, , ,

Δευτρα 19 2015

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10926257_619583681407211_4192686046187678411_o.jpgΤην Κυριακ 18 Ιανουαρου φυγε αναπντεχα και δικα απ τη ζω, σε τροχαο δυστχημα , ο συνδελφς, φλος κι συναγωνιστς Κστας Παπλωματς.
Ο Κστας Παπλωματς ταν στλεχος του ΠΑΜΕ και υπηρτησε με πστη, δυναμισμ, αφοσωση και τιμιτητα το εκπαιδευτικ συνδικαλιστικ κνημα.
Συνδελφος, δσκαλος, αγωνιστς, εξαιρετικ αγαπητς στους εκπαιδευτικος, στους μαθητς και την κοινωνα, κσμησε με πολχρονη δρση του το χρο του συνδικαλισμο και των κοινωνικν αγνων.
Ο. Κστας Παπλωματς γεννθηκε το 1963 στο Περιστρι και απ τα μαθητικ του χρνια εντχθηκε στις γραμμς της ΚΝΕ και στη συνχεια στο ΚΚΕ, στο οποο μεινε πιστς μχρι το τλος της ζως του. Ο Κστας δολεψε σε διφορες υπεθυνες θσεις που του ανατθηκαν απ το Κμμα.
Απ το 2011 ταν πρεδρος του Συλλγου Εκπαιδευτικν Π.Ε. Περιστερου, "λλη Αλεξου", θση που τμησε και απ το 1995 ως το 2005.
Υπρξε μλος του Δ.Σ. του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ απ το 2000 ως το 2005 και του Δ.Σ. της ΔΟΕ απ το 2005 ως το 2010.
Συναγωνιστ Κστα, θα μου λεψει ο καλς ο λγος, μα και τα πθος για την αλλαγ τη κοινωνας, στε να γνει ο κσμος καλτερος. Θυμμαι την ανθρωπι αλλ και το πθος που με το οποο υποστριζες τις απψεις σου και για τις οποες αγωνιζσουν. Επσης θυμμαι την ανθρωπι με την οποα με περιβαλες ταν αντιμετπιζα σημαντικ προσωπικ πρβλημα. λλωστε αυτ σουν στην πραγματικτητα: αγωνιστς αλλ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
μαθα τι η Δ.Ο.Ε. κρυξε τρωρη διευκολυντικ στση εργασας απ ρα 1:15 μμ ως και 4:15 μμ της Τρτης 20 Ιανουαρου 2015 στε να μπορσουν οι συνδελφοι σου να παραστον στην εξδιο ακολουθα που θα τελεστε στον Ιερ Να των Παμμεγστων Ταξιαρχν (πλησον του ΙΚΑ Περιστερου) στις 4:00 μ.μ. (Θα ακολουθσει η ταφ στο Κοιμητριο του Αγου Βασιλεου).
Ας εναι ελαφρ το χμα που θα σε σκεπσει καλ φλε, συναγωνιστ και συνδελφε Κστα
Κλενω τοτο το αφιρωμα με μια ομιλα σου για το ρλο του δασκλου, του δασκλου πως εσ τον ονειρευσουν

ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
«Δεν εννο τον δσκαλο ως να φορα μιας συνδικαλιστικς αντληψης. Θλω να πω, εδ που αναφρομαι στο Δσκαλο, τι τον αντιλαμβνομαι ως το αναντικατστατο υποκεμενο της εκπαιδευτικς διαδικασας. Τον αντιλαμβνομαι ως να μηχανισμ που εν λειτουργε στο θεωρητικ πεδο, που παργεται η γνση στω απλς διανμεται, την δια στιγμ προσδιορζεται σον αφορ τους ρυθμος της λειτουργας τους απ απλυτα βιολογικος παργοντες.
Ο Δσκαλος, με λλα λγια θυμνει, στενοχωριται, λυπται, ερωτεεται, κουρζεται, φοβται, υποτσσεται, επαναστατε, αντιστκεται. ταν ρχονται οι διακοπς χαρεται και ταν δεν κερδζει η ποδοσφαιρικ του ομδα θυμνει. Θλω να πω πως, ταν ο δσκαλος κατεβανει απ την δρα, πατει στη γη χωρς να μπορε να πρει δναμη απ αυτ, πως γινταν με τον Ανταο. Και δεν παρνει δναμη, γιατ η γη για το Δσκαλο εναι η κοινωνα. Κι αυτ σημανει πως ξω και μακρι απ το σχολει ο Δσκαλος εναι εξρτημα της οικολογικς του μορας. Παγιδεεται, δηλαδ, μσα σε σχσεις που δεν μπορε πντοτε να τις ελγξει, γιατ αυτς πολλς φορς του επιβλλονται, χωρς ποτ να προυν την δει του γι’ αυτ την επιβολ. Ποια μεταρρθμιση, λοιπν, λαβε υπψη της λ’ αυτ;
Ποιος εκπαιδευτικς νμος και ποιο προεδρικ διταγμα αντιμετπισε το Δσκαλο ως πλσμα κοινωνικ; ρα ως πολπλευρο υποκεμενο ενς κσμου που για να τον κατακτσει κανες χρειζεται ναν εξοπλισμ ιδιμορφο πολλς φορς, ξω απ τις περιγραφς που διαθτει η πολιτεα, γι’ αυτ και πντοτε πφτει ξω, ταν αποφασσει να ασχοληθε με τα θματα της Παιδεας. Τα θματα τα “καθημεριν”, πως συνηθσαμε να τα λμε τον τελευταο καιρ, αν και δεν εναι μνο καθημεριν, εναι θματα μιας εφιαλτικς διαχρονας. Θματα, με λλα λγια που περνον τα ρια της μρας και ισοσκελζονται με τις διαστσεις των χρνων».
Καλ σου ταξδι φλε Κστα. Σε περιμνουν ο Βασλης, ο Φνης, ο Γιργος, ο Σπρος… και τσοι λατρεμνοι συνδελφοι.