Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τετρτη 17 Σεπτεμβρου 2014

Ιδιατερο ενδιαφρον και για την κεντρικ πολιτικ σκην, χουν σα συνβησαν και προπαντς καταγγλθηκαν στις Δημαιρεσες στο Μαροσι, απ πλευρς της αριστερς ριζοσπαστικς δημοτικς κνησης «Εκτς των Τειχν» του συναδλφου και πρην αιρετο του Β’ ΠΥΣΠΕ Δημτρη Πολυχρονιδη, που χει την στριξη και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
www.fourtounis.grΣτις σχετικς ψηφοφορες εκλογς αντιπροσπων για ΠΕΔΑ, για Οικονομικ επιτροπ και για την Επιτροπ ποιτητας Ζως η παρταξη «Εκτς των Τειχν» χι μνο δεν συνεργστηκε με την παρταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Εντητα, Ανατροπ και ργο για το Μαροσι», που χει επικεφαλς τον κ. Μαγικη, αλλ αντθετα την κατγγειλε με σφοδρτητα τι ακολουθε τις Μνημονιακς πολιτικς. Στριξε δε την εκλογ στα ργανα αυτ μνο δημοτικν συμβολων της παρταξης του ΚΚΕ. Και αυτ διτι, πως αναφρει χαρακτηριστικ, πρεπε «να υπρχει, στω ως παρατηρητς στις επιτροπς αυτς μια αντισυναινετικ – αριστερ δναμη».
Με μια σκληρ κατ της παρταξης Μαγικη ( ΣΥΡΙΖΑ) ανακονωσς της, καταγγλλει τι στην εκλογ του Προεδρεου του Δ. Σ. Αμαρουσου και των επιτροπν διοκησης του Δμου, υπρξε, «νο πλασιο συνανεσης των Δημοτικν Παρατξεων Πατολη – Μαγικη – Βλχου για τη διοκηση του Δμου Αμαρουσου στη βση της υπερσπιση των Καλλικρατικν – μνημονιακν ρυθμσεων (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ)». Συγκεκριμνα αναφρεται στην ανακονωση:
«Η ανδειξη των αντιδραστικν – αντιδημοκρατικν ρυθμσεων του νμου του Καλλικρτη, αλλ και η πολιτικ υποκρισα των δυνμεων της πλειοψηφας (Δημοτικ Αρχ Πατολη), της μεζονος μειοψηφας (Δημοτικ παρταξη Λ. Μαγικη – ΣΥΡΙΖΑ & Πασοκογενν), αλλ και μρους της ελσσονος μειοψηφας (Δημοτικ παρταξη Κ. Βλχου) καταδεχθηκαν περτρανα, τσο σε σχση με τη συμφωνα τους γρω απ κομβικ ζητματα σχετικ με τη διαχεριση των δημοτικν πραγμτων, στη βση σων ορζονται απ το νομικ πλασιο του Καλλικρτη, σο και στο ζτημα της επιλογς των προσπων για τη συγκρτηση του Προεδρεου (ο Πρεδρος του Δ. Σ., προερχμενος απ την πλειοψηφα ψηφστηκε και απ τη μεζονα και μρος της ελσσονος και αντστοιχα ψηφστηκαν ο αντιπρεδρος – προερχμενος απ την παρταξη Μαγικη και ο γραμματας – προερχμενος απ την παρταξη Βλχου), προετοιμζοντας μας για τις ημρες συνανεσης και αγαστς συνεργασας μεταξ Δημοτικς Αρχς και μεζονος μειοψηφας με στχο την οικοδμηση του καλλικρατικο μετεκλογικο πολιτικο τοπου στο Δμο Αμαρουσου».
Προχωρντας ακμη να βμα παραπρα κατηγορε την παρταξη του ΣΥΡΙΖΑ για «oυσιαστικ απουσα αντιπολιτευτικο λγου» που «επιβεβαωσε περτρανα ποιοι εναι οι υπεθυνοι για την νετη και ενισχυμνη επικρτηση της Δημοτικς Αρχς Πατολη στις πρσφατες δημοτικς εκλογς, αφο οι δεξις πολιτικς επιλογς και συμμαχες με τους ΠΑΣΟΚΟγενες, οι εκπτσεις και οι συμβιβασμο στο πολιτικ πργραμμα (βελτισεις στον Καλλικρτη και χι κατργησ του κλπ.) οδγησαν ουσιαστικ στην ενσχυση της δημοτικς αρχς Πατολη, αφο το ποσοστ της παρταξης ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαροσι δεν κατφερε να ξεπερσει το 16% των ψφων, χωρς να καταφρει να πλησισει οτε καν το ποσοστ που παρνει ο ΣΥΡΙΖΑ (ο οποος ανοιχτ στριξε τη συγκεκριμνη παρταξη) στις βουλευτικς ευρωβουλευτικς εκλογς στην περιοχ του Αμαρουσου».
