, ,

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τετρτη 24 Σεπτεμβρου 2014

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10653610_868627293148523_4138127487300631488_n.jpg?oh=11781ecabe1ca068e18d5cbf2a6e246d&oe=54CE67BDΤην φρικτ καθημεριντητα στο προπργιο των τζιχαντιστν του Ισλαμικο Κρτους, την Ρκα της Συρας, που βομβαρδστηκε χθες απ τις ΗΠΑ, αποκαλπτει πρην φοιτητς, περιγρφοντας τον τρμο, την πλη για επιβωση, το παιδομζωμα απ τους ισλαμιστς και τις δημσιες εκτελσεις τις οποες παρακολουθον ακμη και ανλικοι.
Ο πρην φοιτητς Αμπο Αμπραχμ Ρακαβ (το νομ του χει αλλαχθε για λγους ασφαλεας) διφυγε απ το προπργιο των τζιχαντιστν, την Ρκα της Συρας, πριν απ δυο εβδομδες, αλλ συνεχζει να χει τακτικς επαφς με λλους ακτιβιστς που δρουν υπογεως στην πλη, αναφρει το SkyNews.
Μπορε για τους τζιχαντιστς η Ρκα να εναι παρδεισος, αλλ σμφωνα με τον Αμπο, οι πολτες παλεουν για να επιβισουν, αφο η ζω σε μια πλη που ελγχεται απ τρομοκρτες δεν εναι παρ μια ζω μσα στο φβο. Γι' αυτ και σοι τολμον-πως εκενος- να διηγηθον την αληθιν ιστορα της πλης, ρισκρουν τη ζω τους.
Islamic StateΟ Αμπο περιγρφει με πιο μελαν χρματα την καθημεριντητα στη Ρκα και διηγεται πως οι ισλαμιστς αρπζουν παιδι απ τις οικογνεις τους και τα εκπαιδεουν για να γνουν μαχητς, αλλ και πληροφοριοδτες, με δλεαρ κποια χρηματικ αμοιβ:
«Το Ισλαμικ Κρτος λει σε να παιδι, μεταξ 16 και 18 ετν: θα σας δσουμε χρματα, αν μας πετε ποιοι μιλον για μας ποιοι λνε κτι κακ για μας».
«(Οι τζιχαντιστς) πραν πολλ παιδι χωρς να το γνωρζουν οι οικογνεις του και αυτ εναι πολ σχημο. Υπρχει στρατπεδο για παιδι κτω των 16 ετν. Εναι να ειδικ στρατπεδο για νους ανθρπους. Τους μετατρπουν σε βμβα… σε μια βμβα ωρολογιακ».
«Υπρχουν πολλς εκτελσεις, κρυφς εκτελσεις και δημσιες, ειδικ μετ τους λγους της Παρασκευς, σταυρσεις, αποκεφαλισμο και ττοια πργματα» λει ο Αμπο και δεχνει σμφωνα με σα αναφρει το SkyNews φωτογραφες για να υποστηρξει τα σα λει. Στις εικνες διακρνονται ακμη και παιδι που παρακολουθον τις φρικαλετητες.
Ο μπου και οι φλοι του λλωστε χουν βιντεοσκοπσει την κατσταση στην πλη και χουν τραβξει φωτογραφες τις οποες και ανεβζουν ως πειστρια στο Facebook σε σελδα με ττλο « Η Ρκα σφαγιζεται σιωπηρ» (https://www.facebook.com/Raqqa.Sl).
Μετ τις χθεσινς, πρτες αεροπορικς επιδρομς των ΗΠΑ και των Αρβων συμμχων τους σε συριακ δαφος, κατ της Ρκα, αλλ και λλων θσεων του Ισλαμικο Κρτους, ο Αμπο σημεινει τι τα συναισθματα για αυτ την επμβαση εναι ανμεικτα:
Φρκη στο προπργιο των τζιχαντιστν: Δημσιες εκτελσεις, πενα, παιδομζωμα «Υπρχει θυμς γιατ καταστρφεται η πλη, αλλ ορισμνοι χουν αποδεχθε τι πρπει να κνουν μια συμφωνα με το διβολο για να απαλλαχθον απ το Ισλαμικ Κρτος. λλοι ωστσο πιστεουν τι αν οι ΗΠΑ ενδιαφερταν πραγματικ για τον κσμο, ο Ομπμα θα εχε δρσει, ταν ο (πρεδρος) σαντ πρασε την κκκινη γραμμ (αναφορ προφανς στην χρση χημικν πλων πρυσι, για την οποα κατηγορεται ο πρεδρος)... Πιστεω τι αν η Δση θλει να κνει κτι για να διξει το Ισλαμικ Κρτος απ την Συρα, θα πρπει να βομβαρδσει το καθεστς σαντ...».

 

 

Διαβστε ολκληρο το ρθρο του SkyNews στα αγγλικ πατντας ΕΔΩ