9 . ;

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Παρασκευ 19 Σεπτεμβρου 2014

Καθς περν ο καιρς και ρχονται στο φως εκτς απ τις ιστορες ασυδοσας και οι ιστορες των επορκων υπαλλλων αποκαλπτεται το μγεθος του πρτι που εχε στηθε εδ και δεκαετες στο Δημσιο. Σμερα γιναν γνωστς λλες δυο προκλητικς περιπτσεις δημοσων υπαλλλων.
imageΣμφωνα με το ΕΘΝΟΣ στην Καβλα αποκαλφθηκε νας 40χρονος «μαμο» δσκαλος που διορστηκε πριν εννι χρνια στην Πρωτοβθμια Εκπαδευση και δδασκε για εννα συναπτ τη σε δημοτικ σχολεα κανονικ σε σχολεα της περιφρειας. Ο δσκαλος «μαμο» της Καβλας αποκαλφθηκε τον Ιονιο του 2014, μετ απ τους σχετικος ελγχους και ο διορισμς του δη χει ανακληθε απ το υπουργεο Παιδεας. Παρλληλα οφελει να επιστρψει λα τα χρματα που λαβε ως διορισμνος δσκαλος για εννα χρνια και το ποσ επιστροφς φθνει τα 150.000 ευρ.

 

Αλλαγ του νμου για τις αποχωρσεις απ την υπηρασα
Μετ την αποκλυψη τι περπου 150 υπλληλοι παραιτθηκαν πριν συνταξιοδοτηθον, αφο κατηγορονταν για πλαστ δικαιολογητικ, ο υπουργς Κυρικος Μητσοτκης αναμνεται να συμπεριλβει διταξη σε νομοσχδιο που θα κατατεθε πιθαντατα σμερα, που θα αναφρει τι σε περπτωση που νας δημσιος υπλληλος καταθτει ατηση παρατησης θα γνεται αυτεπγγελτος λεγχος των δικαιολογητικν του φακλου του πριν αποχωρσει απ την υπηρεσα.
Το υπουργεο Διοικητικς Μεταρρθμισης επιδικει να μπλοκρει τις αθρες αποχωρσεις υπαλλλων που ελγχονται για πλαστ δικαιολογητικ με στχο να περσουν απ πειθαρχικ λεγχο, εκτς απ την ποινικ διαδικασα που θα «τρξει» ανεξρτητα εν κατχουν τη δημοσιοπαλληλικ ιδιτητα. Την δια στιγμ αποκαλπτονται και νες υποθσεις επορκων υπαλλλων αν την επικρτεια. Σε νοσοκομεο των Σερρν αποκαλφθηκε υπλληλος η οποα εχε αποσπασθε απ το 2001 απ το νοσοκομεο Αλεξνδρα και επ 14 χρνια λμβανε διπλς αποδοχς και απ τα δο νοσοκομεα.
Τα παραπνω περιστατικ εναι κποια απ τα πολλ που χουν μχρι τρα αποκαλυφθε και φανερνουν τον εσμ που επικρατοσε τσα χρνια στο χρο του δημοσου αλλ και της αυτοδιοκησης. Ζτημα για το οποο εμες χουμε αναφερθε πολλς φρες, εξειδικεοντας στο χρο της εκπαδευσης, που τον γνωρζουμε καλτερα, μα κανες δεν μας κουγε!

Η Στση των αυτοδιοικητικν του ΣΥΡΙΖΑ
Εκενο δε που προκαλε ιδιατερη εντπωση εναι η στση των αυτοδιοικητικν του ΣΥΡΙΖΑ για το θμα αυτ, οι οποοι αρνονται να εφαρμσουν τη νομοθεσα. Αναφερμαστε στους 19 δμαρχους, η πλειοντητα των οποων χει εκλεγε με τον ΣΥΡΙΖΑ που δηλνουν κατηγορηματικ τι δεν θα αποστελουν στο υπουργεο Διοικητικς Μεταρρθμισης τα στοιχεα για τον επανλεγχο των συμβσεων που μετατρπηκαν απ ορισμνου χρνου σε αορστου. Στον κατλογο των «αρνητν» προστθηκε πρσφατα, προς κπληξ μας και η να περιφερειρχης κα Ρνα Δορου.
Πργματι δεν αντιλαμβανμαστε τι φοβονται; Εναι κακ να ελεγχθον τα πιστοποιητικ τα υπλοιπα γραφα με τα οποα χει προσληφθε ο καθνας χει κνει μετατροπ της σμβασς του. Μπως αυτ δεν προβλπεται απ το νμο του κρτους του υπουργεου Διοικητικς Μεταρρθμισης (4250/2014) και κατ συνπεια η ρνηση εναι παρβαση της νομοθεσας;