Βασλης Φουρτονης, συνταξιοχος δσκαλος

, 24 2014

Περισστεροι απ 300 επιζντες του Ολοκαυτματος καταδικζουν την στρατιωτικ επιχερηση των ισραηλινν δυνμεων στην Λωρδα της Γζας.
holocaustΣε επιστολ που υπγραψαν και απστειλαν στους New York Times, οι 327 επιζντες και απγονοι των θυμτων των Ναζ τονζουν τι «η γενοκτονα ξεκιν με τη σιωπ του κσμου» και με το σνθημα «ποτ ξαν» καλον σε οικονομικ, πολιτιστικ και ακαδημακ μποκοτζ του Ισραλ.
Στο συγκλονιστικ κεμενο γνεται αναφορ και στο κεμενο που γραψε ο συγγραφας Ελ Βιζλ, επιζν του Ολοκαυτματος και βραβευμνος με Βραβεο Ειρνης Νμπελ το 1986, ο οποος κατηγρησε τη Χαμς τι «χρησιμοποιε τα παιδι ως ανθρπινες ασπδες» και κανε λγο για μια «μχη πολιτισμο εναντον της βαρβαρτητας».
Οι 327 υπογρφοντες κατηγορον τον Βιζλ τι «κακοποιε την ιστορα» με σκοπ να δικαιολογσει τα αδικαιολγητα, δηλαδ την προσπθεια του Ισραλ να καταστρψει τη Γζα.

Διαβστε την επιστολ στους New York Times:

«Οι Εβραοι επιζντες και οι απγονοι των επιζντων του Ολοκαυτματος και των θυμτων της γενοκτονας των Ναζ ομφωνα καταδικζουμε τη σφαγ των Παλαιστινων στη Γζα, την κατοχ και τους εποικισμος στην ιστορικ Παλαιστνη. Επιπλον, καταδικζουμε τις ΗΠΑ που χρηματοδοτον το Ισραλ για να συνεχσει την επθεση και τις δυτικς χρες που χρησιμοποιον τη διπλωματα για να προστατεσουν το Ισραλ απ την αποδοκιμασα. Η γενοκτονα ξεκιν με την σιωπ απ τον κσμο.
χουμε θορυβηθε απ την ακραα, ρατσιστικ υποβθμιση της ανθρπινης αξας των Παλαιστινων απ την ισραηλιν κοινωνα, που χει φτσει στο αποκορφωμ της. Στο Ισραλ, οι πολιτικο και οι αυθεντες των Times of Israel και της Jerusalem Post κατηγρησαν τους Παλαιστινους για γενοκτονα, εν οι δεξιο Ισραηλινο υιοθετον μα νεοναζιστικ νοοτροπα.
Επιπλον, εμαστε αηδιασμνοι και εξοργισμνοι απ την κακοποηση της ιστορας απ τον (νομπελστα) Ελ Βεζλ, ο οποος επιχειρε να δικαιολογσει τα αδικαιολγητα: δηλαδ την προσπθεια του Ισραλ να καταστρψει τη Γζα και να δολοφονσει πνω απ 2.000 Παλαιστινους, εκ των οποων εκατοντδες παιδιν.
Τποτα δε μπορε να δικαιολογσει τους βομβαρδισμος καταφυγων του ΟΗΕ, νοσοκομεα, πανεπιστμια. Τποτα δε μπορε να δικαιολογσει την στρηση των ανθρπων απ τον ηλεκτρισμ και το νερ.
Πρπει να ακουστε η φων μας και να χρησιμοποισουμε τη δναμ μας στε να τερματιστε ο ρατσισμς σε λες του τις μορφς, συμπεριλαμβανομνης και της γενοκτονας του παλαιστινιακο λαο. Ζητομε την μεση ρση του αποκλεισμο στη Γζα. Ζητομε το πλρες οικονομικ, πολιτιστικ και ακαδημακ μποκοτζ του Ισραλ. “Ποτ ξαν”, πρπει να σημανει “ποτ ξαν για κανναν”».