.

.

Σββατο 10 2015

www.fourtounis.grΣε λα τα βιβλα, τις εφημερδες, τις φωτογραφες και τα πσης φσεως ντυπα που απεικονζεται η μοναδικ μορφ του Ιωννου – Ικωβου Μγερ, του θεμελιωτ της Ελληνικς Δημοσιογραφας, δυστυχς δεν αναφρεται τποτε απολτως περ του καλλιτχνη που την δημιοργησε.
πως και σε λλο σημεωμ μας χουμε αναφρει, το τυπογραφεο των «Ελληνικν Χρονικν» εχε εγκατασταθε στο οικοδμημα Γεωργου Ιγγλση, πεθερο του Μγερ, που βρσκονταν βρεια και σε επαφ με το μετπειτα φαρμακεο Μηλινη εκε δηλαδ που παλαιτερα ταν το κουρεο Κωνσταντνου Μλλιου (σμερα κατστημα ποδηλτων Κτσαρη) και με συνεχμενη κατοικα μετπειτα ιδιοκτησας Φλιππου Μελισσρη (σμερα Alhpa Bank).
Η παλι οικοδομ Γεωργου Ιγγλση, στην νοτιοδυτικ πλευρ της οποας εχε εγκατασταθε το Νοσοκομεο – Φαρμακεο και στην βορειοδυτικ το τυπογραφεο, κατερειπθηκε συνεπεα βομβαρδισμν οπτε μεταφρθηκε σε λλο κτριο ιδιοκτησας Καλοσκεπρνη Σελβου που βρσκονταν εκε που, το 1926 η ΕΣΗΕΑ, ανγειρε την υπρχουσα και σμερα αναθηματικ στλη (ανατολικ του «ροζ» δημαρχεου).
Στα ερεπια του πρτου οικοδομματος που λειτοργησε το τυπογραφεο – φαρμακεο και το οποο μχρι τα μσα του 20ου αινα ανκε στον βιομχανο συννυμο και συνεπνυμο εγγον του, βρθηκε απ τον γι του (?) Σπρο να ιχνογρφημα που παριστ την μορφ του Μγερ.
Βσει αυτο του ιχνογραφματος ο καλλιτχνης Αντνιος Κεραμς φιλοτχνησε το πορτρατο του Μγερ που συνοδεει και την σημεριν μας ανρτηση.