""

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

, 5 2014

www.fourtounis.grΑλυσιδωτς δεχνουν να εναι οι συνπειες στον τομα του τουρισμο, καθς το ντμινο των εξελξεων με τα καννια στα ρωσικ τουριστικ πρακτορεα, ρχεται να ταρξει τα νερ της περιοχς της Πελοποννσου. Λγες μρες μετ το "καννι" του πρακτορεου Labirint ακμη να ρχεται στον ρωσικ τουρισμ απ το τουριστικ γραφεο Intaer τοοποο ανακονωσε τι αναστλλει τη λειτουργα του χθες, 5 Αυγοστου!
Το συγκεκριμνο γραφεο, σμφωνα με πηγς της ρωσικς αγορς, να χει εγγυητικς επιστολς ψους 30 εκατ. ρουβλων, που αντιστοιχον σε περπου 1 εκατομμριο ευρ. Η ασφαλιστικ εταιρεα που χει συμβληθε με τον Intaer θεωρεται ιδιατερα σοβαρ στη Ρωσα, αλλ το ποσ της κλυψης μικρ για να καλψει την πελατεα του γραφεου.
Εναι απολτως ββαιο τι η πτχευση του Intaer εναι συνπεια εκενης του Labirint, καθς ο Intaer αγραζε αεροπορικς θσεις απ την Labirint. Απ τη στιγμ που η εταιρα αυτ πτχευσε, ο Intaer δεν εχε τρπο να καλψει τις θσεις στις αεροπορικς με τις οποες συνεργζονταν και αναγκστηκε να διακψει το πργραμμ του.
Δεν αποκλεεται το ντμινο των πτωχεσεων τουριστικν πρακτορεων της Ρωσας να μη σταματσει εδ και να υπρξει και συνχεια.
Το ντμινο αυτ μως επηρεζει και την περιοχ της Πελοποννσου μιας και η Ρωσα αποτελε αγορ που χει αναφορ στη Μεσσηνα και το Αεροδρμιο της και του εναι που προβληματζει ιδιατερα λους τους εμπλεκμενους.
Πρα απ τα ποια ζητματα με την υποτμηση του ρωσικο νομσματος αλλ και τα σα ρχονται ως αρνητικς εξελξεις απ την "πολεμικ κατσταση" με την Ουκρανα, η αποσταθεροποηση στον τουριστικ τομα δεχνει πλον εμφανς.
Μλιστα σμφωνα με πληροφορες δη εξετζεται η διακοπ της αεροπορικς σνδεσης της Καλαμτας μσω της Aegean μετ τις 15 Αυγοστου με την Μσχα, εν δη χουν διακοπε οι συνδσεις με την Ουκρανα.
Να υπενθυμσουμε τι η συγκεκριμνη αεροπορικς εταιρα χει σηκσει και το βρος του... επαναπατρισμο των ρσων που ξμειναν λγω των "τουριστικν κανονιν" στη Μεσσηνα.
Μχρι στιγμς πντως, η κατσταση δεν δεχνει να χει ξεφγει του ελγχου, ωστσο το πλγμα στον τουρισμ αναμνεται να εναι αισθητ.