Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Kυριακ 14 2014

www.fourtounis.grΣμφωνα με την υποπαργραφο ΙΑ2 του νμου Ν. 4254/2014, υποχρενεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ο οργανισμς που εποπτεεται απ το υπουργεο Αγροτικς Ανπτυξης, να στλνει τα αρχεα των δικαιοχων προς πληρωμ παραγωγν στην αννυμη εταιρεα του υπουργεου Εργασας, Η.ΔΙ.Κ.Α, προκειμνου να παρακρατ τις οφειλς των ασφαλισμνων.
Πρκειται για απφαση που χει δη υπογραφε απ τον υπουργ Εργασας (χι μως απ τον υπουργ Αγροτικς Ανπτυξης) και αφορ 250.000 αγρτες.
Το μτρο χει ξεσηκσει νο εμφλιο μεταξ των κυβερνητικν στελεχν.
Παρ την προσπθεια που γινε να κρατηθε το θμα «κρυφ», κυβερνητικ αλλ και κοινοτικ στελχη επισημανουν τι εκτς απ το τι η ρθμιση θα ξεσηκσει νο κμα αντιδρσεων, αντιβανει της κοινοτικς νομοθεσας που απαγορεει ρητ την χρησιμοποηση των κονδυλων των επιδοτσεων για την κλυψη λλων αναγκν.
Εναι χαρακτηριστικ το non paper που κυκλοφρησε προχθς στη Βουλ μεταξ των βουλευτν του κυβερνητικο συνασπισμο και το οποο μεταξ των λλων αναφρει: «κατφεραν κι αυτ, ο Υπουργς Εργασας κ. Βροτσης και ο διοικητς του Ο.Γ.Α κ. Βεργνης με την ανοχ και την αμλεια των βουλευτν που ψφισαν αυτ την απαρδεκτη διταξη. Με τι μοτρα θα αντικρσουν του λληνες γεωργος και κτηνοτρφους για τους οποους χνουν κροκοδελια δκρυα; Το ΥΠ.Α.Α.Τ. που ταν αντθετο στην μεθδευση αυτ γιατ επιδεικνει ττοια αμλεια;
Γιατ δεν ζτησε την ανλογη επιτυχημνη ρθμιση του ΕΛΓΑ για τους οφειλτες παραγωγος;
Οι πντες γνωρζουν τι οι επιδοτσεις σμφωνα με την κοινοτικ νομοθεσα πρπει να πληρνονται στο ακραιο».