Μαζιτης:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

14 2014

http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2014/07/maziotis1.jpgΤην πολιτικ ευθνη ως μλος του Επαναστατικο Αγνα για την τρομοκρατικ επθεση στο κντρο της Αθνας, στο κτριο της Τρπεζας της Ελλδας στις 10 Απριλου του 2014, αναλαμβνει ο Νκος Μαζιτης μσα απ τη φυλακ, τονζοντας πως εκε στεγζεται και ο μνιμος αντιπρσωπος του ΔΝΤ στην Ελλδα.
«Ως μλος του Επαναστατικο Αγνα αναλαμβνω την πολιτικ ευθνη για την επθεση στο κτριο της Τρπεζας της Ελλδας στην οδ Αμερικς στις 10 Απριλου 2014» λει σε συνντευξ του στην Εφημερδα των Συντακτν, μσα απ την οποα στλνει κι να μνυμα στην επικηρυγμνη σντροφ του, Πλα Ροπα.
Αλβητος ο επιχειρησιακς βραχονας αφο τα πλα δεν χουν βρεθε «Εμαι καλ με ηθικ ακμαο, μενε ελεθερη να μεγαλσεις τον γιο μας. Παρ τις απλειες, ο αγνας συνεχζεται» λει. Η συνντευξη δθηκε λγες ρες πριν απ την επιστολ της συντρφου του.
Παρλληλα, λει τι «το να περσουμε στην παρανομα ταν κτι προαποφασισμνο απ τη στιγμ που αποφυλακιστκαμε λγο παρλευσης του 18μηνου. (...) Σημαντικ ρλο στην επιλογ μας να περσουμε στην παρανομα ταν και τι θλαμε να μεγαλσουμε το παιδ μας χωρς να μας βλπει πσω απ τα σδερα».
Ο Νκος Μαζιτης σημεινει τι σε αυτ το πλασιο γινε και η επαναδραστηριοποηση του Επαναστατικο Αγνα με την επθεση στις 10 Απριλου στην οδ Αμερικς, ξω απ το κτριο που στεγζεται η Διεθυνση Εποπτεας της Τρπεζας της Ελλδας, που στεγζεται και το γραφεο μου μνιμου αντιπροσπου του ΔΝΤ στην Ελλδα.
"Ως μλος του Επαναστατικο Αγνα εχε ανκαθεν υπψη μου τι το ανττιμο των επιλογν μου εναι μια πολχρονη βαρι καταδκη ο θνατος σε μια συμπλοκ με τα σκυλι του κρτους" εχε δηλσει ο Νκος Μαζιτης.
Στην δια συνντευξη, ο Μαζιτης εκφρζει τη λπη του για τον τραυματισμ πολιτν στο Μοναστηρκι, κατ την ανταλλαγ πυροβολισμν με την Αστυνομα. Υποστηρζει τι οι δυο πολτες τραυματστηκαν απ θρασματα και χι απευθεας απ βολς του πλου. «Τα τραματα ταν στο πδι, πργμα που σημανει τι οι πυροβολισμο ταν χαμηλ και ρα δεν τους στχευα».
«ποιος νομζει τι εναι αγωνιστς αναρχικς και θεωρε τι πρπει να δρα στα ρια της νομιμτητας, καλτερα να ενταχθε σε νμιμο κοινοβουλευτικ κμμα, να ενταχθε στο σστημα και να μην το παζει αγωνιστς επανασττης αναρχικς», τονζει και δηλνει πως θα χυθε νο αμα.
«Ο μνος χαμνος αγνας εναι αυτς που δεν γνεται» λει και τονζει τι: «Εναι ηλθιο να πιστεει κανες τι ο αγνας για την ελευθερα δεν θα συναντσει την αντδραση του κρτους κι τι δεν θα χει βαρτατες συνπειες (...) Στον αγνα για την ελευθερα και την επανσταση, τον κοινωνικ και ταξικ πλεμο, θα υπρχει αιματοχυσα, θα υπρχουν νεκρο, θα υπρχουν φυλακισμνοι, θα υπρχουν ειδικο αντιτρομοκρατικο νμοι και ειδικς φυλακς για μλη των ενπλων οργανσεων».