Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Πμπτη 18 Σεπτεμβρου 2014

Ενπιον της Δικαιοσνης βρθηκε εκ νου ο νευρολγος του ΕΟΠΥΥ, που τον περασμνο Μρτιο συνελφθη για ρατσιστικ συμπεριφορ, επειδ εχε αναρτσει στο ιατρεο του, στη Να Μηχανινα Θεσσαλονκης, επιγραφ που ανφερε στη γερμανικ γλσσα τι «οι Εβραοι εναι ανεπιθμητοι», εν στην κατοχ του εχαν βρεθε και ναζιστικ σμβολα.
http://www.fourtounis.gr/Η να δικαστικ περιπτει του δεν αφοροσε συμπεριφορ ανλογη με εκενη προ μηνν, αλλ το αδκημα της κατχρησης ιδιτητας γιατρο σε βαθμ κακουργματος. Συγκεκριμνα, ο 57χρονος νευρολγος κατηγορετο τι ως γιατρς του λλοτε ΙΚΑ συνταγογραφοσε... με τη σσουλα ναρκωτικ χπια σε τοξικομαν. Για τον σκοπ αυτ, ο τελευταος χρησιμοποιοσε το βιβλιριο ασθενεας της ρρωστης ηλικιωμνης μητρας του.
Το Κακουργιοδικεο Θεσσαλονκης, που εξτασε την υπθεση, κρινε νοχο τον γιατρ, επιβλλοντς του ποιν κθειρξης 5 ετν. Το δικαστριο αποφσισε να τον αφσει ελεθερο ενψει του Εφετεου, με την προπθεση της καταβολς εγγυοδοσας, ψους 5000 ευρ.
νοχος για ηθικ αυτουργα στο παραπνω αδκημα κρθηκε κι ο τοξικομανς, στον οποο επιβλθηκε εξαγορσιμη ποιν φυλκισης ενς τους, εν το δικαστριο στην ετυμηγορα του λαβε υπ' ψιν την τοξικομανα του.
Καταπλτης σε βρος του γιατρο, ταν ο εισαγγελας της δρας. «Ο κατηγορομενος εναι επικνδυνος για την κοινωνα» ανφερε κατ την πρτασ του ο αντιεισαγγελας Εφετν Βασ. Φλωρδης.
Η υπθεση ρχισε να ερευνται πριν απ 8 χρνια, ταν στερα απ τυχαο αστυνομικ λεγχο, συνελφθη ο τοξικομανς, που αργτερα, εξεταζμενος απ τις δικαστικς αρχς, ανφερε τι προμηθευταν τα ναρκωτικ χπια -πως βουλμπεγκλ, υπνοσεντν κ..- απ τον κατηγορομενο νευρολγο. Μλιστα, φρεται να υποστριξε τι ο γιατρς «ταν γνωστς στην πιτσα» κι τι «με να 50ευρω σου γρφει ,τι θλεις».
Πντως, ο κατηγορομενος γιατρς, απολογομενος, αρνθηκε την κατηγορα, δηλνοντας τι συνταγογραφοσε για την ρρωστη ηλικιωμνη γυνακα, την οποα γνριζε απ το παρελθν. Δεν μπρεσε, μως, να δικαιολογσει το εδος και τη συχντητα των συνταγογραφομενων χαπιν, που δεν εχαν σχση με την πθησ της ασθενος.
Υπενθυμζεται τι για την υπθεση της ρατσιστικς συμπεριφορς, που εκκρεμε στο Εφετεο, εχε καταδικαστε πρωτοδκως σε φυλκιση 16 μηνν.
Τελικ κρθηκε νοχος για κατχρηση ιδιτητας γιατρο και το δικαστριο τον καταδκασε σε κθειρξη πντε ετν, αναγνωρζοντς του ωστσο το ελαφρυντικ του πρτερου ντιμου βου. Το δικαστριο δωσε ανασταλτικ αποτλεσμα στην φεση που ασκθηκε, υπ τον ρο της καταβολς χρηματικς εγγησης 5.000 ευρ, κι τσι ο 57χρονος αφθηκε ελεθερος.