. :

Τετρτη 14 Ιανουαρου 2015

http://www.fourtounis.gr/"Το 2009 βαλα το κεφλι μου στον ντορβ για τη χρα. Σμερα πραμε μα απφαση να ξεκινσουμε κτι απ την αρχ, γιατ στο ΠΑΣΟΚ εχαμε ταυτιστε με την πιο σκληρ κφανση της δεξις πολιτικς. Δεν μιλω για μα απλ συνεργασα, που θτεις ρους και χεις διαφοροποισεις σε σημαντικ θματα. Θεωρ τι εναι μα λτρωση πολλν πολιτν που θλουν να κμμα δημοκρατικ", επε ο πρην πρωθυπουργς Γιργος Παπανδρου, αναφερμενος στη δημιουργα του Κινματος Δημοκρατν και Σοσιαλιστν.
Σε συνντευξ του στον ΣΚΑ, ο κ. Παπανδρου επε πως "το ΠΑΣΟΚ τσι πως χει καταντσει, με πονει κι εγ και λγω παρδοσης και λγω τατισης τσα χρνια, αλλ η πρσφατη μας απομεωσε απ τις βασικς αρχς και αξες. θεσα τα θματα και πριν και πρσφατα για να ανοιχτ Συνδριο, συμμετοχικ και δημοκρατικ, δεν υπρξε ανταπκριση. Μσα μου στη συνεδησ μου επα, τι πρπει να κνω να νο ξεκνημα και για τις δυνμεις του σοσιαλισμο και για τη χρα".
Απαντντας στην κριτικ που του χει γνει τι κατ την πρωθυπουργα του απουσαζε στο εξωτερικ και δεν πγαινε στη Βουλ, απντησε:
"Δεν απεχα, γιατ μουν συνχεια παρν και στις δσκολες αποφσεις και στο κοινοβολιο. Γρισα τον κσμο για να πω τις θσεις του ελληνικο λαο. Το πρβλημα στην Ελλδα εναι να φτιξουμε να σοβαρ δημοκρατικ κρτος, εναι η θση του 2009 και εναι και η θση του τρα. Αν εχαμε φτιξει να σοβαρ κρτος που δεν θα σπαταλμε πρους, που δεν θα υπηρετε το κατεστημνο, αν δεν φτιξουμε αυτ το κρτος οτε οικονομα θα φτιξουμε οτε φορολογα οτε θα προστατεσουμε τον συνταξιοχο οτε την παιδεα. Κναμε τη Διαγεια, Ηλεκτρονικ Συνταγογρφηση, τον Καλλικρτη, το Opengov για αξιοκρατα".

Ο Σαμαρς πετροβολοσε δο χρνια την προσπθει μας
Κληθες να απαντσει για τις συναντσεις με τον Στρος Καν πριν την υπογραφ του Μνημονου, επε:
"Το μνημνιο δεν το φερε καννας με την υπογραφ του. Το Μνημνιο ταν αποτλεσμα αυτς της κατστασης. Κι σοι σμερα, ακμα και ο κ. Σαμαρς που πετροβολοσε 2 χρνια την προσπθει μας, μετ το υπηρτησε. Δεν ταν μονδρομος, μποροσαμε να χρεοκοπσουμε, να κηρξουμε στση πληρωμν. Εγ γιατ γρναγα αν τον κσμο ως επατης, για να ζητσω να μας στηρξουν;
Η κυβρνηση της Νας Δημοκρατας εχε ευθνη να ενημερσει τον ελληνικ λα και την Ευρωπακ νωση για τα στοιχεα. γινε στατιστικ απτη. Ποτ δεν επα τη λξη διεφθαρμνη χρα, επα τι στη χρα μας υπρχει και διαφθορ. Εγ το επα; Το επαν οι εκθσεις της Διεθνος Διαφθορς. Τι ξραμε και τι δεν ξραμε, γιατ εγ ρτησα τον κριο Καραμανλ και δεν μου απντησε. Εν δεν εχαν γνει εκλογς και δεν εχαμε βλει εμες πλτες, θα εχαμε φτσει στη χρεοκοπα. Μιλοσαν για τις ελληνικς στατιστικς και γελοσαν. 5 χρνια η Κυβρνηση του κ. Καραμανλ δεν κανε τποτα. Το πρτο 3μηνο του 2010 κναμε μεωση του ελλεμματος σε σχση με το 2009 40%" και "κναμε το μεγαλτερο κορεμα που χει γνει ποτ σε χρος".

Απ τον Στρος Καν ζτησα τεχνικ βοθεια. Εχε ζητσει κι ο Καραμανλς το 2005
"Δεν θελα να μπω σε κανναν μηχανισμ. Υπρχε κνδυνος να χρεοκοπσουμε, ταν δεν μπορες να δανειστες απ τις αγορς, θα πρπει να στραφες αλλο. Δεν υπρχε ττε ο μηχανισμς. Εμες τον φτιξαμε", πρσθεσε ο πρεδρος του Κινματος, εν πρσθεσε:
"Καμα συνωμοσα. Δεν εχα συναντηθε πιο πριν με τον Στρος Καν. Ζτησα τεχνικ βοθεια. Ξρετε ποιος εχε ζητσει τεχνικ βοθεια; Ο Καραμανλς το 2005, για τα φορολογικ. Τον πρτο μνα εδαμε το μεγλο πρβλημα του ελλεμματος. Καννας δεν περμενε τις αντιδρσεις των αγορν. Υπρξε μεγλη πεση".
"Αναλαμβνω πλρως τις ευθνες μου. Με πνεσαν τα μτρα που πρεπε να πρω διτι αδικοσαν πολ κσμο", επε στη συνχεια, σημεινοντας πως πρπει να φτιξουμε να σωστ κρτος και πως ο διος συγκροστηκε με μεγλα συμφροντα που θελαν να κρατσουν τα προνμι τους.
Αναφερμενος στο ενδεχμενο συνεργασας μετ τις εκλογς, επε:
"Στην κρση ακμα και με αυτοδυναμα δεν μπορε κποιος να αντιμετωπσει τα προβλματα. Χρειζεται ευρτερη συνανεση. Χρειζεται πλασιο, για να αντιμετωπσουμε το χρος. Εγ προτενω να ελληνικ σχδιο με σημαντικς αλλαγς. Μπορε ο ΣΥΡΙΖΑ να δει τα πραγματικ ατια; Αν μιλει με το να σκσουμε το Μνημνιο, δεν χει καταλβει τα πραγματικ ατια. Μακρι να πρει ποιο κμμα, σους συνομιλητς μπορε, το θμα εναι η πολιτικ που θα ακολουθσουμε".