70.000

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Κυριακ 21 Σεπτεμβρου 2014

Περπου 70.000 Κορδοι της Συρας χουν καταφγει απ την Παρασκευ στην Τουρκα, διαφεγοντας απ την προλαση των τζιχαντιστν του Ισλαμικο Κρτους στη βορειοανατολικ Συρα, ανακοινθηκε απ την πατη Αρμοστεα του ΟΗΕ για τους Πρσφυγες.
http://www.fourtounis.gr/"Η πατη Αρμοστεα ενισχει τη δρση της για να βοηθσει την κυβρνηση της Τουρκας να λθει αρωγς των περπου 70.000 Σρων που διφυγαν αυτς τις τελευταες 24 ρες προς την Τουρκα", αναφρει η οργνωση αυτ του ΟΗΕ σε ανακονωσ της που δημοσιοποιθηκε στη διρκεια της χθεσινς νκτας.
Εξλλου, συνεχζει η ανακονωση, "η τουρκικ κυβρνηση και η πατη Αρμοστεα προετοιμζονται για την ενδεχμενη φιξη εκατοντδων χιλιδων προσφγων επιπλον τις προσεχες ημρες" καθς οι μχες συνεχζονται.
Η Τουρκα νοιξε την Παρασκευ τα σνορ της για τους Σρους πρσφυγες που ρχισαν την Πμπτη να εγκαταλεπουν τον τομα της πλης ιν αλ-ραμπ (Κομπαν στα κουρδικ) που εναι περικυκλωμνη απ τους μαχητς της εξτρεμιστικς σουνιτικς οργνωσης Ισλαμικ Κρτος.
Η ιν αλ-ραμπ, τρτη μεγαλτερη κουρδικ πλη της Συρας, δεν εχε μχρι τρα πληγε ιδιατερα απ τη σγκρουση στη χρα και περπου 200.000 εκτοπισμνοι Σροι εχαν βρει εκε καταφγιο, αναφρει ο ΟΗΕ.
μως η πρσφατη επθεση του Ισλαμικο Κρτους στην περιοχ και η πολιορκα που οι ισλαμιστς μαχητς χουν επιβλει στην πλη θησαν μεγλο αριθμ κατοκων, κυρως Κορδων, να διαφγουν.