, 3%

Βασλης Φουρτονης

Παρασκευ 9 2015

www.fourtounis.grΥπρχει μια αμερικανικ ρση που χρησιμοποιεται κυρως στον αθλητισμ: «Ο πρτος εναι πρτος, ο δετερος τποτα». Πντως στον ελληνικ πολιτικ στβο, ενδεχομνως πρτος να εναι ο... τρτος. Διτι στην περπτωση μη αυτοδυναμας, και πως ορζει το ρθρο 37 του Συντγματος, αν οι αρχηγο των δο πρτων κομμτων αποτχουν να σχηματσουν κυβρνηση ττε «ο Πρεδρος της Δημοκρατας δνει διερευνητικ εντολ στον αρχηγ του τρτου σε κοινοβουλευτικ δναμη κμματος»
Η μχη, λοιπν, εναι τριπλ: για την κορυφ, την τρτη θση και την εσοδο στη βουλ, η λεγμενη μχη του 3%, την οποα πολλο μπορε να δσουν ψφοψφο ως τα ξημερματα της 26ης Ιουνου
Να τα δομε αναλυτικ, μσα απ τα ευρματα των τελευταων δημοσκοπσεων, πως κατρχονται στα πεδα των μαχν οι κομματικο σχηματισμο, δυο εβδομδες πριν απ την κλπη.

Η μχη του 3%, της επιβωσης

Σμφωνα με τη δημοσκπηση της εταιρας ΜΑRCπου παρουσιστηκε στο κεντρικ δελτο του τηλεοπτικο σταθμο Alpha το ΠΑΣΟΚ, περν τον πχη του 3% με 3,8%, εν αντθετα μχη δνουν οι ΑΝΕΛ με 2,7% και το νεοσστατο κμμα ΚΙΔΗΣΟ (Παπανδρου) με 2,6%.
Στη δημοσκπηση της ΜetronAnalysis για την εφημερδα «Παραπολιτικ» το ΠΑΣΟΚ συγκεντρνει 3,2%, οι ΑΝΕΛ 2,8% και το ΚΙΔΗΣΟ (Παπανδρου) με 2,2%,
Στο γκλοπ της Rass για την εφημερδα «Επνδυση» το ΠΑΣΟΚ μπανει στη βουλ με 3,4% εν μνουν εκτς οι ΑΝΕΛ με 2,5% και το ΚΙΔΗΣΟ με 2,2%.

Η μχη της τρτης θσης

Για την τρτη θση, η δημοσκπηση της Marc δεχνει ντρμπι με το Ποτμι στο 5,6%, τη ΧρυσΑυγ στο 5,5% και το ΚΚΕ στο 5%.
Στη δημοσκπηση της Metron Analysis, το Ποτμι χει σαφς προβδισμα με 6,7% και ακολουθε η Χρυσ Αυγ με 4,5% και το ΚΚΕ με 4,2%,
Στην ρευνα της Rass, η ΧρυσΑυγ εναι αυτ που χει μικρ προβδισμα για την τρτη θση με 5,2%. Ακολουθον το Ποτμι με 5% και το ΚΚΕ με 4,8%.

Και η μχη της πρτη θσης

Στην κορσα της κορυφς λες οι δημοσκοπσεις καταγρφουν υπεροχ του ΣΥΡΙΖΑ. Η Marc του δνει προβδισμα 3,2% με 29,6% ναντι 26,4% της ΝΔ.
Στο 3,3% το προβδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σμφωνα με τη Metron Analysis, 27,1% ναντι 23,8%.
Τλος, στην ρευνα της Rass ο ΣΥΡΙΖΑ προηγεται με 2,7% συγκεντρνοντας 29,8% ναντι 27,1% της ΝΔ.