Βασλης Φουρτονης

Σββατο 3 2015

www.fourtounis.grΣυνελφθη το μεσημρι του Σαββτου σε σπτι, που εχε νοικισει με πλαστ στοιχεα στην Ανβυσσο πριν απ περπου τρεις μνες, ο Χριστδουλος Ξηρς. Στην κατοχ του βρθηκε να πλο, το οποο θα σταλε για εξταση.
Επσημες ανακοινσεις αναμνεται να γνουν απ τον αρχηγ της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακνκη και τον υπουργ Δημσιας Τξης Βασλη Κικλια στις 18:30.
Ο επικηρυγμνος τρομοκρτης, που εχε αποδρσει απ τις φυλακς Κορυδαλλο πριν απ ναν χρνο, μεταφρθηκε στην Αντιτρομοκρατικ και αργτερα αναμνεται να οδηγηθε ενπιον εισαγγελα.
Σμφωνα με σα χουν γνει γνωστ, νδρες της Αντιτρομοκρατικς εχαν βρει νθρωπο με τον οποο εχε επαφς και πριν λγες ημρες εντπισαν το σπτι-κρυσφγετο. 
Το μεσημρι του Σαββτου, μλις εδαν τον «Μανλη» της 17Ν να βγανει απ τη μονοκατοικα, κατφεραν να τον συλλβουν.  
Οι ρευνες στην οικεα εναι σε εξλιξη προκειμνου να διαπιστωθε εν υπρχει λλος οπλισμς, αποτυπματα λλα στοιχεα που μπορε να υποδεξουν συνεργος του. 
πως ανφεραν αστυνομικς πηγς, εμφανισιακ εναι αλλαγμνος σε σχση με παλαιτερα, εχε βψει τα μαλλι του ξανθ και εχε μοσια. 
Ο Χριστδουλος Ξηρς απδρασε απ τις φυλακς Κορυδαλλο πριν ναν χρνο, στη διρκεια της δειας που του εχε δοθε λγω των εορτν.
Συγχαρητρια Κικλια στην ΕΛ.ΑΣ.
Με μνυμ του στο Twitter ο υπουργς Δημσιας Τξης Βασλης Κικλιας συνεχρη την Ελληνικ Αστυνομα και τον αρχηγ της ΕΛ.ΑΣ. «Συνελφθη ο Χριστδουλος Ξηρς. Τα θερμ μου συγχαρητρια στον Αρχηγ Δ. Τσακνκη και στους νδρες της ΕΛ.ΑΣ» γραψε ο υπουργς. 
Ποιος εναι ο Χριστδουλος Ξηρς
Απ τα βασικ στελχη στον επιχειρησιακ βραχονα της 17Ν, ο Χριστδουλος Ξηρς -γνωστς στα μλη της 17Ν ως «Μανλης»- ταν ο πρτος που συνελφθη για συμμετοχ στην οργνωση. χει καταδικαστε σε ξι φορς ισβια και 25 χρνια κθειρξη, καθς συμμετεχε σε ξι δολοφονες και πντε αππειρες δολοφονας.
Εναι γιος του πατρα Τριαντφυλλου και της Μοσχολας. Γεννθηκε το 1958 στην Ικαρα και το 1979 μετακμισε στην Αθνα. Εργστηκε ως οικοδμος και οργανοποις. 
ντας ενταγμνος στην εξωκοινοβουλευτικ αριστερ, γνρισε το 1983 τον Γιννη Σερφη και τον Δημτρη Κουφοντνα, ο οποος τον στρατολγησε στην 17Ν.

Στην πρτη ενργεια που φρεται να συμμετεχε, την αππειρα δολοφονας εναντον του Αμερικανο λοχα Ρμπερτ Τσαντ στις 3/4/84, εχε αναλβει να οδηγε μα μοτοσικλτα. Συνχισε τη δρση του στην 17Ν, λαμβνοντας μρος σε δολοφονες, εκρξεις και ληστεες.
Θεωρεται ο εκτελεστς των Νκου Μομφερτου, Παναγιτη Ρουσστη, Νκου Γεωργακπουλου, Δημτρη Αγγελπουλου, Γουλιαμ Νορντν, και συνεργς στις δολοφονες των Ρμπερτ Τσαντ, Αλξανδρου Αθανασιδη, Ρναλντ Στιοαρτ, Θνου Αξαρλιν και στην αππειρα δολοφονας κατ του Γιννη Παλαιοκρασσ.
Το 1986 στρατολγησε στην οργνωση τον αδελφ του, Σββα Ξηρ. Μετ απ την κρηξη του αυτοσχδιου μηχανισμο στα χρια του Σ.Ξηρο, στον Πειραι στις 29 Ιουνου 2002, ταν ο πρτος που συνελφθη για συμμετοχ στην οργνωση.
Η προσαγωγ του γινε απ τον Ευαγγελισμ, που εχε πει να επισκεφθε τον τραυματα αδελφ του, για τον οποο ως εκενη τη στιγμ υποστριζε τι εχε πσει θμα πλεκτνης.
Στις καταθσεις του περιγραψε με λεπτομρειες τον τρπο δρσης της 17Ν, αναφρθηκε σε μλη της οργνωσης που γνριζε και παραδχθηκε τι λαβε μρος σε σειρ επιθσεων.
Αρχικ, στις καταθσεις του υποστριξε τι η 17Ν δεν επιτγχανε το στχο της και γι' αυτ απ το 1992 συμμετεχε μνο σε ληστεες.