Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τρτη 23 Σεπτεμβρου 2014

Αεροδρμια Καλαμτας, Τρπολης, ραξου, Ανδραβδας… Εσες οι λληνες εστε «τρελο»… Χαρε Πελοπννησο !!! Πριν απ τσσερα χρνια γινταν μεγλη μχη για τη μετατροπ του αεροδρομου της Ανδραβδας σε πολιτικ, το οποο απχει 55 χιλιμετρα περπου απ το αεροδρμιο του ραξου.  γιναν εξαγγελες, γρφτηκε στο ΕΣΠΑ ποσ 60.000 ευρ, αν θυμμαι καλ και η πολιτικ αεροπορα θα βαζε τα επιπλον.  Κποτε βρθηκα στις Βρυξλλες, με θμα το αεροδρμιο Ανδραβδας…. Πριν μπω στη αθουσα συνεδρασης με πλησιζει νας αξιωματοχος της Ε.Ε. και μου λει με σοβαρ φος: Εσες στην Ελλδα, εστε τρελο. Που ακοστηκε αεροδρμιο δετερο σε 55 χιλιμετρα απ λλο. Τι προτενετε;  Στο να να προσγεινονται τα αεροπλνα και στο λλο να απογεινονται; Πστε μου, μια ευρωπακ πρωτεουσα που το αεροδρμιο να απχει απ την πλη λιγτερο απ 50 χιλιμετρα; Αυτ ταν το κλμα. Γρισα στην Ελλδα και πρτεινα να μεταφρουμε τα χρματα στο λιμνι του Κατκολου που το να κρουαζερπλοιο δεχταν το λλο.  Κανες δεν κουγε. Το αποτλεσμα γνωστ. Τποτα δεν γινε. μειναν μνο οι δηλσεις. Σμερα, βλπω το διο σκηνικ ανμεσα στο αεροδρμιο της Τρπολης και της Καλαμτας. Ελπζω να μην προυν κποια απντηση παρμοια με αυτ που πρα εγ.Με παρμβασ του σε μσο κοινωνικς δικτωσης (facebook) o πρην Γενικς Γραμματας Αποκεντρωμνης Διοκησης Πελοποννσου-Δυτικς Ελλδας-Ιονου και νυν δσκαλος, Τσος Αποστολπουλος παρνει θση για τα αεροδρμια της Πελοποννσου. Συγκεκριμνα γρφει:
«Αεροδρμια Καλαμτας, Τρπολης, ραξου, Ανδραβδας…
Εσες οι λληνες εστε «τρελο»…
Χαρε Πελοπννησο !!!
Πριν απ τσσερα χρνια γινταν μεγλη μχη για τη μετατροπ του αεροδρομου της Ανδραβδας σε πολιτικ, το οποο απχει 55 χιλιμετρα περπου απ το αεροδρμιο του ραξου. 
γιναν εξαγγελες, γρφτηκε στο ΕΣΠΑ ποσ 60.000 ευρ, αν θυμμαι καλ και η πολιτικ αεροπορα θα βαζε τα επιπλον. 
Κποτε βρθηκα στις Βρυξλλες, με θμα το αεροδρμιο Ανδραβδας….
Πριν μπω στη αθουσα συνεδρασης με πλησιζει νας αξιωματοχος της Ε.Ε. και μου λει με σοβαρ φος:
Εσες στην Ελλδα, εστε τρελο. Που ακοστηκε αεροδρμιο δετερο σε 55 χιλιμετρα απ λλο. Τι προτενετε; 
Στο να να προσγεινονται τα αεροπλνα και στο λλο να απογεινονται;
Πστε μου, μια ευρωπακ πρωτεουσα που το αεροδρμιο να απχει απ την πλη λιγτερο απ 50 χιλιμετρα;
Αυτ ταν το κλμα. Γρισα στην Ελλδα και πρτεινα να μεταφρουμε τα χρματα στο λιμνι του Κατκολου που το να κρουαζερπλοιο δεχταν το λλο. 
Κανες δεν κουγε. Το αποτλεσμα γνωστ. Τποτα δεν γινε. μειναν μνο οι δηλσεις.
Σμερα, βλπω το διο σκηνικ ανμεσα στο αεροδρμιο της Τρπολης και της Καλαμτας.
Ελπζω να μην προυν κποια απντηση παρμοια με αυτ που πρα εγ.»