.

Βασλης Φουρτονης

Δευτρα 5 2015

www.fourtounis.grΜε το «νο ξεκνημα» να χει γνει δη απ το Σββατο με την ανακονωση του Κινματος Δημοκρατν Σοσιαλιστν απ τον Γιργο Παπανδρου, τρα το βρος πφτει στις προγραμματικς εξαγγελες και την στελχωση των ψηφοδελτων του Κινματος, καθς οι εκλογς απχουν μλις 20 μρες και η προθεσμα για την κατθεση των ψηφοδελτων –πλην του Επικρατεας- λγει στις 9 Ιανουαρου.
Στο Κνημα Δημοκρατν Σοσιαλιστν βζουν δη προτεραιτητες. Στα «μεγλα ζητομενα» για την χρα σμερα, τοποθετον την ασφαλ ξοδο της χρας απ την κρση, την ανασυγκρτηση της παραγωγικς της βσης και την προστασα αυτν που υπφεραν απ την κρση, αγωνιζμενοι πρωτστως για την αντιμετπιση της ανεργας. Φιλοδοξντας να προσελκσουν τους πολιτικ στεγους προοδευτικος πολτες της χρας, μιλον για «προοδευτικ πλασιο συνεργασας στη βση προοδευτικν συμφωνιν»
Ουδες αμφβαλλε τι η επαναδραστηριοποηση του Γιργου Παπανδρου θα μποροσε να μεταβλλει τα δεδομνα της επικεμενης εκλογικς αναμτρησης. Το Κνημα Σοσιαλιστν Δημοκρατν, μοιζει ικαν χι μνον να μπει στη Βουλ αλλ και να διαμορφσει και νες ισορροπες. Κποιοι μλιστα εκ των γαλζιων στελεχν, δεν απκλειαν να εναι ο Γ. Παπανδρου που θα πρει την τρτη εντολ απ τον Πρεδρο της Δημοκρατας, διναν δηλαδ πιθαντητες να εναι το Κνημα στην τρτη θση, μετ το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Στο Μαξμου, δη πριν τις ανακοινσεις Παπανδρου, θεωροσαν τι το νο κμμα θα περιριζε τη δυναμικ της Κουμουνδορου, καθς κποιοι εκ των ψηφοφρων του ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθε στο κλεσμα Παπανδρου. Το πσοι μνει να αποδειχθε εν οι πρρες δημοσκοπσεις που θα αποτυπνουν το νο σκηνικ αναμνονται προς το τλος της εβδομδας.

Ωστσο, υπρχουν δο – τρα δεδομνα, πως περιγρφονται απ τις ρευνες που χουν δη στην κατοχ τους τα κμματα. Για παρδειγμα, η πολ μεγλη διαφορ που καταγρφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρτη, σε σχση με τις επιδσεις της Ν.Δ. Επσης, οι σχεδν 10 μονδες υπρ της Κουμουνδορου στη Δυτικ Ελλδα (Αχαα, Αιτωλοακαρνανα) αλλ και το ισχυρ προβδισμα στην ανατολικ Μακεδονα και Θρκη. Εκε, δηλαδ, που το Κνημα του Γ. Παπανδρου θεωρεται, εκ προοιμου, τι θα χει πολ ισχυρ παρουσα. Γαλζιοι βουλευτς που εκλγονται στην Κρτη σημεωναν τι το νο κμμα θα δσει μχη ακμη και για τις δο πρτες θσεις εν αντστοιχες εκτιμσεις για υψηλς εκλογικς επιδσεις εκφρζονται και για τις λλες δο περιφρειες, που προαναφρθηκαν.