Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

21 2014

www.fourtounis.grΔεκδες εναι και σμερα οι νεκρο απ τις επιχειρσεις των ισραηλινν μονδων εντς της Λωρδας της Γζας. Οι Παλαιστνιοι παρλληλα συνεχζουν να ανασρουν νεκρος και τραυματες απ τα συντρμια κτιρων, μεταξ αυτν απ νοσοκομεα, σχολεα και λλες εγκαταστσεις. Γενικ απεργα στην Δυτικ Οχθη.Στο μεταξ ποικλα σχλια προκαλον τα ντονα επικριτικ σχλια του αμερικανο υπουργο Εξωτερικν Τζον Κρι για το Ισραλ, τα οποα κατεγρφησαν χθες απ να ανοιχτ μικρφωνο λγο πριν ξεκινσει η συνντευξ του στην εκπομπ Fox News Sunday. Λγο μετ, τοποθετομενος επισμως, ο αμερικανς ΥΠΟΙΚ υπερασπστηκε το δικαωμα του Ισραλ στην αυτομυνα...
Τουλχιστον 514 Παλαιστνιοι χουν σκοτωθε εν οι τραυματες ξεπερνον τις 3.000 στη Λωρδα της Γζας, μσα στις τελευταες 14 ημρες και ο απολογισμς αυτς συνεχζει να αυξνεται, την επομνη του σφυροκοπματος της συνοικας Σατζγια.
www.fourtounis.grΠερισστεροι απ 20 Παλαιστνιοι σκοτθηκαν σμερα απ τα πλγματα των ισραηλινν ενπλων δυνμεων στον παλαιστινιακ θλακα εν τα σωστικ συνεργεα ανσυραν 45 πτματα απ τα συντρμμια, κυρως στη Σατζγια η οποα βομβαρδστηκε την Κυριακ με αποτλεσμα να χσουν τη ζω τους τουλχιστον 73 νθρωποι, πως ανακονωσε ο εκπρσωπος της υπηρεσας παροχς πρτων βοηθειν, σραφ αλ Κοντρα.
Μεταξ των θυμτων απ τους σημερινος βομβαρδισμος στη Λωρδα της Γζας εναι να ζευγρι και τα επτ παιδι του που σκοτθηκαν κοντ στη Ρφα, στα ντια, επε ο αλ Κοντρα.
λλοι πντε νθρωποι σκοτθηκαν το μεσημρι απ τον βομβαρδισμ του νοσοκομεου των Μαρτρων του Αλ κσα, στο Ντιρ ελ Μπλαχ. Στη ντια Λωρδα της Γζας σκοτθηκαν λλοι τσσερις Παλαιστνιοι εν στον βορρ, κοντ στο Μπιτ Χανον, χασε τη ζω του λλος νας.
Οι διασστες ανσυραν λλα 45 θματα απ τους βομβαρδισμος των προηγομενων ημερν. Τα 11 απ τα πτματα βρθηκαν στη Σατζγια. Πολλ απ τα θματα αυτο που η παλαιστινιακ κυβρνηση αποκαλε "σφαγ της Σατζγια" ταν γυνακες και παιδι. Ο ισραηλινς στρατς υποστηρζει τι βαλε στο στχαστρο αυτν τη ζνη επειδ την χρησιμοποιοσαν ως βση ανεφοδιασμο τους τα μλη της Χαμς.

Απλειες και για το Ισραλ - μχες στα μετπισθεν
www.fourtounis.grΑπ την πλευρ του Ισραλ απ τις 17 Ιουλου χουν σκοτωθε στην περιοχ 18 στρατιτες εν δο πολτες χασαν τη ζω τους απ ρουκτες που εκτοξετηκαν στα ντια της χρας.
Τουλχιστον δκα Παλαιστνιοι που εχαν εισχωρσει απ δο σραγγες της Λωρδας της Γζας στο ντιο Ισραλ σκοτθηκαν σμερα απ πυρ ισραηλινν στρατιωτν, ανακονωσε εκπρσωπος του στρατο.
«Ομδες τρομοκρατν που εχαν εισχωρσει στο Ισραλ απ δο σραγγες στη βρεια Λωρδα της Γζας εντοπστηκαν απ τον ισραηλιν στρατ που σκτωσε τουλχιστον δκα τρομοκρτες», ανακονωσε ο εκπρσωπος στο λογαριασμ του στρατο στο Twitter.
Σμφωνα με ραδιφωνο του στρατο, ισραηλινο στρατιτες «επλγησαν» σε ανταλλαγς πυρν, χωρς να διευκρινζεται αν σκοτθηκαν τραυματστηκαν.
Το ραδιφωνο μετδωσε τι οι παλαιστνιοι κομντος χωρστηκαν σε δο ομδες. Η πρτη εντοπστηκε και δχθηκε επθεση απ αεροσκφος μη επανδρωμνο αεροσκφος, εν η δετερη ομδα κατφερε να πλησισει στο κιμποτζ Νιρ Αμ.
Στη Γζα οι Ταξιαρχες Εζεντν αλ-Κσαμ, η νοπλη πτρυγα της Χαμς, σε ανακονωσ τους ανφεραν τι πραγματοποησαν επιχερηση "πσω απ τις εχθρικς γραμμς" στον βρειο τομα της Λωρδας της Γζας σε αντποινα για τη "σφαγ στη Σετζγια", στη συνοικα της ανατολικς Γζας που τουλχιστον 72 Παλαιστνιοι σκοτθηκαν κατ τους χθεσινος ισραηλινος βομβαρδισμος.
Απ την ναρξη της επιχερησης "Προστατευμνη Παρυφ" περπου 1.465 ρουκτες και οβδες χουν πλξει το Ισραλ, εν 387 χουν αναχαιτιστε απ το αντιπυραυλικ σστημα "Σιδηρος Θλος". Σαρντα ρουκτες πληξαν σμερα διφορες περιοχς του Ισραλ, μεταξ των οποων και τον τομα του Τελ Αββ.

Γενικ απεργα στη Δυτικ Οχθη
Η κατεχμενη Δυτικ χθη χει παραλσει σμερα απ μια γενικ απεργα ως αντδραση στους σφοδρος χθεσινος ισραηλινος βομβαρδισμος της Λωρδας της Γζας, την οποα οργνωσαν τα συνδικτα και πολλ ισλαμιστικ κινματα, πριν λβει επσης την υποστριξη της Οργνωσης για την Απελευθρωση της Παλαιστνης (ΟΑΠ) του προδρου Μαχμοντ Αμπς.
Τα καταστματα, οι αγορς και τα δημσια κτρια δεν νοιξαν σε νδειξη αλληλεγγης προς τους κατοκους της Γζας. Στη διρκεια της χθεσινς νκτας περπου 4.000 νθρωποι διαδλωσαν στη Ραμλα εν συγκντρωση πραγματοποιθηκε επσης στη Ναμπλος.
Η Δυτικ χθη χει παραμενει ρεμη στο σνολ της απ την αρχ της ισραηλινς επθεσης στη Γζα.