχουν αν αλλξουμε τις δομς, λεφτ υπρχουν αν υπρχει να δκαιο φορολογικ σστημα, λεφτ υπρχουν αν φτιξουμε να διαφανς δημσιο που υπηρετε τον πολτη, τον συνταξιοχο, τον νεργο, την οικογνεια και χι τα διφορα ισχυρ συμφροντα»…
Υποστηρζοντας τι η πολιτικ ηγεσα του τπου πρπει πρτη να δνει το παρδειγμα οριστικς ρξης με την πελατειακ νοοτροπα, την ατιμωρησα, τη διαφθορ και την κουλτορα της σσονος προσπθειας, τους εναγκαλισμος με κατεστημνα και παρασιτικ συμφροντα, τνισε πντως τι η πραγματικ αλλαγ δεν πρκειται να γνει πρξη απ κποια «πεφωτισμνη ηγεσα», αλλ μνον εφσον γνει υπθεση λων.