. : 2010

Κυριακ 18 2015

papandreou-kinimaΑποκαλψεις για το παρασκνιο της συνδου των Κανν αλλ και την στση της Γερμανδας καγκελαρου στο ξεκνημα της κρσης το 2010 κανε ο πρεδρος του Κινματος Δημοκρατν Σοσιαλιστν Γιργος Παπανδρου, σε συνντευξ του στην τηλεραση του ALPHA.
ταν μετ την αναθερηση του προπολογισμο τον Μρτιο του 2010, τον οποο η Ευρωπακ νωση δχθηκε χωρς καμα επιφλαξη, ζτησε απ την κ. Μρκελ να στηρξει, με δλωσ της, τα ελληνικ ομλογα, εκενη αρνθηκε λγοντας τι οι αγορς θα κατανοσουν την κνηση της κυβρνησης, κτι που δεν καναν οι αγορς. Ο κ. Παπανδρου, πως επε, της ανττεινε τι παζει παιχνδι με την Ελλδα που δεν αποκλεεται να το βρει μπροστ της.
Σε σχση με το δημοψφισμα που εχε προτενει ο διος, ανφερε πως ο διος θλησε να μιλσει ο διος ο λας και χι διφοροι μεσολαβητς και τι αν μποροσε να διορθσει κτι απ εκενη την περοδο, θα ταν να βρει τρπο να περσει το δημοψφισμα. Για το οποο πρσθεσε τι η Μρκελ ταν σμφωνη με το ερτημα για την γκριση χι του δετερου προγρμματος, διευκρινζοντας τι ποτ δεν τθηκε απ τον διο την καγκελριο ερτημα για παραμον αποχρηση της Ελλδας απ το ευρ.
Αυτς που θεσε ττοιο θμα ταν ο Νικολ Σαρκοζ, προς τον οποο απευθνθηκε ο Πρεδρος του Ευρωπακο Συμβουλου Χρμαν βαν Ρομπι, επισημανοντς του τι εναι λθος το ερτημα και δεν θα πρεπε να το πει «ξω», κτι που δεν απφυγε ο Γλλος Πρεδρος.
Ο κ. Παπανδρου ανφερε επσης τι δεν εχε συμφωνσει με τη δλωση που κανε ο κ. Βενιζλος επιστρφοντας απ τις Κννες και σημεωσε τι, την δια μρα, ξαφνικ, ο κ. Σαμαρς συμφνησε με τον σχηματισμ κυβρνησης συνεργασας, υπ την προπθεση να φγει ρον-ρον ο Παπανδρου.
Οι αποκαλψεις του κ. Παπανδρου δεν σταμτησαν εδ. πως δλωσε τον Ιανουριο του 2010 στο Νταβς, ταν που συνειδητοποησε ακριβς τι συνβαινε σε σχση με την Ελλδα, λγω του γεγοντος τι η προηγομενη κυβρνηση κρυβε τα στοιχεα και χρειστηκαν μνες για να αποκαλυφθε το ψος του ελλεμματος. πως ανφερε, πολλο επιφανες οικονομολγοι το επαν τι σα μτρα και αν πρει η κυβρνησ του, αν δεν στηριχτε απ την Ευρωπακ νωση, η Ελλδα δεν θα βγει απ την κρση.
Γι αυτ, πως επε, ζτησε απ λους τους πολιτικος αρχηγος, τους οποους ενημρωσε λεπτομερς παρουσα του Προδρου της Δημοκρατας, ζητντας τη συνεργασα και τη συνανεσ τους, η οποα δεν του δθηκε
Απ εκε και πρα και σον αφορ στην επικαιρτητα, ο Γιργος Παπανδρου δλωσε τι η Ελλδα μπορε να διαπραγματευτε με τους ευρωπαους εταρους, το κλμα εναι τοιμο. Και πρσθεσε τι μπορομε να ζητσουμε τη μεγαλτερη δυνατ ελφρυνση του χρους και να την πετχουμε.πως, μως, πρσθεσε αυτ μπορε να επιτευχθε μνο με τη δσμευση τι η χρα θα κνει αλλαγς, χι αυτς που ζητει η τρικα, αλλ αλλαγς με σγκρουση με κατεστημνα συμφροντα. Σμφωνα με το Αθηνακ Πρακτορεο, λγο νωρτερα ο κ. Παπανδρου εχε «δεξει» τα συμφροντα, με τα οποα συγκροστηκε ο διος και τα οποα, πως επε, εναι στα media και στις Τρπεζες. Τνισε επσης τι για επιτευχθε αυτς ο στχος χρειζονται απαραιττως ευρτερες συναινσεις και αποφυγ της πλωσης.
Ο πρην πρωθυπουργς ανφερε επσης τι το πακτο αυτ πρπει να τεθε σε δημοψφισμα, για να υπρχει η λακ εγγηση τι δεν θα βρεθε κυβρνηση πρωθυπουργς που θα θσει σε κνδυνο τις κατακτσεις των Ελλνων.
Σχετικ με την αποχρησ του απ το ΠΑΣΟΚ και την δρυση του Κινματος, ο κ. Παπανδρου τνισε τι το ΠΑΣΟΚ εχε αφομοιωθε, εχε γνει να απλ διαχειριστικ κμμα, χνοντας την επαφ με τη βση του. Ο διος, πως ανφερε, εχε την ελπδα τι θα μποροσε να αναμορφωθε το ΠΑΣΟΚ, αλλ η απρριψη των προτσεν του δειξε τι δεν υπρχε καμα ττοια διθεση.
Επρριψε ευθνες στον κ. Βενιζλο, ως πρεδρο, διτι το ΠΑΣΟΚ μεταμορφθηκε σε να κμμα προσωπικν μηχανισμν, για να εξυπηρετονται προσωπικς φιλοδοξες και χι για να συγκροεται με τα κακς κεμενα.
Απαντντας σε λλες ερωτσεις ο κ. Παπανδρου επε τι ο διος υπγραψε το μνημνιο, αλλ δεν ταν εκενος που το φερε, το φεραν οι προηγομενοι, οι οποοι, κποια στιγμ, πρπει να απολογηθον τουλχιστον πολιτικ.