, , :

Βασλης Φουρτονης

1 2015

www.fourtounis.grΡαγδαες αναμνεται να εναι τις επμενες ημρες οι εξελξεις στον ευρτερο χρο της Κεντροαριστερς, για τον οποο «μχονται» πντε, πλον, κμματα. 
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτμι, ΔΗΜΑΡ και το υπ δημιουργα νο κμμα του Γιργου Παπανδρου εναι οι πολιτικο φορες που θα κονταροχτυπηθον για την ψφο των κεντρων και κεντροαριστερν ψηφοφρων, εν, η αλληλεπδραση μεταξ τους εναι αναπφευκτη.
Απ αυτ τη δσκολη εξσωση, η να κνηση του πρην πρωθυπουργο, η ΔΗΜΑΡ (μετ το ναυγιο συνεργασας με τον ΣΥΡΙΖΑ) και το Ποτμι εξελσσονται σε ρυθμιστς της επμενης ημρας, καθς θα φρουν ανακατατξεις στον χρο της Κεντροαριστερς, εν, αναμνεται να κρνουν και το κατ πσο ο Αλξης Τσπρας θα μπορσει να σχηματσει αυτοδναμη κυβρνηση.

Εν αναμον του Γιργου Παπανδρου
Σμφωνα με τις τελευταες πληροφορες η Παρασκευ το Σββατο θα εναι η ημρα των ανακοινσεων για το νο κμμα του οποου θα ηγεται ο Γιργος Παπανδρου και λα τα κμματα της Κεντροαριστερς κθονται σε «αναμμνα κρβουνα».

Θα μπει το ΠΑΣΟΚ στη βουλ;
Η μεγαλτερη ανησυχα επικρατε στην Χαριλου Τρικοπη, καθς, οι ενργειες του πρην πρωθυπουργο θα κρνουν κατ πολ την εκλογικ τχη και την επμενη ημρα στο ΠΑΣΟΚ. Τα προγνωστικ στην Χαριλου Τρικοπη δεν εναι ευοωνα και τσο ο Ευγγελος Βενιζλος σο και κορυφαα ιστορικ στελχη της παρταξης επιχερησαν να σταματσουν τον Γιργο Παπανδρου, αλλ λα δεχνουν τι δεν το κατφεραν. Ηδη χουν γραφτε και ακουστε αρκετ ονματα τα οποα θα αποχωρσουν απ το ιστορικ κμμα για να ακολουθσουν τον Γιργο Παπανδρου σε νες πολιτικς περιπτειες, ωστσο, τη πλευρ Βενιζλου περιμνει τις εξελξεις για να μετρσει συνολικ τις απλειες.

Τα αγωνιδη ερωτματα που κανε τα στελχη του ΠΑΣΟΚ εναι:

  • Θα μπορσει το ΠΑΣΟΚ να μπει στη Βουλ;
  • Θα αντξει το μορασμα του ποσοστο με τον Παπανδρου;
  • Ποι απ τα δο κμματα θα επιβισει;
  • Μπορε να αλληλοεξοντωθον και να μην μπει καννα απ τα δο στη Βουλ;

