- ;

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τετρτη 17 Σεπτεμβρου 2014

Φεγουν ρον ρον απ το Δημσιο για να μην τους «πισουν» με πλαστ πιστοποιητιΤο μεγλο κμα εξδου υπαλλλων που δεν βρσκονται κοντ σε ηλικα συνταξιοδτησης παρατηρεται απ το Δημσιο Τομα αποδδεται στο φβο επορκων εργαζμενων, οι οποοι αποφασζουν να αποχωρσουν πριν βρεθον αντιμτωποι με κυρσεις.
Ενδεικτικ εναι τα παραδεγματα που αναφρει τοπ ΕΘΝΟΣ με δημοσους υπαλλλους που φανεται να προτμησαν την ξοδο απ τις υπηρεσες τους απ το να βρεθον με πλαστ πιστοποιητικ. Υπενθυμζεται πως το 2013 780 υπλληλοι αποχρησαν για ποινικος πειθαρχικος λγους.
Διοικητικς μνιμος υπλληλος κεντρικς υπηρεσας υπουργεου, πανεπιστημιακς εκπαδευσης παραιτθηκε τον Αγουστο του 2014. Ο συγκεκριμνος υπλληλος εχε υποβλει πλαστ πανεπιστημιακ ττλο απ το εξωτερικ. Εχε ξεκινσει η διαδικασα για την πειθαρχικ του δωξη.
Διοικητικς υπλληλος με σμβαση εργασας ιδιωτικο δικαου σε δμο της Αττικς, ο οποος εχε τελεισει το λκειο, διαπιστθηκε τι εχε πλαστ ττλο χειρισμο η/υ. Παραιτθηκε τον Ιολιο πριν ξεκινσει η πειθαρχικ και ποινικ διαδικασα εναντον του.
Διοικητικς υπλληλος ασφαλιστικο ταμεου παραιτθηκε τον Μιο του 2014 απ αποκαλφθηκε πως εχε καταθσει πλαστ πτυχο.
Υπλληλος τεχνικς ειδικτητας που εργαζταν σε νησιωτικ νοσοκομεο παραιτθηκε τον Μρτιο του 2014 μλις διαπιστθηκε πως χει πλαστ απολυτριο λυκεου
Ββαια θα πρπει να αναφρουμε τι η ξοδος δεν πρπει να διασζει κθε λαμγιο που τσα χρνια παρνομα νεμταν μια θση ευθνης με λα τα συνακλουθα. Αυτ δημιουργε το «σνδρομο του μαλκα» κι ας με συγχωρσουν οι αναγνστες για τη λξη. Εννο τι τσι νιθει αυτς που εναι τμιος και συνεπς αλλ μνει ουσιαστικ καθηλωμνος εν οι λαμγιοι τα χουν καταφρει και ανρχονται.
Εμες στην εκπαδευση το ζσαμε με τις προηγομενες επιλογς στελεχν, ττε που αρκετο που εχαν πτσινα χαρτι απσυραν τα δικαιολογητικ απ υποψφιοι Σχολικο Σμβουλοι αλλ, μιας και δεν υπρχε λεγχος, επελγησαν με τα δια χαρτι ως διευθυντς σχολεων. Τρα αν κποιοι φωνζαμε και φωνζουμε, μλλον εμαστε γραφικο γιατ ζομε ακμα στη χρα της «Δανιμαρκας».
ταν σοφ αυτ που μου εχε πει νας παλις συνδελφς: «Ας το, μην το ζορζεις, δεν πρκειται να βρεις κρη γιατ δεν χεις στοιχεα. Μθε τι, αν και λοι γνωρζουν και αλληλοεκβιζονται, δεν θα βρεις ποτ στοιχεα. Υπρχει πολ δυνατ ομερτ που τους προστατεει». Εγ μως, ως γνσιος ρομαντικς, πιστεω τι θα βρεθε κποιος που θα ελγξει και το χρο της εκπαδευσης, στε να πψει να υπρχει αυτ η περιρρουσα ατμσφαιρα που λοι γνωρζουμε. Οψμεθα!!!