Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

1 2014

www.fourtounis.grΣυνντευξη με τον ιδρυτ και πρεδρο του κμματος «Το Ποτμι», Σταρο Θεοδωρκη, φιλοξενε το εβδομαδιαο περιοδικ Der Spiegel. Σε ερτηση γιατ η Ελλδα χρειζεται το Ποτμι, ο κ. Θεοδωρκης απαντ τι «μια χρα που βινει μια κρση χρειζεται μια να ηγεσα» και πως «δεν εναι δυνατν οι πολιτικο που φεραν τη χρα σε κνδυνο, να θλουν τρα να μας σσουν. Ακμη κι αν μετανινουν για τα λθη τους, δεν εναι αξιπιστοι».
πως αναμεταδδει η Deutsche Welle, ο Σταρος Θεοδωρκης υποστηρζει τι το κμμα του δεν εναι πως τα υπλοιπα, «τα οποα ασχολονται μνον με τον εαυτ τους. Και δεν εμαστε κνημα διαμαρτυρας. Το Ποτμι θλει να αλλξει κτι, εν ολγοις, θλουμε να κυβερνσουμε».
Σε επισμανση του Spiegel τι καννα στλεχος του κμματος δεν διαθτει πολιτικ εμπειρα, ο ιδρυτς του Ποταμιο απαντ τι γνωρζει πολιτικος «οι οποοι κυβερνον χωρς να χουν εμπειρα ζως και το οποο εναι πολ χειρτερο. χουμε μλη με εμπειρα στο χρο της διοκησης, επιχειρηματες, ακαδημακος. Εξλλου δεν θα κυβερνσουμε μνοι μας, αλλ θα σχηματσουμε μια συμμαχα, μια συνωμοσα του καλο»...
Σε ερτηση εν συμμερζεται την ποψη πολλν Ελλνων που θλουν την ξοδο της χρας απ την ευρωζνη προκειμνου να απαλλαγον απ την πολιτικ των περικοπν, ο κ. Θεοδωρκης απαντ τι δεν μπορε να φανταστε να απομακρνεται η Ελλδα απ την ΕΕ. «Αυτ μως δεν σημανει τι θα πρπει να πληρνουμε κθε τμημα ναντι των Βρυξελλν. Δεν απειλομε, αλλ δεν εμαστε και δουλοπρεπες».
Στην ερτηση δε εν θα θελε να αναλβει κποιο πστο στην επμενη κυβρνηση, ο πρεδρος του Ποταμιο απαντ τι δεν τον ενδιαφρει να εναι υπουργς. «Επ χρνια παρουσαζα την πιο πετυχημνη τηλεοπτικ εκπομπ της χρας. Πντα θελα να κνω κτι για την Ελλδα, αλλ ποτ να γνω πολιτικς».