: v !

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Παρασκευ 5 Σεπτεμβρου 2014

Καταγγελες που σοκρουν για την πραγματικτητα στο ελληνικ ποδσφαιρο κανε ο Ολιβι Καπ σε συνντευξη που δημοσιεεται στη γαλλικ ιστοσελδα sofoot.com., ισχυριζμενος μεταξ λλων τι υπρχει κκλωμα που ελγχει τα πντα, εν αναρωτθηκε γιατ οι διεθνες ομοσπονδες δεν κνουν τποτα και προτρεψε τους ξνους πακτες να αποφεγουν τη χρα μας.
www.fourtounis.grΟ Καπ, πρην διεθνς με την Εθνικ Γαλλας, ενσχυσε πρυσι τον Λεβαδειακ. Φτος παζει στην πολωνικ Κορνα Κελτσε αλλ η εμπειρα του απ τη Σοπερ Λγκα θα κνει πολλ χρνια για να διαγραφε απ τη μνμη του, τουλχιστον σμφωνα με τα λεγμενα του διου που ενδχεται να απασχολσουν τις Αρχς.
«Το εππεδο του πρωταθλματος γενικ εναι χαμηλ. Υπρχουν μνο δο μεγλες ομδες, ο Παναθηνακς και ο Ολυμπιακς, οι οποες εναι πραγματικ πολ πιο πνω απ τις υπλοιπες. πειτα, η Ελλδα εναι γνωστ για τους φιλθλους της. Δεν εχα ποτ πρβλημα μαζ τους, ρατσιστικ οτιδποτε λλο. Για να πω την αλθεια, δεν υπρχαν φλαθλοι ταν παζαμε. Τα γπεδα ταν σχεδν δεια» σχολασε ο Καπ.

Διαβστε τη συνντευξη του Καπ στη γαλλικ ιστοσελδα «So Foot»:
«Πγα στην Ελλδα, παρασυρμενος μετ τη θετικ εμπειρα που εχε ο Τζιμπρλ Σισ στον Παναθηνακ και επα στον εαυτ μου μου, γιατ να μη δοκιμσω και εγ αυτ την περιπτεια. Αλλ δεν εχα την δια επιτυχα, πως αυτς. Το εππεδο του πρωταθλματος εναι αρκετ χαμηλ. Υπρχουν μνο δο μεγλες ομδες, ο Ολυμπιακς και ο Παναθηνακς, και οι οποες εναι αληθιν πολ μακρι απ τις υπλοιπες. λοι οι υπλοιποι εναι στο διο εππεδο. Επσης, η Ελλδα εναι γνωστ για τους οπαδος της. Δεν εχα ποτ πρβλημα οτε σε εππεδο ρατσισμο οτε σε κτι λλο. Να εμαι ειλικρινς, ταν παιζα στην ομδα μου δεν εχαμε ποτ φιλθλους στο γπεδο. Τα γπεδα ταν σχεδν δεια. Τα πντα εναι διεφθαρμνα. Υπρχαν τερστια προβλματα και στο Λεβαδειακ. Για να σας δσω μια ιδα, απ τα 18 εκτς δρας παιχνδια της περσινς χρονις, πραμε να βαθμ, ωστσο τερματσαμε στην 9η θση. Εγ, αυτ δεν το καταλαβανω. Σε ποιο λλο πρωτθλημα το χετε δει; Μια ομδα που χει μνο αρνητικ αποτελσματα εκτς δρας, να τερματζει πνω απ το πρτο μισ του πρωταθλματος.
Εναι απθανο. Παζονται πολλ σε εππεδο συναντσεων. Παιχνδια αγορζονται για λγους στοιχηματικος. Η UEFA δεν προσχει τι γνεται στην Ελλδα. Τα παιχνδια δεν μεταδδονται σε λλη χρα, ντε στην Τουρκα. Δεν ενδιαφρεται κανες. Η UEFA επσης δεν ενδιαφρεται, εναι καταστσεις που δεν πρπει να υπρχουν στο ποδσφαιρο. Συμπακτες μου χουν στελει επιστολς στην ευρωπακ ομοσπονδα, αλλ ΟΚ... δεν γινε τποτα. Τα παιχνδια συναλλσσονται, αλλ και τα συμβλαια επσης. Πολλ συμβλαια εναι μαρα και ταν πηγανεις στους αρμδιους θεσμος να πρεις τα δεδουλευμνα σου λνε δεν υπρχει κποιο συμβλαιο. Μετ παρνεις το 1/3 αυτν και προσπαθον σε απομονσουν και να σε εξαντλσουν το ταχτερο δυνατ.
Και ο πρεδρος της ομδας μου δεν νοιαζταν γι' αυτ. Νομζω τιμωρθηκε για τρα χρνια για συναλλαγ παιχνιδιν, δεν ξρω καν αν μπκε φυλακ καθλου. χει σωματοφλακες. Πιστεετε εναι σοβαρ πργματα αυτ; Δηλαδ ο πρεδρος της Λιν χει σωματοφλακες ταν περπατ; Μερικς φορς οπλοφορε. Κνει συναντσεις ναν με ναν με τους ποδοσφαιριστς. λοι στα αποδυτρια τρμαμε να του μιλσουμε.
Πριν απ να παιχνδι, δχτηκα κσμο στο σπτι μου και γετονες μου ζητοσαν να πρω κκκινη κρτα επειδ το εχαν ποντρει στο στοχημα και μου υποσχθηκαν να μου διναν μρος απ τα κρδη. Την επμενη ημρα με πρε τηλφωνο ο πρεδρος να μου πει εν δχτηκα την πρταση. Του επα τι εγ εμαι νθρωπος νομοταγς, δεν κνω ττοια και εν θελε να παιχνδι να εναι διεφθαρμνο, θα μποροσε να ρθει να μου ζητσει να εγκαταλεψω την ομδα. Μου επε 'Δεν θα πας πουθεν. Θα σε σκοτσω μαζ τα παιδι σου και τη γυνακα σου. Δεν θα ξαναδες την οικογνει σου'. Ακμη και η Αφρικ εναι σε καλτερη μορα απ την Ελλδα. Συνντησα πολλος ανθρπους που ταν συζητσεις με ομδες απ την Ελλδα. Προσπαθ να τους προειδοποισω. λυσα το συμβλαι μου χρη σε να καταπληκτικ δικηγρο. Θλω να πω σε λα τα να παιδι να μην παξουν εκε».

Διαβστε ολκληρη τη συνντευξη στα γαλλικ λοπως δημοσιελυτηκε στην ιστοσελδα sofoot.com., πατντας ΕΔΩ