Τρτη 13 2015

http://www.antinews.gr/Photographia-emeras/-ola-sugxorountai-o-moameth-dakrusmenos-sto-eksofullo-tou-neou-teuxous-tis-charlie-hebdo/-ola-sugxorountai-o-moameth-dakrusmenos-sto-eksofullo-tou-neou-teuxous-tis-charlie-hebdo.pngΟ θνατος τον συναδλφων τους δεν τους πτησε. Τους πεσμωσε περισστερο. ξι μρες μετ το μακελει κυκλοφορε το εξφυλλο του γαλλικο περιοδικο Σαρλ Εμπντ, το οποο χει σκτσο του προφτη Μωμεθ.
Σμφωνα με την εφημερδα Liberation, η οποα φιλοξενε στο κτριο της τους εργαζμενους του περιοδικο, στο εξφυλλο θα βρσκεται ο Μωμεθ με το γνωστ πλον παν: «Εμαι και εγ Σαρλ». Πνω απ τον προφτη θα υπρχει η φρση «λα συγχωρονται».
Την δια στιγμ σε κατσταση πολιορκας βρσκεται το Παρσι υπ τον φβο ενς νου χτυπματος. Τρεις ημρες μετ τον «εφιλτη» που εκτυλχθηκε στην γαλλικ πρωτεουσα σε κθε γωνα και αν λγα μτρα πνοπλοι αστυνομικο και στρατιωτικο με παρατεταμνα τα πλα αποδεικνουν τι στην «πλη του φωτς» χει σημνει «κκκινος» συναγερμς.
Με το χρι στη σκανδλη οι δυνμεις ασφαλεας περιπολον τη γαλλικ πρωτεουσα φυλσσοντας κθε πιθαν στχο. Δρμοι, μνημεα, αξιοθατα και καταστματα φρουρονται απ συνολικ 10.000 και πλον στρατιτες και 5.000 αστυνομικος.
ντονη εναι η παρουσα τους και σε σταθμος του μετρ, σε σχολεα, σε αεροδρμια αλλ και σε εβρακ καταστματα. Εν ελεθεροι σκοπευτς βρσκονται ακροβολισμνοι σε ταρτσες κτιρων. Ενισχυμνη εναι και η φλαξη πυρηνικν σταθμν και εργοστασων. Συγχρνως, νδρες της αστυνομας με πολιτικ ροχα κινονται ανμεσα στους πολτες στο κντρο της πλης προκειμνου να επμβουν σε περπτωση κτακτης ανγκης.
Ο φβος μιας νας επθεσης εναι ντονος αφο σμφωνα με τις γαλλικς Αρχς στο Παρσι υπρχουν κι λλοι «πυρνες» των «τζιχαντιστν» και με την παραμικρ ευκαιρα εναι τοιμοι να «χτυπσουν».
Ο Φρανσου Ολντ «ζτησε απ τις νοπλες δυνμεις να συμμετσχουν στην ασφλεια ευασθητων σημεων της επικρτειας» και ο υπουργς μυνας κανε λγο για μια «αληθιν εσωτερικ επιχερηση» και υπογρμμισε πως «εναι η πρτη φορ που γνεται μια ττοιας κτασης κινητοποηση των δυνμεων στην επικρτει μας».