Βασλης Φουρτονης

Κυριακ 28 Σεπτεμβρου 2014

http://www.fourtounis.gr/Ελληνικς «αποικες» χουν δημιουργηθε στα Γερμανικ νοσοκομεα, αφο οι γιατρο μας φεγουν απ την Ελλδα μεσοσης της κρσης και γνονται ανρπαστοι στη Γερμανα, που οι διευθυντς των κλινικν μιλον με τα καλτερα λγια.
Το Γερμανικ σστημα υγεας χει αρκετς ελλεψεις σε προσωπικ, αλλ διαθτει και τα απαρατητα κονδλια για να το χρηματοδοτσει. τσι το γεγονς αυτ αποτλεσε μα μοναδικ ευκαιρα για τους λληνες γιατρος που αναζητον μα καλτερη τχη μακρι απ τη χρα τους.
πως αναφρει η εφημερδα θνος της Κυριακς, μνο στο κρατδιο Ρηνανας-Βεστφαλας εργζονται δη 1.200 λληνες γιατρο διαφρων ειδικοττων, αποτελντας το 12% των αλλοδαπν γιατρν του κρατιδου, εν συνολικ σε λη τη Γερμανα, χουν εγκατασταθε 2.847 λληνες γιατρο.
νας απ τους λγους που οι λληνες γιατρο προτιμον τη Γερμανα, εναι γιατ εκε δε χρειζονται ειδικς εξετσεις και γραφειοκρατα για την σκηση επαγγλματος και την αναγνριση των ελληνικν πτυχων, εν υπρχει μεγλη δυναττητα εξλιξης, σε να σστημα που λειτουργε καθαρ αξιοκρατικ.
Μλιστα, πως επισημανει ο Φαδων Κοτσαμππουλος, ιδιτης ακτινολγος στην Κολωνα και αντιπρεδρος του ελληνογερμανικο επιχειρηματικο συνδσμου, μχρι το 2025 τουλχιστον 40 κλινικς στη Γερμανα θα χουν λληνα διευθυντ.
Ωστσο πως επισημανουν οι γιατρο εκε, δεν εναι λα ρδινα. Τα ωρρια εναι απαιτητικ, ξεκινον απ τις 7 το πρω και πολλς φορς φτνουν μχρι τις 9 το βρδυ, εν μα κανονικ ημρα, προβλπονται 9-10 εργσιμες ρες.
Το σημαντικτερο μως εναι τι τα νοσοκομεα χουν επρκεια σε υλικ και διαγνωστικ μσα και εναι συνεπ με τα μισθολογικ ζητματα και τσι οι γιατρο μπορον να ασχοληθον απερσπαστοι με την εργασα τους.
σο για την προκατληψη, οι περισστεροι ασθενες εναι ευγενικο, εν ακμα και οι διευθυντς των κλινικν, ακμα κι αν στην αρχ εμφανζονται επιφυλακτικο, πλον εναι πολ ευχαριστημνοι απ τη συνεργασα τους και μιλον με τα καλτερα λγια.