supermarket ,

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τρτη 9 2014

Πρωταγωνιστς σε αυτ το νο γρο συζητσεων και διαπραγματεσεων εναι οι αλυσδες Σκλαβεντης, Βερπουλος και Χαλκιαδκης με την Τρπεζα Πειραις να χει καθοριστικ ρλο στις εξελξεις.
www.fourtounis.grΣμφωνα με πληροφορες το ποσοστ της Βερπουλος στην κρητικ αλυσδα τροφμων “Χαλκιαδκης”, ψους 60%, περνει στον λεγχο της Σκλαβεντης. Καθοριστικ ρλο στην ολοκλρωση του deal χει η Τρπεζα Πειραις, η οποα απκτησε το ποσοστ του Βερπουλου στο πλασιο συμφωνας για τη ρθμιση των δανεων του και απ την πρτη στιγμ αναζητοσε αγοραστ για να το μεταβιβσει.
Σμφωνα με τις διες πληροφορες, αυτ τη στιγμ εναι σε εξλιξη διαπραγματεσεις της Χαλκιαδκης με τη Σκλαβεντης, οι οποες επικεντρνονται στη μορφ που θα χει ενδεχμενη συνεργασα τους αλλ και θματα πως η καθημεριν διοκηση και οι σχσεις με τους προμηθευτς και επισημανει τι πριν οποιαδποτε συμφωνα, προηγεται η ολοκλρωση της κθεσης αποτμησης.
λλες πληροφορες επιμνουν τι οι αλυσδες σουπερμρκετ Σκλαβεντης και Αφο Βερπουλοι, βρσκονται σε συζητσεις προκειμνου να συγχωνευθον. Σμφωνα με τις διες πληροφορες, οι συζητσεις μεταξ των δο πλευρν βρσκονται σε πριμο στδιο. Αν και οι προαναφερμενες συζητσεις εναι και οι πιο εντυπωσιακς στην παροσα συγκυρα, ωστσο στη διρκεια των τελευταων χρνων χουν «αλλξει χρια» πολλς εταιρεες κυρως μεσαου και μικρο μεγθους, εν ο ρυθμς συγκντρωσης παραμνει σε χαμηλτερα εππεδα απ αυτ που θα επιθυμοσαν διφοροι παργοντες της αγορς.

Νες επενδσεις απ ΑΒ Βασιλπουλο, Βερπουλου και Μαρινπουλο
Την δια ρα πντως που οι φμες για εξαγορ συγχνευση, με πρωταγωνιστικ τον μιλο Βερπουλο, ο τελευταος συνεχζει την επκτασ του. Στο πλασιο αυτ στα τλη Αυγοστου εγκαινασε το 6ο κατστημ του στη Σερβα. Και αυτ το κατστημα βρσκεται στην πρωτεουσα της χρας, το Βελιγρδι, στην περιοχ του Ζρκοβο, και εναι ιδικτητο. χει συνολικ επιφνεια 4.000 τ.μ., με το χρο πλησης να αγγζει τα 3.200 τ.μ. Το κατστημα διαθτει 80 θσεις παρκινγκ και απασχολε 86 εργαζομνους. Στις δο πρτες μρες λειτουργας του δη πνω απ 10.000 πελτες χουν πραγματοποισει αγορς απ αυτ. Με την προσθκη του συγκεκριμνου καταστματος η Βερπουλος χει πλον 6 υπερ-μρκετ στη χρα, τα οποα φρουν την επωνυμα Super Vero. Συνολικ, η Βερπουλος στη Σερβα χει επενδσει πνω απ 50 εκατ. ευρ και απασχολε 400 εργαζομνους.
Μεγλη επνδυση υλοποησε εξλλου και η ΑΒ Βασιλπουλος. Το νο σγχρονο κατστημα, που νοιξε τις πρτες του στο κοιν την Τετρτη 3 Σεπτεμβρου, στη λεωφρο Κηφισο 94, εντυπωσιζει με το μγεθος (4.000 τμ) και την πληρτητ του. Η εταιρεα θλοντας να προσφρει περισστερες επιλογς και ελευθερα στους καταναλωτς, εξασφλισε ταχτερη εξυπηρτηση παρχοντας 200 θσεις parking, τρα διαφορετικ εδη ταμεων, εσωτερικ ανελκυστρα, κυλιμενους διαδρμους, ακμα και υπηρεσα home delivery για σους δεν χουν πολ χρνο.
Την επκταση της στα Βαλκνια και συγκεκριμνα στην ΠΓΔΜ η Μαρινπουλος ΑΕ. Μσα στον Αγουστο η εταιρεα λειτοργησε το δετερο κατστημ της στην περιοχ του Tetovo, στηρζοντας με νες επενδσεις τη στρατηγικ απφαση επκτασης του δικτου της στα Βαλκνια, ως αποκλειστικς δικαιοδχος της Carrefour για την περιοχ.
Τo σοπερ μρκετ στεγζεται στο νο εμπορικ κντρο Rem Mall, διαθτει 1.200 τ.μ. χρων πλησης. Σημεινεται τι το πρτο κατστημα της αλυσδας στην ΠΓΔΜ χει την δρα του στην πλη των Σκοπων.
Να σημειωθε τι εκτς ελληνικν συνρων η Μαρινπουλος διαθτει 61 καταστματα (σε Κπρο, Βουλγαρα, Αλβανα και Σκπια) εν σντομα ετοιμζει την επκταση της και στην Σερβα.