Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Παρασκευ 26 Σεπτεμβρου 2014

http://www.fourtounis.gr/Τα παλαιστινιακ κινματα Φταχ και Χαμς συμφνησαν στο Κιρο να επιτρψουν σε μια κυβρνηση εθνικς εντητας να κυβερνσει τη Λωρδα της Γζας, πως ανακονωσαν αξιωματοχοι.
«Η Φταχ και η Χαμς κατληξαν σε μια ολοκληρωμνη συμφωνα για την επιστροφ της κυβρνησης εθνικς εντητας στη Λωρδα της Γζας», δλωσε ο Τζιμπρλ Ρτζουμπ, να μλος της αντιπροσωπεας της Φταχ.
Την πληροφορα επιβεβαωσε ο ζαμ αλ χμαντ, ο επικεφαλς της αντιπροσωπεας της Φταχ, και ο Μοσα Αμπο Μρζοκ, να αντερο στλεχος της Χαμς.
Επσης ο χμαντ σημεωσε τι οι δο πλευρς κατληξαν σε συμφωνα για τα βασικ προβλματα που εμπδιζαν την κυβρνηση εθνικς εντητας να αναλβει τη διακυβρνηση της Γζας, μεταξ αυτν και η πληρωμ οφειλομνων μισθν των δημοσων υπαλλλων.
«λοι οι δημσιοι υπλληλοι θα πληρνονται απ την κυβρνηση εθνικς εντητας διτι εναι λοι Παλαιστνιοι και αυτ εναι η κυβρνηση λων των Παλαιστινων», επε χαρακτηριστικ ο χμαντ.
Σμφωνα με τον Μρζουκ, οι δο πλευρς συμφνησαν και για το θμα της αστυνομας αλλ και ζητημτων ασφαλεας.
Ο παλαιστνιος πρεδρος Μαχμοντ Αμπς εχε κατηγορσει τη Χαμς τι διατηρε μια «παρλληλη κυβρνηση» στη Γζα και εμποδζει την κυβρνηση εθνικς εντητας που διορστηκε τον Ιονιο να ασκσει εξουσα, παρ τη συμφωνα συμφιλωσης που υπεγρφη τον Απρλιο.
Η συμφωνα εναι κρσιμη καθς πλησιζει μια δισκεψη δωρητν η οποα θα πραγματοποιηθε στις 12 Οκτωβρου στο Κιρο. Πολλς χρες χουν δεσμευθε να προσφρουν βοθεια για την ανοικοδμηση της Γζας με την προπθεση τι την εξουσα θα ασκε μια κυβρνηση εθνικς εντητας, καθς η Χαμς θεωρεται τρομοκρατικ οργνωση απ τις ΗΠΑ και την Ευρωπακ νωση.