Τετρτη 14 Ιανουαρου 2015

http://www.fourtounis.gr/Ανχωμα σε πιθανς νες τρομοκρατικς επιθσεις τζιχαντιστν και σε λλες χρες επιχειρον να θσουν οι ευρωπακς διωκτικς αρχς. Οι πολνεκρες επιθσεις της περασμνης εβδομδας στη Γαλλα χουν θσει τις μυστικς υπηρεσες και τις αστυνομικς αρχς σε λη τη «γηραι πειρο» σε κατσταση «κκκινου συναγερμο».
Σε εγργορση βρσκονται πλον και οι ελληνικς αρχς, καθς το περασμνο Σββατο εκδθηκε κατεπεγον σμα της EUROPOL, σχετικ με πιθαν σχδιο τρομοκρατικς επθεσης τζιχαντιστν, με παγιδευμνα αυτοκνητα σε ευρωπακ χρα, μχρι τις 17 Ιανουαρου.
Σμφωνα με πληροφορες, στο σμα της EUROPOL, που εστλη στις αστυνομες των ευρωπακν χωρν αναφρονται τα ονματα επτ τζιχαντιστν, που φρονται τι πρκειται να εκτελσουν τις τρομοκρατικς ενργειες.
πως ανφερε αντατος αξιωματικς της ΕΛ.ΑΣ, στο Αθηνακ Πρακτορεο, το σμα αυτ εστλη και στις ελληνικς αρχς, στο πλασιο της στενς αστυνομικς συνεργασας, ιδιατερα μετ τις τρομοκρατικς επιθσεις στην Γαλλα, με ατημα να διερευνηθε αν τα συγκεκριμνα πρσωπα πρασαν απ την Ελλδα και παρλληλα να υπρχει επιφυλακ για την περπτωση που εμφανιστον τις επμενες μρες.
Μλιστα, κατ τις διες πληροφορες χουν σταλε και φωτογραφες, εν αναφρεται τι οι συγκεκριμνοι τζιχαντιστς χουν εκπαιδευτε στην Υεμνη και χουν διασυνδσεις στον Λβανο, την Σαουδικ Αραβα και την Ρωσα.
Ο διος αξιωματικς διευκρνισε τι οι πληροφορες δεν αναφρουν κτι για την Ελλδα, εν ερευνται χωρς μχρι στιγμς να χει βρεθε κτι που να οδηγε στο συμπρασμα τι οι συγκεκριμνοι τζιχαντιστς χουν περσει απ την χρα μας.
Επσης μχρι αυτ την ρα δεν υπρχει κποιο στοιχεο και απ τις λλες χρες που χουν λβει το σμα της EUROPOL. Στο γγραφο, σμφωνα με τις διες πληροφορες αναφρεται τι πιθανς χρες για εκδλωση των τρομοκρατικν ενεργειν, φρονται τι εναι η Βρετανα, η Ολλανδα και το Βλγιο.
5.000 Ευρωπαοι στις τξεις των Τζιχαντιστν
Ο επικεφαλς της Ευρωπακς Αστυνομικς Υπηρεσας (Europol), ο Ρομπ Γουινρατ, δλωσε την Τρτη (13/01) τι η Γηραι πειρος εναι αντιμτωπη με τη μεγαλτερη απειλ για την ασφλει της την τελευταα δεκαετα και πλον, αναφερμενος στο γεγονς τι ως και 5.000 Ευρωπαοι χουν ενταχθε στις τξεις της τρομοκρατικς οργνωσης Ισλαμικ Κρτος (ΙΚ) και πολεμον στη Συρα, θτοντας σε κνδυνο τις πατρδες τους, πως κρινε.
Ο Γουινρατ επανλαβε τις προειδοποισεις επικεφαλς των μυστικν υπηρεσιν και ορισμνων πολιτικν ηγετν τι ευρωπακς υπηρεσες ασφαλεας χουν «κεν» απ επιχειρησιακ ποψη, κτι που πιθανν εκθτει τις χρες αυτς σε κνδυνο.