Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τρτη 2 2014

www.fourtounis.grΤην πρθεση του να βλει τλος στην εσοδο εξωπανεπιστημιακν που προκαλον επεισδια, δειξε η  να πρυτανικ αρχ με την απφασς της να; Επιβλει λεγχο στην εσοδο των φοιτητν του πανεπιστημου Αθηνν μετ απ λεγχο της ταυττητς τους.
Ο νεοεκλεγες πρτανης, καθηγητς της Νομικς, Θεδωρος Φορτσκης, αναμνεται να επιδεξει πιο αυστηρ στση στο θμα προστασας του Πανεπιστημου.
«Δεν θα φωνξω την Αστυνομα αλλ θα διασφαλσω την ομαλ λειτουργα του Πανεπιστημου» τονζει και εξηγε τι προετοιμζει σστημα ελγχου εισδου σε σες σχολς και κτρια του ιδρματος υπρχει συχν πρβλημα με τσεκρισμα ταυτοττων.
«Αυτ θα οργανωθε και θα γνει προσεκτικ σε βθος χρνου, ιδως εκε που συχν δημιουργονται πολλ προβλματα. Στχος δεν εναι οι φοιτητς, ακμη και οι πιο ακραοι, αλλ τα ναρκωτικ, το λαθρεμπριο, οι καταστροφς, οι κλοπς και οι ληστεες που συμβανουν ακμα και μσα στην Πανεπιστημιοπολη».
«λα θα γνουν μως με μτρο και ανλογα με τις περιστσεις. Σε λα τα Πανεπιστμια του εξωτερικο υπρχει εξλλου λεγχος εισδου, αλλ δεν ζητνε ταυττητα απ κθε νθρωπο που μπανει για να κνει τη δουλει του.
Γνεται επιλεκτικ, αν υπρχει λγος. Αν δηλαδ νας φοιτητς αρνεται να επιδεξει ταυττητα δεν θα φωνξω προφανς την Αστυνομα. Αν μως πει μια ομδα να κνει επεισδια και να τα σπσει λα αναγκαστικ θα την καλσω. Πρπει να προστατευτε επιτλους το Πανεπιστμιο».
Σημεινεται τι το συλο χει καταργηθε με τον νο νμο πλασιο λειτουργας των ΑΕΙ και μσα στα ιδρματα ισχουν πλον σα και εκτς.
Αναμνουμε να δομε αν θα υπρξουν αντιδρσεις απ τους λεγμενους αριστερος, δηλαδ λους αυτος τους ανεγκφαλους που κατ καιρος γνονται αιτα να γνονται ζημις στα πανεπιστμια. Ελπζουμε να μην υπρξουν αντιδρσεις για να αυτονητο μτρο που ισχει σε λα ατ πανεπιστμια.