Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

26 2014

www.fourtounis.grΜετ την 2ωρη εκεχειρα για ανθρωπιστικος λγους τα σωστικ συνεργεα ρχισαν τις ρευνες στα ερεπια της Λωρδας της Γζας.
Οι διασστες ανασρουν συνεχς σορος θυμτων, με τους Παλαιστνιους να μετρον τουλχιστον 940 νεκρος και το Ισραλ 37 νεκρος στρατιτες.

Νωρς το πρω, εντοπστηκαν οι σορο τουλχιστον 75 Παλαιστινων. Δεκατρες σορο εντοπστηκαν στη Σετζγια, μια ανατολικ συνοικα της πλης της Γζας, δεκατρες στους καταυλισμος προσφγων Ντιρ αλ Μπλα και Νουσεριτ και εννα στη Μπιτ Χνουν, σμφωνα με ναν προσωριν απολογισμ που δωσε στη δημοσιτητα ο εκπρσωπος του υπουργεου Υγεας.
Περπου 6.000 εναι οι τραυματες στη Γζα απ τις 8 Ιουλου που ξεκνησε η επιχερηση και οι περισστεροι απ αυτος εναι μαχοι.

Εκεχειρα 12 ωρν
www.fourtounis.grΟ γλλος υπουργς Εξωτερικν Λορν Φαμπιος δλωσε τι οι υπουργο Εξωτερικν που μετχουν στη διεθν σνοδο για τη Μση Ανατολ που διεξγεται στο Παρσι ζτησαν την παρταση της 12ωρης εκεχειρας που συμφνησε το Ισραλ με την Χαμς στη Λωρδα της Γζας.
"Ολοι μας ζητομε απ τις εμπλεκμενες πλευρς την παρταση της στρατιωτικς εκεχειρας που βρσκεται αυτ τη στιγμ σε ισχ", δλωσε ο Φαμπιος στους δημοσιογρφους στερα απ τη συνντηση που εχαν στο υπουργεο Εξωτερικν της Γαλλας οι υπουργο Εξωτερικν της Βρετανας, της Γαλλας, της Γερμανας, της Ιταλας, του Κατρ, της Τουρκας και των ΗΠΑ παρντος και αξιωματοχου της ΕΕ.
Τις τελευταες ρες κυκλοφορε στο διαδκτυο μια φωτογραφα που αποτυπνει τη φρκη του πολμου, Το πρωι και το μετ τους βομβαρδισμος. λα εναι ισοπεδωμνα . Συντρμμια παντο.

www.fourtounis.gr