Παρασκευ 16 2015

www.fourtounis.grΚοινωνικ Ιατρεο Αλληλεγγης δημιουργθηκε στο Χαλνδρι και η ομδα πρωτοβουλας για τη δημιουργα του Κοινωνικο Ιατρεου απευθνεται σε λους τους ευαισθητοποιημνους πολτες και τους υγειονομικος της πλης και τους καλε να πλαισισουν την πρωτοβουλα τους με σκοπ:
- Να ανακουφσουν τον πνο και να αντιμετωπσουν τη βαιη αλλαγ του οικονομικο και κοινωνικο επιπδου των συμπολιτν μας, αλλ και εμς των διων.
- Να στηρξουν σους συμπολτες βρσκονται σε ανγκη, ανεξρτητα απ το χρμα, την ηλικα, το θρσκευμα, το φλο και την καταγωγ του καθνα.
- Να συμβλλουν στη διατρηση και στην ανπτυξη της κοινωνικς συνοχς.
- Να αποδεξουν στην πρξη τη σπουδαιτητα της συλλογικς δρσης που διπεται απ την αρχ «Οι νθρωποι και το περιβλλον πνω απ τα κρδη»
- Να προσφρουν την απαρατητη συμπαρσταση αλλ και να βοηθσουμε να ξυπνσουν στις ψυχς των ανθρπων, χι η ευγνωμοσνη, αλλ η ανγκη προσφορς και απ’ τη δικ τους μερι και η διθεση να αλλξουν τις συνθκες που τους φεραν σε δσκολη κατσταση.
«Δεν εναι στις προθσεις μας, λει η ανακονωση της πρωτοβουλας, να προσφρουμε φιλανθρωπικ ργο, οτε απευθυνμαστε στους συμπολτες μας στη λογικ της συμπνιας και της ικεσας. Θλουμε μως να αγωνιστομε μαζ για το δικαωμα μας στην δημσια υγεα και να διεκδικσουμε την δωρεν πρσβαση στην ιατροφαρμακευτικ περθαλψη για λους.
» Εμαστε αποφασισμνοι να προασπσουμε το δικαωμα του κθε πολτη στην δωρεν παροχ υπηρεσιν υγεας, αφενς με την συμμετοχ στον πολιτικ και κοινωνικ αγνα ανοικοδμησης ενς πραγματικ δημσιου και δωρεν καθολικο συστματος υγεας, αφετρου με την λειτουργα στην πλη μας, ενς ιατρεου που θα προσφρει χωρς καμι απολτως οικονομικ επιβρυνση πρωτοβθμια ιατροφαρμακευτικ περθαλψη σε λους ανεξαιρτως τους ανασφλιστους, πορους, νεργους ασθενες και τους κοινωνικ αποκλεισμνους, λληνες και μετανστες, σε λους σους το χουν ανγκη.»
» Σκοπς μας εναι το Κοινωνικ Ιατρεο Αλληλεγγης να προσφρει δωρεν πρωτοβθμια ιατρικ φροντδα  σε ποιον τη χρειζεται, χωρς καμα δικριση, επιδικοντας ταυτχρονα και πιζοντας την πολιτεα να εξασφαλζει δωρεν  την αναγκαα κατ περπτωση, δευτεροβθμια και τριτοβθμια περθαλψη, νοσηλεα και αποκατσταση.  
» Δεν χουμε καμα ψευδασθηση τι μπορομε, αλλ και οτε θλουμε, να υποκαταστσουμε το Εθνικ Σστημα Υγεας. Αντιθτως παλεουμε για να εναι ανοιχτ σε λους το δημσιο σστημα υγεας και να παρχει υψηλο επιπδου υπηρεσες.»