...

Τρτη 20 Ιανουαρου 2015

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150118/low/assets_LARGE_t_420_54453129.JPGΤα χρνια που συνεργαζμουν με το Γιργο Παπανδρου εχα ακοσει πολλ. Απ ανθρπους στο διαδκτυο, φλους και γνωστος. Καλς και κακς κριτικς, για σα γιναν τη διετα 2009 - 2011. Μια απ τις πιο τιμητικς “αρνητικς” κριτικς, μως, την κουσα πρσφατα απ μια φλη.
Εχαμε βγει για να ποτ και περμενα να ακοσω τη γνμη της, για το εν πρεπε να κατβω υποψφιος. Μου επε λοιπν, “Το πρβλημα με τον Παπανδρου εναι τι εναι ιδεαλιστς. Εμαστε στην Ουγκντα, και μας μιλει για υπολογιστς”.
Σε μια εποχ, που λοι προσπαθον να μας πεσουν τι θα διαχειριστον καλτερα την κρση, δεν θελα να ακολουθσω ακμα ναν διαχειριστ.
Στη χρα μας χουμε χωριστε ανμεσα σε “μνημονιακος και αντιμνημονιακος”. Και χουμε ξεχσει να μιλσουμε για τα αυτονητα. Για λα εκενα που πρπει να αλλξουμε, μνοι μας, χωρς να μας το επιβλλει καννας δανειστς. στε να χουμε, επιτλους, στοιχειωδς σοβαρ κρτος, με χρματα που δεν θα κατασπαταλνται απ τη διαφθορ αλλ θα δοθον για να αποκτσουμε ισχυρ κοινωνικ πρνοια, υγεα και Παιδεα.
Να συζητσουμε για αυτ που πρπει να γνουν, για να δημιουργηθε να νο μοντλο ανπτυξης. στε η γενι μας και οι γενις που ρχονται να εξασφαλσουν αξιοπρεπ δουλει και διαβωση και να τολμσουν να ανοξουν τη δικ τους επιχερηση, χωρς το κρτος να τους βζει τρικλοποδις.
Να ανοξουμε το διλογο για τις αλλαγς που χρειζεται να γνουν στο πολιτικ μας σστημα. Στον τρπο που λειτουργον οι θεσμο αυτς της χρας. Στο πως εκλγουμε και εκλεγμαστε. Να δημιουργσουμε πλασιο διαφνειας και λογοδοσας του πολιτικο συστματος.
Για λα αυτ, δεν θα μποροσα ποτ να ακολουθσω ναν διαχειριστ. Μπορ μως να ακολουθσω τον Γιργο Παπανδρου. Και να αγωνιστ μαζ του, στε το ραμα του, για μια Ελλδα απαλλαγμνη απ το πελατειακ σστημα και τη διαφθορ, να γνει πρξη. Μνο ττε θα μπορσουμε να βγομε ουσιαστικ απ την κρση. Πατντας γερ στα πδια μας.
Ο λγος που αποφσισα να εκτεθ, ως υποψφιος βουλευτς στην Α' Αθνας, πηγζει απ την ανγκη να αγωνιστ για αυτ το ραμα. Πηγζει απ την ανγκη τη δικ μου και των ανθρπων της γενις μου, να αλλξουμε τη χρα μας, χι στο πλασιο μιας διεθνος συμφωνας, που πρπει να τηρηθε, αλλ στο πλασιο ενς Εθνικο Σχεδου, που θα συνδιαμορφσουμε λοι μαζ.
ρθε η ρα η γενι μας να βγει μπροστ. Να σταματσουμε να παρακολουθομε τις εξελξεις απ τον καναπ. Να προτενουμε και να διεκδικσουμε. Να δσουμε μσα απ το Κοινοβολιο τον αγνα για αυτ που πιστεουμε και προτενουμε.
ρθε η ρα να συνδιαμορφσουμε λοι μαζ την Ελλδα των Αξιν, της Δικαιοσνης, της Δημιουργας. Tη Μεταπελατειακ Ελλδα.
Ας ξεκινσουμε λοιπν. Απ την αρχ. χι, απ το μηδν.
Παναγιτης Παπαχατζς
Υποψφιος Βουλευτς Α’ Αθνας με το
Κνημα Δημοκρατν Σοσιαλιστν