Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

30 2014

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/f166cfa6cba4c31f6f60dcc3218c5e08_XL.jpgΓια τη φλαξη των σχολεων και τη στιση των μαθητν συζτησαν οι Λοβρδος-Καμνης
Η πορεα προετοιμασας των σχολικν μονδων, η αντιμετπιση των προβλημτων φλαξης και καθαριτητας των σχολεων ενψει της νας σχολικς χρονις, ο σχεδιασμς ενς προγρμματος στισης των μαθητν των ολομερων δημοτικν σχολεων καθς  και η ενσχυση της συνεργασας μεταξ του δμου Αθηναων και του υπουργεου Παιδεας και Θρησκευμτων βρθηκαν στο επκεντρο της συνντησης του δμαρχου Αθηναων, Γιργου Καμνη και του υπουργο Παιδεας και Θρησκευμτων, Ανδρα Λοβρδου, στο Δημαρχιακ Μγαρο της Αθνας.
Η μεση και γκαιρη προετοιμασα λων των σχολικν μονδων αποτελε μεση προτεραιτητα του δμου υπογρμμισε ο δμαρχος Αθηναων καθς και η επλυση του προβλματος φλαξης των σχολεων μετ την κατργηση των σχολικν φυλκων με την συνδρομ και του υπουργεου Παιδεας και Θρησκευμτων.

Η στιση των μαθητν του ολομερου
Ο κ. Καμνης αναφρθηκε στο πργραμμα στισης μαθητν του δμου, υπογραμμζοντας τι δη ο δμος Αθηναων προσφρει καθημεριν 1350 γεματα σε δημοτικ και σιτζει 5500 παιδι στους βρεφονηπιακος σταθμος.
Ειδικ αναφορ κανε στον σχεδιασμ του προγρμματος στισης με να ολοκληρωμνο γεμα λων των μαθητν των ολομερων δημοτικν σχολεων της Αθνας για το οποο, πως σημεωσε, ο δμος μπορε μεσα να αναλβει την εφαρμογ και τον συντονισμ του.

Το νοιγμα των σχολεων
Αναφρθηκε επσης στην πιλοτικ εφαρμογ ανογματος των σχολικν κτιρων το απγευμα, προκειμνου αυτ να αποτελσουν «κυψλες ζως» στις γειτονις της πλης, χρους δρσης και δια βου μθησης για μαθητς και ενλικες.

Τι συμφωνθηκε τελικ
Ο κ.Λοβρδος τνισε τι το υπουργεο Παιδεας θα στηρξει την προσπθεια του Δμου Αθηναων για την εξπλωση του προγρμματος στισης λων των μαθητν των ολομερων δημοτικν σχολεων της Αθνας και θα συνδρμει στην προσπθεια ανογματος των σχολικν κτιρων τα απογεματα για δραστηριτητες εκτς σχολικο προγρμματος.
Ο δμαρχος Αθηναων και ο υπουργς Παιδεας και Θρησκευμτων συμφνησαν στην μεση υλοποηση του ολοκληρωμνου σχεδου αναβθμισης του σχολικο συγκροτματος της Γκρβας, προκειμνου αυτ να αποτελσει πρτυπο εκπαιδευτικς λειτουργας  για τις μεγλες σχολικς μονδες.
Σε τι αφορ τα προβλματα της φλαξης και της καθαριτητας των σχολεων ο Γ. Καμνης και ο Α. Λοβρδος συμφνησαν αυτ να μελετηθον διεξοδικ σε νετερη συνντηση των δο πλευρν, οπτε θα ανακοινωθον οι κοινς δρσεις του δμου Αθηναων και του υπουργεου Παιδεας σε λα τα προαναφερθντα θματα.