-

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Παρασκευ 19 Σεπτεμβρου 2014

Σε αλλαγ των ισορροπιν ενψει της διεκδκησης της προεδρας της ΚΕΔΕ εναι πιθανν να οδηγσει η αλλαγ πλεσης του Γιργου Καμνη. Συγκεκριμνα, σμφωνα με πληροφορες μας, ο δμαρχος Αθηναων, που πριν απ δυμιση μνες εχε αρνηθε πρταση του προδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγλη Βενιζλου να εναι εκενος υποψφιος του κμματος για την προεδρα της ΚΕΔΕ και στη συνχεια εχε υπογρψει την διακρυξη των οκτ ανεξρτητων δημρχων, βρσκεται πολ κοντ στο να διεκδικσει τη θση του επικεφαλς της Κεντρικς νωσης Δμων ως υπερκομματικς υποψφιος.
http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/09/kaminis_patoulis_aftodioikisi-620x320.gifΣμφωνα με τις διες πληροφορες μας, σε αυτ την αλλαγ πλεσης οδηγθηκε ο δμαρχος Αθηναων μετ απ ντονες πισεις που του ασκθηκαν τσο απ δημρχους του ΠΑΣΟΚ σο και απ ανεξρτητους να εναι εκενος που θα αντιπαρατεθε με τον δμαρχο Αμαρουσου Γιργο Πατολη, προκειμνου να μεγιστοποισει τις πιθαντητες να μην περσει η ΚΕΔΕ στα χρια της ΝΔ. Μλιστα, σμφωνα με τις διες πληροφορες τις προηγομενες δμαρχοι του ΠΑΣΟΚ επισκφθηκαν τον κ. Καμνη στο γραφεο του στ δημαρχεο της Αθνας και τον διαβεβαωσαν τι εφσον το αποφασσει, θα τον στηρξουν με λες τους δυνμεις. Αντστοιχα μηνματα υπρξαν και απ πολλος δημρχους που εξελγησαν χωρς κομματικ σημαα. Να σημειωθε τι ο Γ. Καμνης εναι ως δμαρχος Αθηναων ex officio μλος του διοικητικο συμβουλου της ΚΕΔΕ.

Το σενριο για Καμνη πρεδρο με βση αυτ τα αριθμητικ δεδομνα:
-Εφσον οι δμαρχοι του ΠΑΣΟΚ στηρξουν τον Γιργο Καμνη για πρεδρο, ττε θεωρεται απ πολ πιθαν ως ββαιο τι και οι τρεις με τσσερις δμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμσουν να υπερψηφσουν τον δμαρχο Αθηναων, απ το να πσει η ΚΕΔΕ στα χρια της ΝΔ. Αυτ πρακτικ σημανει τι δημιουργεται πλειοψηφα 16 ως 19 μελν του Δ.Σ.
-Στη μνη περπτωση που εναι πιθανν να υπρξει αδιξοδο εναι σε αυτ που η ΝΔ εκλξει 15 μλη στο Δ.Σ. και να το ΚΚΕ, με αποτλεσμα, καθς ο Περισσς εναι ββαιο τι θα επιλξει το «λευκ», να υπρξει ισοψηφα και αδιξοδο.
-Πντως, ειδικ στην περπτωση που η ΝΔ εκλξει 15 μλη στο Δ.Σ., δε αποκλεεται να υπρξουν και προσωπικς συμφωνες με κποιον απ τους «πρσινους», με αποτλεσμα τελικς να εκλεγε πρεδρος ο Γιργος Πατολης.