Επισημανει μλιστα τι «το πλασιο συνανεσης που χει δη συναφθε μεταξ των Δημοτικν παρατξεων ΠΑΤΟΥΛΗ – ΜΑΓΙΑΚΗ – ΒΛΑΧΟΥ δωσε και δνει το δικαωμα στη Δημοτικ Αρχ Πατολη να πανηγυρζει για ακμα μια φορ, δθεν για την εγκαθδρυση «νων πολιτικν ηθν» στο Μαροσι, που «λοι μαζ – ενωμνοι και μακρι απ τα κμματα θα δουλψουν για το Μαροσι» και λλα γραφικ, στε να παρουσιζεται στην τοπικ κοινωνα τι στο Δημοτικ Συμβολιο της πλης η συντριπτικ πλειοψηφα των δημοτικν παρατξεων «ενωμνη» πορεεται και «συναποφασζει» προς δξα του Καλλικρτη και της αντιλακς πολιτικς που επιβλλει στους Ο. Τ. Α».
Αντθετα, τονζει, «η μνη επιλογ που δικαινεται εναι η δικ μας, αυτ του αταλντευτου αγνα ενντια στον Καλλικρτη και τα μνημνια, που αυτς χει φρει στη λειτουργα των Ο.Τ.Α., ρχνοντας να και ακμα πιο δυσβστακτα οικονομικ βρη στην πλτη των δημοτν και γενικτερα των εργαζμενων, ενντια στην ΕΕ και τη συμμετοχ της χρας στο ευρ, παλεοντας για τη διαγραφ των χρεν (δημοτικο και εθνικο) που δε δημιοργησαν οι εργαζμενοι.
Απ την πλευρ μας τονζουμε τι η θλιβερ εικνα της πλης μας, αλλ και οι επιλογς της διοκησης του Δμου εναι αυτς που βαρανουν για τη ζω λων μας και χι η ποια συναινετικ επιλογ των προσπων που θα υλοποισουν και θα εφαρμσουν την αντιλακ πολιτικ του Καλλικρτη και των μνημονων στο Δμο μας, εκχωρντας ουσιαστικ στο ιδιωτικ κεφλαιο βασικ, κερδοφρα τμματα του Δημοτικο ργου με τι αυτ σημανει για τους δημτες του Αμαρουσου.
Η ανοχ στις ιδιωτικς εταιρες και στα συμφροντα των μεγλου κατασκευαστικο κεφαλαου, που μεττρεψε το Μαροσι μσα σε εκοσι χρνια, σε πλη – τρας γεμτη απ τνους τσιμντου και γυαλιο, χωρς υποδομς (π.χ. αγωγο ομβρων υδτων που λεπουν στο 80% της πλης μας, χροι στθμευσης, χροι πρασνου και θλησης κλπ.), μια πλη αβωτη ουσιαστικ για τους κατοκους της.
Οι ρυθμσεις του Καλλικρτη και η φιλοσοφα της διοκησης του Δμου, με βση και το Πργραμμα του συνδυασμο «Μαροσι Ανθρπινη Πλη», εναι δεδομνο τι θα φρουν στην πλη μας περαιτρω ιδιωτικοποισεις σε τομες και υπηρεσες που πτονται της καθημερινς μας ζως (καθαριτητα, συντρηση και λειτουργα του δημοτικο ηλεκτροφωτισμο, συντρηση και ενσχυση αστικο πρασνου, λειτουργα νων βρεφονηπιακν σταθμν), απογεινοντας την επιχειρηματικτητα και την ανταποδοτικτητα με δικαιολογα πντα την «ανπτυξη» και την κερδοφορα των ιδιωτικν επιχειρσεων και του κεφαλαου.
ρθε η στιγμ να οικοδομσουμε μια ουσιαστικ – κινηματικ αντιπολτευση στο Δμο Αμαρουσου ικαν να συγκροεται και να ανατρπει τις αντιλακς πολιτικς που μας πλττουν και χι να συναινε και να συνδιαλγεται με τη Δημοτικ Αρχ Πατολη, κνοντας εκπτσεις και συμβιβασμος με στχο δθεν την κατκτηση της δημοτικς πλειοψηφας για να υπηρετσει τι και ποιους τους Δημτες και τα δικαιματ τους το επιχειρηματικ κεφλαιο και τις απαιτσεις του;».