Βασλης Φουρτονης

Τρτη 21 2014

Στις μρες μας τα ζευγρια εφαρμζουν πολλς μεθδους αντισλληψης πως: το σπιρλ, το κολπικ διφραγμα, το γνωστ σε λους αντρικ προφυλακτικ, η αποχ απ το σεξ τις γνιμες μρες που καθορζονται ημερολογιακ με τη μθοδο μτρησης της θερμοκρασας, αλλ και νετερες πως ο ενδοκολπικς δακτλιος, το ενσιμο διλυμα και τα εμφυτεματα με προγεσταγνο.
Το ερτημα που τθεται εναι το εξς: η αντισλληψη εμφανστηκε τον τελευταο καιρ οι νθρωποι την εφρμοζαν απ παλι;
Το ββαιο εναι τι απ αρχαιοττων χρνων οι νθρωποι ψαχναν τρπους αντισλληψης. Μλιστα για να αποφγουν οι γυνακες μια ανεπιθμητη εγκυμοσνη, δεν δσταζαν να χρησιμοποισουν διφορα μαγικ φλτρα, τα οποα εγκυμονοσαν σοβαρος κινδνους για την υγεα τους.
Ας δομε μερικς μεθδους που εφρμοζαν τα παλι χρνια και οι οποες πιθανν να μας προκαλσουν κπληξη, γιατ εναι μθοδοι μιας λλης εποχς.

Η γυνακα πινε διφορα δηλητρια
http://www.fourtounis.gr/Εναι γνωστ τι η κατποση διαφρων δηλητηρων απ τη γυνακα, μπορε να χει βλαπτικ αποτελσματα στο αναπαραγωγικ της σστημα. Για σκοπος αντισλληψης οι γυνακες χουν δοκιμσει διαλματα υδρργυρου, αρσενικο και λλες τοξικς ουσες. Ο λληνας γυναικολγος Σορνους, κατ τον 2ον αινα μΧ, συμβολευε τις γυνακες να πνουν νερ που οι σιδηρουργο χρησιμοποιοσαν για να κρυνουν το σδερο. Αινες πριν, οι Κινζες γυνακες πιναν μλυβδο και υδρργυρο για να ελγξουν την γονιμτητα τους, κτι το οποο πολλς φορς οδηγοσε σε στειρτητα θνατο.
Την εποχ εκενη, που ο μητρικς θνατος κατ την εγκυμοσνη μετ το τοκετ απ αιμορραγες μολνσεις, ταν τσο ψηλς, που ο κνδυνος απ τις εκτρωτικς ουσες φνταζε ανυπολγιστος.

 

 

 

Χρση προφυλακτικν με πρτο απ ντερα χορου
http://www.fourtounis.gr/Η πιο παλι αναφορ στη χρση προφυλακτικο απ νδρα, κατ τη σεξουαλικ επαφ γνεται σε ζωγραφι σε αρχαο σπλαιο στη Γαλλα, που χρονολογεται πριν απ 12,000–15,000 χρνια. Α κμη μα αρχαα ζωγραφι βρθηκε στη Αγυπτο και χρονολογεται πριν 3,000 περπου χρνια. Εναι δσκολο να κρνει κανες απ τη ζωγραφι τι εχε υπψη ο αρχαος Αιγπτιος που φοροσε το προφυλακτικ. Μπορε να το φοροσε για τελετουργικος σεξουαλικος σκοπος και για τους δο λγους.
Τα πιο παλι προφυλακτικ ανευρθηκαν στα θεμλια του πργου του Dudley στη Αγγλα. ταν καμωμνα απ το ντερο χορου και χρονολογονται γρω στο 1640.
Μλιστα χει διασωθε να εγχειρδιο που προτενει το μολιασμα του  σε ζεστ γλα πριν απ τη χρση για να γνει πιο μαλακ και πιο επλαστο.

 

 

 

 

Προφυλακτικ απ το εικονιζμενο λουλοδι
http://www.fourtounis.gr/Μια λλη συνηθισμνη πρακτικ ταν η τοποθτηση αυτο του λουλουδιο στα γεννετικ ργανα, στε το κλυφος του λουλουδιο να λειτουργε σαν το σημεριν διφραγμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φτα λεμονιο
http://www.fourtounis.gr/Μια μοναδικτητα που αξζει να αναφερθε εναι τι τα λεμνια χρησιμοποιθηκαν το 1700 ως να αρκετ αποτελεσματικ μτρο ελγχου των γεννσεων. Το σχμα  λειτουργοσε ως να διφραγμα εν ο χυμς του πστευαν τι ταν σπερματοκτνος.

 

 

 

 

 

 

 

λλα περεργα
http://www.fourtounis.gr/Αρχαα Αγυπτος: Υπρχουν ιστορικ στοιχεα στη αρχαα Αγυπτο οι γυνακες χρησιμοποιοσαν μια κολπικ ουσα υπ μορφ υπθετου, που αποτελετο απ διφορες ξινες ουσες (κπρανα κροκδειλου) και η οποα αλεφετο πολλς φορς με μλι λδι, και η οποα φανεται να ταν αποτελεσματικ, παρλο που δεν γνριζαν το μηχανισμ της σλληψης.
Ευρπη, Μεσαωνας: Στην Ευρπη, κατ τον Μεσαωνα, οι μγοι συμβολευαν τις γυνακες να δνουν τους ρχεις της αρσενικς νυφτσας στα μερι τους να κρεμσουν το κομμνο πδι του απ το λαιμ τους. λλα φυλακτ της εποχς σαν στεφνια απ βτανα, αποξηραμνο συκτι, κκκαλο γτας (αλλ μνο της γνσιας μαρης γτας), λινρι δεμνο σε ροχο και βουτηγμνο σε αμα περιδου, ο πρωκτς λαγο.
Γαλλα: Ο χυμς κρεμμυδιο ταν ιδιατερα διαδεδομνος στη Γαλλα του 1600
Καναδς, 1534-1760: Καλ αντισυλληπτικ θεωρετο ο πολτς απ ρχεις κστορα και αλκολ
Αρχαα Ελλδα: Στην αρχαα Ελλδα, που οι γυνακες πιναν νερ αναμειγμνο με μλυβδο
Ευρπη Γρω στο 1800: Η πιο δημοφιλς μθοδος ταν η εισαγωγ δαχτυλθρας στον κλπο, που υποτθεται τι λειτουργοσε ως διφραγμα.
Αμερικ: Μχρι το 1960 οι Αμερικανδες θεωροσαν τι το ανθρακικ αναψυκτικν τπου cola μποροσε να «ξεπλνει» το σπρμα απ τον κλπο μετ το σεξ.


Παρακτω σας παρουσιζουμε να νο βντεο που δημιοργησε ο μη κερδοσκοπικς οργανισμς EngenderHealth παρουσιζει τις παρδοξες μεθδους αντισλληψης που χουν εφαρμσει οι γυνακες απ τα αρχαα χρνια μχρι και πριν απ μερικς δεκαετες.