:

Βασλης Φουρτονης, δσκαλος

20 2014

www.fourtounis.grΕπιφυλξεις ως προς την αποτελεσματικτητα του προωθομενου συστματος αξιολγησης, εξφρασε σε τηλεοπτικ του συνντευξη, ο δμαρχος Αθηναων, Γιργος Καμνης. Τονζοντας την πεποθησ του τι η αξιολγηση αποτελε ακρογωνιαο λθο της Δημσιας Διοκησης, επισμανε τι «δυστυχς, πως γνονται τα πργματα στην χρα, καλλιεργεται διαρκς μια αμφισβτηση και καχυποψα σε λους τους εμπλεκμενους και κυρως στους εργαζμενους αλλ κακ τα ψματα και στους εκπροσπους της Τοπικς Αυτοδιοκησης… Βινουμε ακμα και σμερα την τραγικ εμπειρα και τις επιπτσεις απ την κατργηση της Δημοτικς Αστυνομας και των θσεων των Σχολικν Φυλκων, εν μια νυκτ».
Υπενθυμζεται τι ο δμος Αθηναων εναι απ τους δμους των οποων τα δημοτικ συμβολια χουν εκφρσει την αντθεσ τους στην υλοποηση του συστματος αξιολγησης με ποσοστσεις.
Οι δηλσεις Καμνη συνιστον να ακμη «δειασμα» του υπουργο Διοικητικς Μεταρρθμισης, και μλιστα απ μια προσωπικτητα που χει ταχθε υπρ ενς «μικρτερου δημσιου τομα».
«Αλλ θα πρπει να πω, ως δμαρχος επικεφαλς ενς Οργανισμο με εφτ χιλιδες ανθρπους, τι εδ δη κνουμε μια σοβαρ αξιολγηση και θα πρπει να προχωρσουν οι αξιτεροι, με ναν αξιπιστο τρπο», συμπλρωσε ο κ. Καμνης.

Ακολουθον τα βασικ σημεα συνεντεξεων του δημρχου Αθηναων σε ΝΕΡΙΤ και ΒμαFM:

Τι επε ο Καμνης για τη λειτουργα των καταστημτων την Κυριακ και την τρομοκρατα στη ΝΕΡΙΤ
-Για τη λειτουργα των καταστημτων τις Κυριακς
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: χουμε μια ευρτερη τουριστικ περιοχ στο κντρο που δεν περιορζεται στην Πλκα και στο Μοναστηρκι αλλ αφορ και το Σνταγμα και το Κολωνκι. Εμαστε υπρ της λειτουργας των καταστημτων τις Κυριακς, μετ μως απ διλογο και συμφωνα με τους τοπικος εμπορικος συλλγους και τηρντας απολτως τα εργασιακ δικαιματα των εμποροπαλλλων.
-Για τις εξελξεις στο ζτημα της τρομοκρατας
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Η Αθνα εναι μα ζωνταν και ασφαλς πλη. Αυτ που αφορ λους μας και κυρως τους εκπροσπους της πολιτεας εναι να λαμβνονται λα τα δυνατ μτρα στε, σε ττοιες επιχειρσεις πως η προχθεσιν, να μην κινδυνεουν ανθρπινες ζως. Απ σο μπρεσα να παρακολουθσω, εδα τι η αστυνομα λειτοργησε με μτρο. Δυστυχς ττοια περιστατικ μπορε να υπρξουν και εχομαι χι για μεγλο χρονικ διστημα. τσι πως διαμεφθηκε το πεδο των ερευνν να συλληφθον και αυτο που παραμνουν ελεθεροι. χουμε αυτ το πρβλημα και πρπει λοι να φροντσουμε να το περιορσουμε στο ελχιστο δυνατ.

