Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

Δευτρα 25 2014

http://www.e-reportaz.gr/wp-content/uploads/lagos-mixaloliakos-pappas-570.jpgΟι γυνακες κρατομενες στη Β´ πτρυγα των γυναικεων φυλακν αντιδρον στην εντολ να μεταφερθον, το ερχμενο Σββατο, στον δετερο ροφο της πτρυγας στε οι προφυλακισμνοι βουλευτς της Χρυσς Αυγς να νιθουν πιο νετα.
«Θλουν να μας στοιβξουν τη μια πνω στην λλη , για να μην ενοχλσουν τους ξι της Χρυσς Αυγς που μοιρζονται ναν ολκληρο ροφο», καταγγλουν οι κρατομενες που συζητον ως πρτη μορφ διαμαρτυρας να προχωρσουν σε στσεις ακμα και σε αποχς απ το συσστιο.
«Μας εκθτουν στα υβριστικ και σεξιστικ σχλια τους καθς η συμπεριφορ τους παραμνει ρατσιστικ και χυδαα», υποστηρζουν, μεταξ λλων, οι κρατομενες.
Αυτ τη στιγμ στον πρτο απ τους δο ορφους της εν λγω πτρυγας μαζ με τους ξι της Χρυσς Αυγς κρατεται ακμα και ο Αντνης Κντας που εναι προφυλακισμνος για τις μζες των εκατομμυρων απ τα εξοπλιστικ προγρμματα.

Η Επιτροπ Αγνα Γυναικεων Φυλακν αναφρει σε γγραφη καταγγελα της τι :
Η πτρυγα των χρυσαυγιτν αρχικ προοριζταν για εμς τις γυνακες κρατομενες, τρα μως θλουν να μας στριμξουν σαν τα ποντκια στον ναν ροφο για να μην χσουν τα προνμια τους οι χρυσαυγτες. Δηλαδ σε 2 ορφους διας χωρητικτητας θλουν στον ναν να βλουν εκατ γυνακες κρατομενες την μια πνω στην λλη, εν στον λλον ροφο θα μενουν οι 6 χρυσαυγτες βουλευτς.
Το προαλιο θα παραμνει στα χρια των χρυσαυγιτν εν εμες θα πρπει να προαυλιζμαστε στο παλι προαλιο περνντας μσα απ τα μαγειρεα κι λλους κοινχρηστους χρους. Επσης επειδ υπρχει οπτικ επαφ με τους νεοναζ θα εμαστε εκτεθειμνες στα υβριστικ και σεξιστικ σχλια τους καθς η συμπεριφορ τους παραμνει ρατσιστικ και χυδαα.
 «Ενδεικτικ αναφρουμε -επισημανουν οι γυνακες κρατομενες- τι οι νεοναζ απατησαν να τους σερβρουν το φαγητ μνο ελληνδες κρατομενες κι χι μετανστριες προφανς θεωρντας τις καττερα ντα. Την δια στιγμ που θλουν να μας στριμξουν στον πνω ροφο, το υπουργεο αδιαφορε προκλητικ, για τις ανπηρες συγκρατομενες μας οι οποες χουν κινητικ προβλματα και δε θα μπορον να ανεβοκατεβανουν τις σκλες για να μετακινηθον στο νοσοκομεο στε να τους παρχεται η ιατροφαρμακευτικ φροντδα που χρειζονται. Παρλληλα για να μεισουν τον αριθμ μας στε να καταφρουν να μας στριμξουν στον ροφο, πραγματοποιον δεκδες μεταγωγς στις φυλακς της Θβας που δη χει σχεδν διπλσιο πληθυσμ απ' τις προδιαγραφς τους, με τις κρατομενες να κρατονται σε θλιες συνθκες».
Και καταλγει η ανακονωση τους :
"Αν το Υπουργεο Δικαιοσνης θεωρε τι θα κτσουμε με σταυρωμνα τα χρια να βλπουμε να παραβιζουν τα δικαιματα μας το να μετ το λλο, εναι βαθι γελασμνο. Δεν πρκειται να μενουμε παθητικο θεατς στην αδικα, οτε να αφσουμε αναπντητες τις προκλσεις του υπουργεου και των χρυσαυγιτων. Αυτ η ανακονωση εναι η πρτη κνηση διαμαρτυρας ενντια στη φασιστικ λογικ του διαχωρισμο των κρατουμνων σε α' και β' κατηγορας. Καλομε τους αρμδιους φορες να αναλβουν τις ευθνες τους ,γιατ εμες δεν πρκειται να παραδσουμε την αξιοπρπεια και τα δικαιματα μας αμαχητ... Καλομε τον υπουργ Χαρλαμπο Αθανασου και το γενικ γραμματα του υπουργεου Δικαιοσνης Μαρνο Σκανδμη να επισκεφτον τις φυλακς και να δσουν λση στο δκαιο ατημα μας για την ακρωση αυτς της δικης μεταφορς των γυναικν κρατουμνων σε συνθκες που μας προσβλουν τσο ως γυνακες σο και ως κρατομενες".