Απ ποιος παρνει ψφους ο Παπανδρου
Απ την λλη πλευρ, η πρωτοβουλα Παπανδρου αποτελε τροχοπδη τσο για τον ΣΥΡΙΖΑ σο και το Ποτμι, εν, στο στρατπεδο της ΔΗΜΑΡ δη χουν ακουστε φωνς για προσγγιση και συνεργασα. Απ το εκλογικ ποσοστ που θα λβει το νο κμμα θα κριθε εν πολλος και η κοινοβουλευτικ δναμη που θα χει η προσπθεια του Σταρου Θεοδωρκη, εν σε περπτωση που μπει στη Βουλ θα δυσκολψει το ενδεχμενο αυτοδυναμας στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΑΡ: Ο Κουβλης, το «ναυγιο» και οι λοξς ματις 
Στην Αγου Κωνσταντνου, δεχνουν να χουν αποδεχθε το γεγονς πως το εκλογικ ποσοστ του κμματος θα εναι εξαιρετικ χαμηλ, εν, το κμμα θυμζει... ηφαστειο πειτα απ το «ναυγιο» στις συζητσεις για συνεργασα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μετ απ αυτ την εξλιξη, και εν μσω ντονων διαφωνιν για τις κινσεις Κουβλη, η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ αναμνεται να αποφασσει το Σββατο το τι θα κνει το κμμα στις εκλογς, με ισχυρτερο ενδεχμενο να συνεργαστε με τους Οικολγους, εν ορισμνα στελχη χουν την ποψη τι δεν θα πρπει να κλεσει η πρτα για συνεργασα με το υπ δρυση κμμα του Γιργου Παπανδρου. Αλλωστε, το κμμα δεχνει να χνει ψηφοφρους προς... λες τις κατευθνσεις με αποτλεσμα η ΔΗΜΑΡ να κινδυνεει με αφανισμ.
Πντως, οι... λοξς ματις δεν στρφονται μνο προς Παπανδρου και ΣΥΡΙΖΑ, αλλ και στο Ποτμι.

Το Ποτμι «μαζεει» απ λους και ελπζει για παραπνω
Αγωνα, μως, επικρατε και στο Ποτμι του Σταρου Θεοδωρκη, καθς, στην πρτη του συμμετοχ σε εθνικς εκλογς, το κλμα θα εναι εξαιρετικ πολωτικ, εν, πλον, υπρχει ακμη να κμμα που φιλοδοξε να «βουτξει» στην δια δεξαμεν ψηφοφρων.
Ο Σταρος Θεοδωρκης χει δη ανακοινσει τη συνεργασα του με τον Σπρο Λυκοδη, παρνοντας να κομμτι της ΔΗΜΑΡ, εν, δεν αποκλεεται να συνεργαστε και με λλα πρην ( χι) στελχη του κμματος, αλλ και με τον Πτρο Τατσπουλο, ο οποος προρχεται απ τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κεντροαριστερ, πντως, αυτ τη στιγμ θυμζει κινομενη μμο και οι επιτελες του Ποταμιο γνωρζουν τι θα πρπει να δσουν σκληρ μχη, ως οι πρωτοεμφανιζμενοι στο ελληνικ πολιτικ σκηνικ.

Πονοκφαλος στην Κουμουνδορου: Δεν εναι μνο ο Σαμαρς ο αντπαλος
Οι τελευταες εξελξεις δημιουργον ντονο κλμα ανησυχας και στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδιατερα μετ την αποτυχα ενς ευρτερου συναινετικο μετπου (συνεργασα με ΔΗΜΑΡ) το οποο θα μποροσε να αποτελσει ακμη πιο ελκυστικ πρταση για τους ψηφοφρους.
Απ τη στιγμ, μλιστα, που στην Κουμουνδορου χουν θσει ως μεγλο στχο την αυτοδυναμα, η δυναμικ του Ποταμιο και η εμφνιση ενς ακμη κμματος φανεται πως τους χαλει τα σχδια.
Τα στελχη και οι υποψφιοι του κμματος θα πρπει, τρα, να δσουν σκληρ μχη στα πνελ με  τσσερα κμματα που στοχεουν στην δια δεξαμεν ψηφοφρων, εν, ο κατακερματισμς των ψφων και των ποσοστν δσκολα θα φρει το πολυπθητο 150+.
Κρσιμο το επμενο τριμερο
Κπως τσι, μετ την... εορταστικ ευφορα, τα κομματικ επιτελεα αναμνεται να πσουν με τα μοτρα στη δουλει, εν, η ερχμενη Δευτρα, μετ τις ανακοινσεις Παπανδρου και τις αποφσεις στη ΔΗΜΑΡ, θα ξημερσει με μια εντελς διαφορετικ Κεντροαριστερ.