. ޻

Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Τρτη 26 2014

Με ελεθερη εσοδο στο κοιν θα λειτουργε απ τις 10 ως τη 1 και απ τις 5 ως τις 7 καθημεριν η κθεση ιστορικο υλικο του Ιδρματος Ανδρα Παπανδρου, με ττλο «Απ τον Αννδοτο στην Αλλαγ», που ανογει τις πλες της στο Ζππειο Μγαρο την 1η Σεπτεμβρου και θα λειτουργε ως τις 7 Σεπτεμβρου.
ww.fourtounis.grΕλεθερη θα εναι η εσοδος και στα εγκανια της κθεσης, την 1η Σεπτεμβρου, οπτε και θα μιλσει ο πρην πρωθυπουργς Γιργος Παπανδρου στις 7:30 το απγευμα.
Η κθεση πραγματοποιεται με αφορμ την συμπλρωση 40 χρνων απ την αποκατσταση της Δημοκρατας στην χρα και την δρυση του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτν, ανμεσα στο πλοσιο ανκδοτο υλικ απ τα αρχεα των Ιδρυμτων Γεωργου και Ανδρα Παπανδρου, που θα καταγρφουν με του δικ τους ιδιατερο τρπο την πορεα και τους αγνες του Ελληνικο λαο για την κατοχρωση της Δημοκρατας αλλ και την Αλλαγ της χρας, εκτθενται για πρτη φορ, αυθεντικ χειργραφα, ανκδοτες φωτογραφες, σημεισεις, και αποσπσματα ομιλιν του Ανδρα και του Γεωργου Παπανδρου, προεκλογικ σκτσα της νωσης Κντρου που αφοροσαν τη σγκριση μεταξ της πολιτικς της ΕΡΕ και του προγρμματος της νωσης Κντρου, επιστολς του Ανδρα προς τον Γεργιο Παπανδρου με τους προβληματισμος του για την πορεα της νωσης Κντρου, το 1966 και πολλ λλα ιστορικς σημασας γγραφα.
Μεταξ αυτν, χειργραφα κεμενα του Ανδρα Παπανδρου για το ΠΑΚ, αφσες και φυλλδια του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, χειργραφες σημεισεις του Ανδρα Παπανδρου ως Προδρου του ΠΑΣΟΚ, απ την πρτη περοδο της Αντιπολτευσης, συγχαρητρια επιστολ του Παναγιτη Κανελλπουλου προς τον Ανδρα Παπανδρου για την ανληψη της πρωθυπουργας το 1981, καθς και επιστολς απ δημιουργος της Τχνης (Κουν - Σολωμς).
Θα εκτθενται ακμα χειργραφες σημεισεις του Ανδρα Παπανδρου ως πρωθυπουργο που απευθνονται προς στελχη του Κινματος, αποσπσματα ομιλιν του για την οικονομα, την κοινωνα, την αποκντρωση, την ιστητα, την παιδεα, που αναδεικνουν το ργο των κυβερνσεων του ΠΑΣΟΚ και δηλσεις του για το δημσιο χρος.