Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

22 2014

Μια πολ σημαντικ αποκλυψη κανε το πρω της Παρασκευς η επικεφαλς της ανασκαφς του τμβου Καστ στην Αμφπολη, Κατερνα Περιστρη. Σμφωνα με τις εκτιμσεις της αρχαιολγου, απ τις πρτες ενδεξεις που χει, φανεται τι ο τφος δεν χει συληθε.
www.fourtounis.gr«Ο τφος της Αμφπολης δεν πιστεω τι χει συληθε» επε χαρακτηριστικη η κυρα Περιστρη μιλντας σε κλιμκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκφτηκε το χρο των ανασκαφν. Αυτ που κνει την αρχαιολγο να πιστεει κτι ττοιο, πως εξγησε, εναι το γεγονς  οι ογκδεις πτρες στην εσοδο, οι οποες θεωρε τι προσττευσαν το μνημεο.
Επσης, η Κατερνα Περιστρη χαρακτρισε το μνημεο οικουμενικ, λγω του περιβλου του, των Σφιγγν και του Λιονταριο της Αμφπολης. «Δεν υπρχει λλος ττοιος τφος οτε στην Ελλδα, οτε στα Βαλκνια», τνισε.
Πντως, σμφωνα με τις εκτιμσεις της αρχαιολγου ο τφος θα αργσει να μνα, περπου, να αποκαλψει τα μυστικ του, αφο τσο χρνο εκτιμ τι θα χρειαστον οι αρχαιολγοι για να μπουν στο εσωτερικ του. «Παλεουμε για να γνει σωστ δουλει, θα χρειαστε λγος χρνος, σως και νας μνας. Σμερα αφαιρομε πτρες, συντηρομε και σκβουμε. Δεν εμαστε πολλο αλλ εμαστε καλο. Εναι δικαωση για μνα και την ομδα μου», επε.
Νωρτερα, η κυρα Περιστρη εχε εκδσει δελτο Τπου με το οποο ζητοσε ευγενικ απ λους να κνουν υπομον μχρι να ολοκληρωθον οι εργασες. «Βρισκμαστε μπροστ σε μα σημαντικ εν εξελξει αρχαιολογικ ανασκαφ που πρπει να ολοκληρωθε απρσκοπτα» αναφρει η ανακονωση και καταλγει: «Η υπηρεσα μας θα εναι στη διθεση κθε ενδιαφερομνου φορα μλις ολοκληρωθε η κρσιμη φση της ανασκαφς που διεξγεται δη».