޻

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

7 2014

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tsipras_agio_oros1.pngΤην πρτη του επσκεψη στο γιο ρος πραγματοποιε απ σμερα μχρι αριο ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλξης Τσπρας. Πραν, μως, της προσγγισης με την αθωνικ πολιτεα και, κατ’ επκταση, με τους συντηρητικος ψηφοφρους, απ την επσκεψη κρνεται και το κατ πσον ο ΣΥΡΙΖΑ χει κρατσει την «αριστερ ψυχ» του.
Η επσκεψη του αρχηγο της αξιωματικς αντιπολτευσης στο γιο ρος σχεδιαζταν εδ και καιρ, εν ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εχε δεχθε και στο γραφεο του, στη Βουλ, εκπροσπους των Μονν. Μλιστα, εχε αποδεχθε σχετικ πρσκληση, εν συζτηση για επσκεψη στο γιο ρος εχε γνει και μεταξ του Αλξη Τσπρα και του Οικουμενικο Πατριρχη, Βαρθολομαου.

Οι σχσεις του Αλξη Τσπρα με την Εκκλησα
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/tsipras_agio_oros3.jpgΟι σχσεις του Αλξη Τσπρα με την Εκκλησα εναι σως οι καλτερες που εχε ποτ κμμα της Αριστερς με την Ιεραρχα. Ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χει εξαιρετικ σχση και με τον πατριρχη Βαρθολομαο, αλλ και με τον αρχιεπσκοπο Αθηνν, Ιερνυμο, ο οποος, μλιστα, εχε τελσει και την κηδεα του πατρα του.
Ωστσο, απ την σημεριν επσκεψη του Αλξη Τσπρα στο γιον ρος δεν κρνεται μνο η προσγγιση συντηρητικν ψηφοφρων, αλλ και το κατ πσον ο ΣΥΡΙΖΑ παραμνει σταθερς σε αξιακ χαρακτηριστικ του και διαχρονικς πολιτικς θσεις του. Για παρδειγμα, μνει να φανε τι ακριβς θα απαντσει ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους αγιορετες, ταν θα του θσουν το θμα της φορολγησης των ακιντων των μοναστηριν εκτς Αγου ρους, αλλ και το αν θα υποστηρξει το πγιο ατημα του ΣΥΡΙΖΑ για χωρισμ Εκκλησας-Κρτους.

ταν επσκεψη γνωριμας
Σε κθε περπτωση, η επσκεψη του κ. Τσπρα στην Αθωνικ Πολιτεα εναι ουσιαστικ επσκεψη γνωριμας. Ο Αλξης Τσπρας θα επισκεφθε 6 συνολικ μοναστρια, εν θα διανυκτερεσει σμερα στη Μον Σμωνος Πτρας και αριο στη Μον Ξενοφντος.
Σμερα θα συναντηθε και με τον διοικητ του Αγου ρους, Αρστο Κασμρογλου, εν θα περιοδεσει και σε λες τις κρατικς δομς που εδρεουν στο γιον ρος –δηλαδ το κντρο Υγεας, το τελωνεο, τον Πυροσβεστικ σταθμ κτλ.
Ο πρεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεεται απ τον διευθυντ του γραφεου του, Νκο Παππ, τον βουλευτ Γιννη Αμμανατδη που επισκπτεται συχν το γιον ρος και χει αναλβει τα θματα θρησκευμτων στην Κοινοβουλευτικ Ομδα, αλλ και τον συντονιστ Θρησκευμτων, Μκη Λυκπουλο.

Πς δικαιολγησε ο Τσπρας την επσκεψη
«Λνε τι ποιος δεν χει επισκεφθε το γιον ρος, αδικε τον εαυτ του. Και εμες δεν θλαμε να εμαστε αδικημνοι», επε ο Αλξης Τσπρας, αποκαλπτοντας τους λγους που τον καναν αν πραγματοποισει επσκεψη - κπληξη στην Αθωνικ Πολιτεα, στερα απ πρσκληση της Ιερς Κοιντητας.

Δικ μας σχλιο για την επσκεψη
Για την κατληψη της εξουσας τα δνουμε λα. λλοτε κατακερανωνες, πρεδρε, κποιους που τα καναν αυτ αποκαλντας τους συντηρητικος υποκριτς και τρα τους αντιγρφεις γιατ πρπει να πρεις «πιστοποιητικ νομς της εξουσας» και απ το συντηρητικ χρο.
Πο ‘σουν αριστερ μου νιτη;;;