;

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

12 2014

http://www.fourtounis.gr/Απ την προηγομενη Κυριακ 7 Σεπτεμβρου, στην πρτη τους συνεδραση, τα να δημοτικ συμβολια των 325 δμων κλθηκαν μαζ με τα προεδρεα τους να επιλξουν, πως προβλπει σχετικ εγκκλιος του ΥΠΕΣ, τους εκπροσπους τους για τις 13 Περιφερειακς Ενσεις Δμων ( ΠΕΔ) της χρας.
Με βση αυτ το χρονοδιγραμμα γνονται οι σχεδιασμο των παρατξεων και των επικεφαλς τους που διεκδικον την προεδρα της Κεντρικς νωσης Δμων Ελλδοςς (ΚΕΔΕ).

Πρκειται για:

  • Το φλα προσκειμνους στη ΝΔ «Κνημα Ανατροπς στην Αυτοδιοκηση» (αντικατστησε την «Αδσμευτη Δημοκρατικ Αυτοδιοικητικ Κνηση – ΑΔΑΚ με επικεφαλς τον πρην δμαρχο Λρισας Κστα Τζανακολη που χει σμερα 11 δρες) στο οποο μετ την απσυρση του δμαρχος Αμπελοκπων-Μενεμνης Λζαρου Κυρζογλου, ως επικεφαλς εμφανζεται ο δμαρχος Αμαρουσου Γιργος Πατολης. Η Συγγρο υποστηρζει τι οι «γαλζιοι» δμαρχοι ανρχονται στους 165, ωστσο μχρι στιγμς χουν υπογρψει το σχετικ κεμενο 145. Με βση αυτ τα δεδομνα, οι διοι οι επιτελες της παρταξης υποστηρζουν τι θα εκλξουν 14 με 15 απ τα 31 μλη του διοικητικο συμβουλου της ΚΕΔΕ, ωστσο δεν αποκλεεται ο αριθμς αυτς να πσει στους 12 με 13.
  • Το νεοσυσταθν Κνημα των Ανεξρτητων Δημρχων στο οποο συμμετχουν μεταξ λλων Γ. Καμνης και Γ. Μπουτρης αλλ και ο πρην βουλευτς της ΝΔ και νυν δμαρχος Λαμιων Νκο Σταυρογιννης, εν ως επικεφαλς εμφανζεται ο δμαρχος Νκαιας-Ρντη Γιργος Ιωακειμδης ο οποος εναι σμερα μλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Η συγκεκριμνη παρταξη που ξεκνησε με τις υπογραφς οκτ δημρχων μεγλων πλεων φανεται τι αντλε κυρως δυνμεις απ τους ανεξρτητους αλλ και τους πρην ΠΑΣΟΚ αλλ αποτελε μεγλο ερωτηματικ πσα μλη του διοικητικο συμβουλου θα εκλξει στην ΚΕΔΕ. Οι διοι επιτελες τους τονζουν τι στχος εναι 7 με 8 δμαρχοι, στους οποους αν προστεθε ο Γ. Καμνης που ως δμαρχος Αθηναων εναι ex officio μλος του Δ.Σ. , θα αυξηθον κατ νας.
  • Το «Αυτοδιοικητικ Κνημα» απ δημρχους του ΠΑΣΟΚ σμερα χει 16 δρες), για την ηγεσα του οποου μετ την αποχρηση του πρην δημρχου Καλλιθας Κστα Ασκονη, ερζουν οι δμαρχοι Αμφιλοχας Απστολος Κοιμσης και Νεπολης-Συκεν Σμος Δανιηλδης. Οι διοι οι επιτελες του ΠΑΣΟΚ υποστηρζουν τι οι «πρσινοι» δμαρχοι εναι νω των 100 και τι θα καταφρουν να εκλξουν ακμη και διψφιο αριθμ συμβολων (10) στο διοικητικ συμβολιο της ΚΕΔΕ. Ο αριθμς αυτς θα εξαρτηθε απ το πσοι απ τους αιρετος θα ακολουθσουν το σχμα Ιωακειμδη-Καμνη-Μπουτρη.
  • Η «Αυτοδιοικητικ Πρωτοβουλα» (σμερα χει να μλος του Δ.Σ., τον Σπρο Τζκα που εκλχθηκε αντιπεριφερειρχης Δυτικς Αθνας και αποχωρε) του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλς κατ τα φαινμενα (σ.σ. δεν χει ληφθε ακμη σχετικ απφαση) ετε το δμαρχο Αιγλεω Δημτρη Μπρμπα ετε το δμαρχο Νας Ιωνας Ηρακλ Γκτση. Ο ΣΥΡΙΖΑ χει εκλξει 22 δημρχους και πως λνε στην Κουμουνδορου μαζ με τους «συμπαθοντες», θα επιχειρσουν να εκλξουν 3 με 4 μλη στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
  • -Η «Λακ Συσπερωση» του ΚΚΕ που σμερα δεν διαθτει καννα μλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αλλ με δεδομνο τι εξλεξε τσσερις (Πτρα, Χαδρι, Πετροπολη και Ικαρα) θα επιχειρσει να εκλξει να, πιθαντατα ετε τον Νκο Σοφιαν απ το Δμο Αθηναων ετε την Ελπδα Παντελκη απ τον Δμο Πειραι.

Τα δο βασικ σενρια που υπρχουν
Με βση δεδομνα που παρουσισαμε παραπνω υπρχουν δο βασικ σενρια προκειμνου να συγκεντρωθον 16 ψφοι που απαιτονται για την εκλογ προδρου της ΚΕΔΕ:

  • Σμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ετε ολκληρου ετε ενς μρους του) και εκλογ προδρου απ την παρταξη της ΝΔ (Πατολης) και γραμματα απ την παρταξη τους συνεργαζμενους του ΠΑΣΟΚ (Κοιμσης Δανιηλδης).
  • Σμπραξη Ανεξρτητων, ΠΑΣΟΚ (η μρους του ΠΑΣΟΚ) με πρεδρο τον Γιργο Ιωακειμδη. Σε αυτ το σχμα θα μποροσε να συμπρξει και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικντας θση στο προεδρεο.