Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

15 2014

http://www.fourtounis.gr/Οι διαδικασες  και το αποτλεσμα στην αξιολγηση των Συμβολων και Διευθυντν Εκπαδευσης, απδειξαν τι το Προεδρικ Διταγμα για την αξιολγηση δεν εξασφλισε το κρος αυτο του νου θεσμο, με αποτλεσμα να γνει το «λα να δεις».
Συγκεκριμνα   στη διαδικασα αξιολγησης επικρτησε το πλρες «μπχαλο», καθς, οι Περιφερειακο Διευθυντς, ακολοθησαν διαφορετικς μεθδους στο ζτημα της συνντησης- «συνντευξης».
Στην Αττικ και Θεσσαλονκη οι Περιφερειακο διευθυντς καλοσαν αν ομδες τους σχολικος Συμβολους και Διευθυντς Εκπαδευσης.
Στην Αν Μακεδονα ο Περιφερειακς Διευθυντς καλοσε να-να τα στελχη, αλλ γνονταν συζτηση και χι συνντευξη
Στην Πελοπννησο ο Περιφερειακς   Διευθυντς καλοσε να-να τα στελχη και σμφωνα με πληροφορες οι συναντσεις εχαν χαρακτρα συνντευξης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Απ τις φμες που κυκλοφορον μεταξ των στελεχν της εκπαδευσης, προκπτει τι οι βαθμολογες διαφρουν κατ Περιφρεια. Για παρδειγμα υπρχει Περιφερειακς Διευθυντς που βαθμολγησε με 95 και 100 σχεδν τα αξιολογομενα στελχη , εν λλος Περιφερειακς διευθυντς  βαλε βαθμος 65 και 70.
Ο υπουργς Παιδεας, μετ την ολοκλρωση των ενστσεων,  καλεται να δημοσιοποισει τις βαθμολογες των στελεχν εκπαδευσης, για να ακμη λγο , τι κυκλοφορον ντονα οι  στελχη εκπαδευσης που εναι ταν κοντ στην εξουσα  βαθμολογθηκαν με ριστα. Ετσι μνο θα αποφευχθε η  ποια "σκι".

ΦΟΒΙΕΣ
Επειδ   οι  βαθμολογες της αξιολγησης θα ληφθον υπψη στα κριτρια για τις κρσεις των στελεχν εκπαδευσης που θα γνουν τον Ιολιο του 2015, υπρχει κνδυνος Σχολικς  Σμβουλος, ο οποος θα θεωρσει  τι ενδεχομνως να κινδυνεει  απ εκπαιδευτικ που θα τον αξιολογσει , να  του βλει χαμηλ βαθμολογα.  
Δυστυχς το ΠΔ δεν προβλπει κποια ασφαλιστικ δικλδα σ αυτς τις περιπτσεις, πραν της νστασης.

ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ  ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ 
Το τι γινε με τις  προθεσμες ενστσεων διαβστε απλ   την ενημρωση που κανε  στις 11 σεπτεμβρου στους Σχολικος Συμβολους ο πρεδρος της ΠΕΣΣ Γιργος Αλεξανδρτος
Αγαπητο/ς συνδελφοι καλησπρα σας.  
Σας ενημερνω τι σμερα το πρω πληροφορθηκα πως η προθεσμα υποβολς των ενστσεων λλαξε, ξαφνικ, και γινε  ως τις 15 Σεπτεμβρου 2014 (απ 5 Οκτωβρου που ταν αρχικ).
Κατπιν αυτο επικοιννησα αμσως  με τον Πρεδρο του ΙΕΠ,  κ. Γκλαβ Σωτριο και εξθεσα τα προβλματα που δημιουργε αυτ η αιφνιδιαστικ αλλαγ της προθεσμας υποβολς των Ενστσεων.   Ο Πρεδρος  του ΙΕΠ με διαβεβαωσε  τι θα επιληφθε  μεσα του θματος.  Πργματι, τρα το απγευμα με ενημρωσε ο Πρεδρος του ΙΕΠ τι, τελικ,  θα παραταθε η προθεσμα ως και την Παρασκευ   19 Σεπτεμβρου 2014 και θα αναγραφε η παρταση αυτ και στην  πλατφρμα της Αξιολγησης. https://www.iep.edu.gr/evaluation/
 Να σας ενημερσω, επσης,  τι σε επικοινωνα που εχα και με τον Πρεδρο  της ΑΔΙΠΠΔΕ, κ. Ματσαγγορα Ηλα, μου ανφερε τι η νσταση πρπει να αποσταλε και σε ντυπη μορφ (πραν της ηλεκτρονικς υποβολς) και στην ΑΔΙΠΠΔΕ, στην Ταχυδρομικ Διεθυνση του Υπουργεου Παιδεας  (Μαροσι) με την νδειξη «για ΑΔΙΠΠΔΕ», γιατ εκε  χει την δρα της η  ΑΔΙΠΠΔΕ.
 Με ειλικριν εκτμηση,  
Γιργος Αλεξανδρτος

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΣΣ
Συνεδριζει σμερα  το ΔΣ της Πανελλνιας Ενωσης Σχολικν Συμβολων , που θα συζητηθηθον τα προαναφερμενα ζητματα της αξιολγσης των στελεχν εκπαδευησης. Το esos θα σας ενημερσει μεσα για τις αποφσεις της ΠΕΣΣ.