586

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τρτη 23 Σεπτεμβρου 2014

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ με τους μισθος στο Δημσιο: Θα ξεκινον απ 586 ευρΟ υπουργς Διοικητικς Μεταρρθμισης Κυρικος Μητσοτκης παρουσασε το σχδιο για τις προσλψεις στο Δημσιο και τον εισαγωγικ μισθ των νων δημοσων υπαλλλων. Σμφωνα με το σχδιο του υπουργεο ο νος μισθολογικς χρτης για τους νεοπροσλαμβανμενους φρνει μισθος ιδιωτικο τομα.

πως γρφει και το ΕΘΝΟΣ θα διαμορφνονται:

  • Για υπαλλλους με απολυτριο δημοτικο ο εισαγωγικς μισθς θα διαμορφωθε στα 586,08 ευρ
  • Για υπαλλλους δευτεροβθμιας εκπαδευσης ο εισαγωγικς μισθς θα διαμορφωθε στα 639,35 ευρ
  • Για υπαλλλους κατχους πτυχου ΤΕΙ ο εισαγωγικς μισθς θα διαμορφωθε στα 749,70 ευρ
  • Για υπαλλλους κατχους πτυχου ΑΕΙ ο εισαγωγικς μισθς θα διαμορφωθε στα 787,40 ευρ
  • Χωρς μονιμτητα οι νοι

Η πρσληψη στο δημσιο δεν θα εναι μνιμη. Για δο χρνια ο εργαζμενος θα περνει απ αξιολγηση και θα εναι ταυτχρονα υπ μαθητεα και υπ δοκιμ. Στο τλος της διετας το δημσιο θα μπορε να αντικαθιστ τον υπλληλο με λλον. Στην περπτωση που ο υπλληλος κριθε κατλληλος ττε θα
μονιμοποιεται και θα λαμβνει και μισθ που προβλπετε απ το σχετικ μισθολγιο.
Η συγκεκριμνη πρταση προκλεσε τη διαφωνα του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεα του οποου υποστριξε τι οι αλλαγς στο μισθολογικ χρτη του Δημοσου θα χουν ουσα μνο ταν υπρξει μα ολοκληρωμνη παρμβαση και ψηφιστε να μνιμο σστημα αξιολγησης.

Τα οξυμνα προβλματα και η στση του συνδικαλιστικο κινματος
Η πρταση του υπουργο Διοικητικς Μεταρρθμισης Κυρικου Μητσοτκη φυσικ δεν μας εκπλττει Δεδομνων των μτρων που χει πρει μχρι τρα και της πολιτικς λογικς απ την οποα εκπορεονται λα αυτ τα μτρα. Τελικ το ερτημα εναι αν υπρχουν πιο φιλελεθερα μτρα για το δημσιο;
λλωστε ο στχος εναι σαφς: Εξαθλιωμνος δημσιος υπλληλος, στε να μπορομε πανεκολα να τον ελγχουμε, για να υπηρετε τα δικ μας συμφροντα.
Και ββαια η εξουσα καλς πρττει. Τα συνδικτα μως τι κνουν; Πολ απλ. ΤΙΠΟΤΑ!! Με τη στση τους αφνουν λους αυτος τους κυρου ανεξλεγκτους, για να μην πομε τι τους βοηθον, να κνουν το παιχνδι τους.
Η ΑΔΕΔΥ, η τριτοβθμια συνδικαλιστικ οργνωση των δημοσων υπαλλλων, τσο καιρ εναι ακφαλη, λγω των παραταξιακν αντιθσεων. Αυτ δεν εναι κατντια; ξω στην κοινωνα ο κσμος καγεται και οι παρατξεις στην ΑΔΕΔΥ βζουν σε πρτη μορα το παραταξιακ τους συμφρον παραγνωρζοντας το γεγονς τι οι εργαζμενοι στο δημσιοι αρχζουν και τους γυρζουν την πλτη. Θεωρομε τι εναι καιρς να ξυπνσουν και αντιδρσουν πριν εναι πολ αργ!