129.000

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

22 2014

Οι «αινιοι» φοιτητς, οι οποοι θα διαγραφον απ τα πανεπιστμια, ανρχονται σε 129.000, σμφωνα με τα στοιχεα που απστειλαν τα ιδρματα στο Υπουργεο Παιδεας.
www.fourtounis.grΟ συνολικς τους αριθμς εναι 139.175, μως με τη ρθμιση του υπουργεου, μια τελευταα ευκαιρα να προυν το πτυχο τους θα δοθε σε 10.167 πανεπιστημιακος φοιτητς, οι οποοι θα μπορσουν να συμμετσχουν στις εξεταστικς του Σεπτεμβρου και του Ιανουαρου.
Συνολικ 39.283 «λιμνζοντες» φοιτητς βρσκονται στα ΤΕΙ της χρας, εκ των οποων οι 23.811 θα διαγραφον εν 13.359 θα χουν δικαωμα συμμετοχς στις επμενες δο εξεταστικς.
Οι περισστεροι «αινιοι» σπουδαστς εναι στο Πανεπιστμιο Αθηνν (53.886 απ τους οποους οι 49.583 διαγρφονται οριστικ) και ακολουθον το ΑΠΘ (27.347), το Οικονομικ (14.061) και το ΕΜΠ (9.064). Οι λιγτεροι λιμνζοντες φοιτητς καταγρφηκαν στο Πανεπιστμιο Δυτικς Μακεδονας (91).
Ο υπουργς Παιδεας, Ανδρας Λοβρδος, σε δηλσεις του στον τηλεοπτικ σταθμ ΑΝΤ1, ανφερε τι στην συγκεκριμνη κατηγορα φοιτητν υπγονται μνο εκενοι που εισχθησαν στις σχολς τετραετος φοτησης προ του 2003, στις σχολς πενταετος φοτησης προ του 2001 και εξαετος προ του 1999.
Αναφερμενος στη χρησιμτητα των διαγραφν, ο κ. Λοβρδος σημεωσε τι «θα αποδοθε το αληθιν φοιτητικ δυναμικ των πανεπιστημων και των ΤΕΙ και σε μας αλλ και στους αξιολογητς απ τον διεθν τομα, που πολλς φορς αξιολογον τα ιδρματα χωρς να χουν μεση επαφ», εν κατηγρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσα, καθς, πως επε, «με βση την πρταση του κμματος της αξιωματικς αντιπολτευσης θα πρεπε να διαγραφον πολ περισστεροι φοιτητς».
«Βγανει χθες η Αυγ με πρτο ττλο "διαγρφουν τη μαζικ εκπαδευση, συρρκνωση της μαζικς δημοκρατικς τριτοβθμιας εκπαδευσης με την επιλογ του Νομοθτη και τη δικ μας". Σμερα μλιστα στο πρωτοσλιδο πλι σε δετερο θμα λει τι εμαι ευεργτης των ιδιωτικν κολεγων με αυτ μου την απφαση. χω μπροστ μου την τροπολογα που κατθεσαν οι βουλευτς του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλ και θα συζητηθε κι αυτ μαζ με τη δικ μας τροπολογα την Τρτη στην Επιτροπ Μορφωτικν Υποθσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντ -πως εμες προτενουμε- μα συμμετοχ τα τελευταα δο χρνια σε μα εξεταστικ διαδικασα για να μθημα να αρκε, μας προτενει να χουν παρουσα σε εξετσεις τεσσρων εξαμνων. Τεσσρων εξαμνων παρακαλ. Σε 2 συνεχμενα εξμηνα κι εμες λμε τι αρκε και σε να. Και δετερον λνε χωρς σως να το καταλαβανουν εδ, καταργον μα διταξη απ το νμο του 2011 που αν καταργηθε αντ το μτρο να αφορ απ το 2003 και πσω, το φρνει απ το 2015 πιο εδ. Δηλαδ επιταχνει τη διαδικασα των διαγραφν και σε κποιους απ τους παρντες φοιτητς».
«Εναι πολ σοβαρ, ταν να ντυπο, ταν μια εφημερδα σοβαρ η οποα εκφρζει τις απψεις ενς κμματος, μας κατηγορε τι "αυτ που κνουμε τα κνουμε για τα κολγια" και προτενουν πιο αυστηρς ρυθμσεις οι διοι στη Βουλ. Νομζω πρπει να χουν δσει μα γνμη, μια εντπωση και μα πεποθηση σε κποιους τι με ανεθυνη αντιπολτευση ετοιμζονται δθεν να αναλβουν την εξουσα κι αυτ η ανεθυνη αντιπολτευση εναι σε βρος των συμφερντων του λαο» κατληξε ο κ.Λοβρδος.