Τι επε ο Καμνης για εγκαταλελειμμνα και επικνδυνα κτρια, τον τουρισμ και την κεντροαριστερ στο ΒμαFM
-Για τα εγκαταλελειμμνα και επικνδυνα κτρια
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Εκκρεμε απ το νμο 2508 του 1997 η κδοση Προεδρικο Διατγματος, το οποο θα ρθμιζε ακριβς τι πρπει να γνεται σε περπτωση που χουμε κτρια εγκαταλελειμμνα, τα οποα ετε αποτελον κνδυνο για τη δημσια υγεα και ασφλεια γιατ εναι ετοιμρροπα, ετε γιατ ασχημζουν την ψη της πλης.  Δεν επιτρπεται κποιος να χει μα ιδιοκτησα, η οποα να αποβανει σε βρος των υπολοπων. Πρτεινα στον υπουργ τον κ. Μανιτη και το δχτηκε, να συγκροτσουμε μεσα μα επιτροπ του υπουργεου ΠΕΚΑ, με εκπροσπους του δμου, και να φτιξουμε το σχδιο του Προεδρικο Διατγματος, στε μσα σε δο, τρεις μνες, να χουμε προχωρσει. Να χουμε δηλαδ το εργαλεο και να παρεμβανουμε με διφορους τρπους. Ετε ουσιαστικ ο δμος να μπορε να αναλαμβνει το ακνητο, να το επισκευζει, να το αξιοποιε και να το αποδδει μετ στους ιδιοκττες του. Ετε ακμα να μπορε να προωθε την «απσυρσ» του, ταν η κατσταση στην οποα βρσκεται εγκυμονε κινδνους για την ασφλεια τη δημσια υγεα. Μιλμε περπου για 1000 με 1500 κτρια, διατηρητα μη. Ξρετε, εναι να σνθετο ζτημα, κυρως που υπρχουν πρα πολλο ιδιοκττες αν ανκουν στο Δημσιο και εναι τελεως εγκαταλελειμμνα. Οπτε απαιτεται η χραξη συγκεκριμνης πολιτικς και χουμε αποφασσει πια, με πρωτοβουλα του δμου, αφο τσα χρνια η Πολιτεα δεν εχε δραστηριοποιηθε, να προχωρσουμε σε αυτ το ζτημα.
-Για την ανκαμψη του Τουρισμο στην Αθνα και ποιες καινοριες υποχρεσεις δημιουργε για την πλη
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ειδικ στον τουρισμ, δη απ πρυσι, υπρχει μα σαφς ασθηση ανκαμψης. Αυτ μως δεν πρπει να μας κνει να εφησυχσουμε γιατ αυτ η ανκαμψη οφελεται, ναι μεν στις προσπθειες που χουν γνει απ την πλευρ και της ελληνικς Πολιτεας και των φορων του τουρισμο, οφελεται μως και στα γενικτερα προβλματα που υπρχουν στην ευρτερη περιοχ, που χουν ωθσει πρα πολλος ταξιδιτες να προτιμσουν την Ελλδα σε σχση με λλους ανταγωνιστικος προορισμος της ευρτερης τσι γειτονις μας για διακοπς. Τι θα πρπει να κνουμε εμες; Θα πρπει διαρκς να προσπαθομε να κνουμε την Αθνα  πολ πιο ελκυστικ και φιλξενη αλλ και να την προβλλουμε. Γι αυτ σας λω τι στα τλη Οκτωβρου γνεται κτι πρα πολ σημαντικ στην Αθνα. Ο δμος Αθηναων, μσω της Εταιρας Ανπτυξης και Τουριστικς Προβολς, Τουριστικ του Εταιρεα, φρνει και φιλοξενε για μα εβδομδα 1.000 ταξιδιωτικος bloggers και συγγραφες. Κνουν το παγκσμιο συνδριο τους, εδ στην Αθνα, κτι που το διεκδικσαμε και το πετχαμε. Συνεργαζμαστε στεν για την επιτυχα του εγχειρματος, με το υπουργεο Τουρισμο και τον ΕΟΤ. Καταλαβανετε τι προβολ θα χει η πλη, ταν οι νθρωποι αυτο τους οποους τους διαβζουν εκατομμρια αναγνστες σε λο τον κσμο, θα γρψουν για την Αθνα. Γι’ αυτ εναι μα πολ μεγλη προσπθεια την οποα κνουμε, εναι να περαιτρω βμα, στε να καταστε η Αθνα αυτνομος τουριστικς προορισμς.
-Για τις εξελξεις στην Κεντροαριστερ και τη συμμετοχ του
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Εμαι δμαρχος Αθηναων. Με τμησαν οι πολτες της Αθνας με τη ψφο τους. Δεν θα αφσω εγ, πως λνε, το «γμο να τρχω για πουρνρια». Εδ πρα χουμε να δμο με τερστια προβλματα και ως δμαρχος νιθω τι χω το ιστορικ καθκον να βοηθσω, σο μπορ, η πλη να ανακμψει. Γιατ αν δεν ανακμψει η πρωτεουσα, πως θα ανακμψει η χρα; Ασχολομαι με την κινητικτητα σε αυτ το χρο, στο βαθμ που μου αναλογε ως νθρωπος που μετχει ενεργ στην πολιτικ διαδικασα. Μχρις εκε μως. Δεν χω εγ καμα διθεση, καμα φιλοδοξα αυτν τη στιγμ να πω στην κεντρικ πολιτικ σκην, πως τη λνε που δεν καταλαβανω και τι σημανει αυτ. Κεντρικ πολιτικ σκην για μνα εναι η Αθνα. Απ εκε και πρα συμμετχω σε να διλογο, που υπρξουν οι διεργασες. Δεν υπρχει καμα απολτως τατιση με κανναν. Οτε και με το «Ποτμι». Απλς συναιν με οποιονδποτε ρχεται, και με την καλ του προαρεση και με τη συμβολ του, θλει να βοηθσει στην αναζωογνηση της πολιτικς μας ζως: στο να ενεργοποιηθον καινοργιοι νθρωποι και καινοργιες δυνμεις. νθρωποι, οι οποοι αυτν τη στιγμ χουν το κοιν νου και βλπουν τα μεγλα προβλματα που αντιμετωπζει η χρα και που θλουν ευρτερες συναινσεις που υπερβανουν πλον τις παραδοσιακς ταξινομσεις μας, «Αριστερ – Κεντροαριστερ». Εγ εκε βοηθω, ενισχω και συνομιλ.