Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τετρτη 27 Αυγοστου 2014

Τι λλο θα ακοσουμε πια; Μιας και ολονα πληθανουν οι πληροφορες που καταγρφονται σε διεθν ΜΜΕ και τα οποα αναφρουν τι λληνες βρσκονται στην εμπλεμη ζνη της Ουκρανας και τι πολεμον στον πλευρ Ουκρανν φασιστν.
Σμφωνα με ρεπορτζ του δημοσιογρφου της Telegraph, Tom Parfitt, στις αρχς Αυγοστου με ττλο «Ukraine crisis: the neo-Nazi brigade fighting pro-Russian separatists» Ελληνες ακροδεξιο βρσκονται στην ανατολικ Ουκρανα και μχονται με τους εθελοντς νεοναζ που πρωτοσττησαν στα σα συνβησαν στην πλατεα Μαντν του Κιβου και οδγησαν στην ανατροπ του προδρου Γιανουκβιτς.
Ο δημοσιογρφος επικαλεται δηλσεις του διοικητ της που περιβητου τγματος Αζφ (), Αντρι Μπιλτσκι, ο οποος δηλνει τι στις τξεις των μαχητν του υπρχουν λληνες, Ιρλανδο, Ιταλο και Σκανδιναβο νεοναζ οι οποοι πολεμον εναντον των φιλορσων.

Το τγμα του Αζφ -Ποιοι εναι οι μοχθηρο «νδρες με τα Μαρα»
Το τγμα Αζφ εναι μια παραστρατιωτικ οργνωση, μλος της εθελοντικς ουκρανικς Εθνοφρουρς, η οποα ανκει στο Υπουργεο Εσωτερικν υποθσεων της χρας. Το τγμα χει βση στη Μαριοπολη στην θλασσα Αζφ, εν ο διοικητς του, Αντρι Μπιλτσκι, εναι επικεφαλς των νεοναζιστικν ομδων Social-National Assembly και Patriots of Ukraine.
Περισστερα απ τα μισ μλη της οργνωσης εναι ρωσφωνοι κτοικοι της Ανατολικς Ουκρανας με ανοιχτ νεοναζιστικς απψεις, εν, στις σελδες της οργνωσης στα social media προωθον ακροδεξι, ρατσιστικ ιδεολογα και προσελκουν εξτρεμιστς μαχητς απ πολλς περιοχς της Ευρπης.
Το τγμα, το οποο συστθηκε στις αρχς Μαου αυτο του τους και χει αποκτσει τη φμη μιας τρομακτικς και σκληρς νοπλης ομδας.

Ria Novosti: Ελληνες νοπλοι προστατεουν τους ελληνικος πληθυσμος
Απ την λλη πλευρ των συνρων, ωστσο, το πρακτορεο Ria Novosti μεταδδει τι στην περιοχ της «Λακς Δημοκρατας του Ντοντσκ» υπρχουν Ελληνες νοπλοι οι οποοι μχονται μαζ με τους αντρτες με κριο στχο να προστατεσουν τους ελληνικος πληθυσμος που κατοικον στην περιοχ.
Το πρακτορεο επικαλεται την εφημερδα Athens Courier, η οποα τονζει τι υπρχει νας μεγλος αριθμς Ελλνων που ζουν στην Ανατολικ Ουκρανα, οι οποοι χουν υποστε αρκετ και προσθτει τι «Ελληνες ποντιακς καταγωγς, που ζουν στην Αθνα εναι σγουρο τι ανησυχον για αυτος τους πληθυσμος».
Η εφημερδα, ακμη, προσθτει τι εκτς απ Ελληνες υπρχουν και αρκετο Σρβοι, ακμη και 25 Αμερικανο οι οποοι μχονται στο πλευρ των φιλορσων.

Διαβστε το ρθρο της Telegraph  στα αγγλικ πατντας ΕΔΩ