80%

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

Σββατο 23 2014

Αντιμτωποι με σημαντικς ανατροπς στις βσεις που θα ανακοινωθον μεταξ 26 και 29 Αυγοστου αναμνεται να βρεθον χιλιδες υποψφιοι για εισαγωγ στα αντατα εκπαιδευτικ ιδρματα της χρας, αφο πνω απ 40.000 υποψφιοι αναμνεται να βρεθον εκτς ΑΕΙ και ΤΕΙ.vaseis
Σμφωνα με το «θνος», περπου 8 στους 10 αριστοχους δεν θα καταφρουν να εισαχθον στην σχολ πρτης προτμησης.
Η αγωνα για τους περπου 115.000 υποψηφους λων των κατηγοριν που κατθεσαν φτος μηχανογραφικ δελτο, χει φτσει στο κατακρυφο καθς οι βσεις εισαγωγς ανακοιννονται την ερχμενη εβδομδα (μεταξ 26 και 29 Αυγοστου).
Στις φετινς εξετσεις συμμετεχαν απ τα γενικ λκεια και τα ΕΠΑΛ ομδα Β 78.284 υποψφιοι και 16.259 απ τα ΕΠΑΛ ομδα Α. Σε αυτος πρπει να προστεθον περπου 20.000 απφοιτοι των δο τελευταων ετν, στους οποους δθηκε η δυναττητα να καταθσουν μηχανογραφικ και να διεκδικσουν το 10% των θσεων, με την προσδοκα να πλασαριστον σε καλτερο τμμα απ αυτ που εισχθησαν τα προηγομενα δο χρνια.
Περισστεροι απ 40.000 υποψφιοι των Πανελλαδικν Εξετσεων απ λες τις κατηγορες, αναμνεται να μενουν εκτς ΑΕΙ-ΤΕΙ στις φετινς Πανελλαδικς, εν περπου 8 στους 10 αριστοχους δεν θα καταφρουν να εισαχθον στη σχολ πρτης προτμησης.
Παρλληλα, οι βελτιωμνες επιδσεις των υποψηφων στα βασικ μαθματα κατευθνσεων μεγαλνει τον ανταγωνισμ, διευρνοντς τον απ τις πιο περιζτητες σχολς και σε αυτς των μεσαων βαθμολογιν.
Πολλο αναμνεται να εναι αυτο που λγω της ανδου των βσεων και αφο δεν θα χουν καταφρει να πισουν την πρτη σχολ προτμησς τους, θα εισαχθον σε δετερες τρτες επιλογς, κοντ στον τπο διαμονς τους.
Φτος θα εναι η πρτη φορ που θα ισχσει το καθεστς των ελεθερων μεταγραφν σε πανεπιστημιακς σχολς κοντ στον τπο κατοικας τους εφσον προρχονται απ τρτεκνες πολτεκνες οικογνειες.