Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

15 2014

Μα απ τας δια. πως και την προηγομενη φορ τσι και τρα. Με μια απφαση «βμβα» το Διοικητικ Πρωτοδικεο Πργου ακρωσε σμερα την εκλογ ως δημρχου της Ζαχρως, του πρην αστυνομικο Πανταζ Χρονπουλου, ο οποος εξελγη στις τελευταες δημοτικς εκλογς με την οριακ πλειοψηφα του 50.47% ναντι της παρταξης του γιατρο Κστα Αλεξανδρπουλου.
www.fourtounis.grΤο Τριμελς Διοικητικ Πρωτοδικεο Ηλεας με την 274/2014 απφασ του που ελφθη αργ σμερα το μεσημρι, κρινε ως κυρη την υποψηφιτητα του Πανταζ Χρονπουλου στις πρσφατες αυτοδιοικητικς εκλογς, καθς αυτς εχε κριθε κατ την προηγομενη θητεα του ως κπτωτος με απφαση του Υπουργεου Εσωτερικν, λγω της παραβατικς συμπεριφορς του και των αμετκλητων σε βρος του καταδικαστικν αποφσεων.
Για την ιστορα να αναφρουμε τι ο κ. Χρονπουλος εχε κηρυχτε κπτωτος απ το αξωμα του δμαρχου Ζαχρως με απφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμνης Διοκησης Πελοποννσου, Δυτικς Ελλδας και Ιονου Τσου Αποστολπουλου. Η κπτωση απ το αξωμα του δημρχου προκυψε μετ απ ομφωνη απφαση του νομικο συμβουλου του κρτους, την οποα κανε δεκτ ο υπουργς Εσωτερικν Χ. Καστανδης και υλοποησε ο Τ. Αποστολπουλος. Αξζει να θυμσουμε τι με την 298/2011 απφαση του Αρεου Πγου επικυρθηκε η ποιν φυλκισης δκα μηνν, που του εχε επιβληθε για παρβαση καθκοντος απ το Ποινικ Εφετεο Πατρν.
Η απφαση του Δικαστηρου καταργε το δικαωμα του κ. Χρονπουλου να εναι δμαρχος, παρλο που χει ορκιστε, εν εναι θμα χρνου ο γ.γ. της αποκεντρωμνης διοκησης να τον κηρξει με να διαπιστωτικ πρξη ως κπτωτο για δετερη φορ.
Νομικο κκλοι ανφεραν τι η απφαση του δικαστηρου εναι μεσα εκτελεστ εν κατ' αυτς μπορε να γνει προσφυγ στο ΣτΕ και απ τις δο πλευρς.
Το Διοικητικ Πρωτοδικεο Ηλεας με την δια απφασ του απρριψε σμφωνα με γκυρες πληροφορες, το δετερο ατημα της προσφυγς του κ. Αλεξανδρπουλου για την ακρωση ολκληρου του συνδυασμο του κ. Χρονπουλου.
Αυτ γινε με οριακ πλειοψηφα 2 προς 1, καθς ο δικαστς κ. Χρστος Κολης με τεκμηριωμνο αιτιολογικ εχε την ποψη τι ο συνδυασμς του κ. Χρονπουλου πρεπε να ακυρωθε και να επαναληφθον οι δημοτικς εκλογς στην Ζαχρω χωρς την συμμετοχ του συνδυασμο του.
Την απφαση του Διοικητικο Πρωτοδικεου Πργου επιβεβαωσαν στο www.apokalypseis.com ο διος ο κ. Αλεξανδρπουλος και οι νομικο του σμβουλοι, οι οποοι ανφεραν τι θεωρεται μονδρομος η προσφυγ στο ΣτΕ για την ακρωση εκτς της υποψηφιτητας του Πανταζ Χρονπουλου και ολκληρου του συνδυασμο του.